Grapje

De theorie van mobiel breedband

Met een maximale snelheid van 7,2 Mb per seconde kun je eigenlijk alles doen wat je normaal ook bij dagelijkse bezigheden op internet doet. Geen enorme films downloaden dus, maar wel lekker surfen en af en toe foto's en muziek streamen en downloaden.

De praktijkTesten met een iPad zowel binnen als buiten. Met een maximale download van ongeveer 1Mb. Terwijl de dekking 7.2Mb mogelijk maakt. Geen grapje dus, maar pure ernst. In het buitengebied is mobiel breedband ook niet de oplossing.
De advertentie


De waarschuwing
Vanochtend, rond een uur of zeven kwamen er twee werkmannen van de Belgische Kabelmaatschappij de straat ingereden en begonnen direct te graven. Direct daarna gooiden ze de gegraven sleuf weer dicht ...

Dit ging zo de hele dag door in de hele straat. De ene Belg groef een gleuf en de andere Belg gooide die direct weer dicht.

Nou, dus je begrijpt dat ik even naar ze toe ben gegaan vlak voordat ze vertrokken en heb ik gevraagd wat ze nu eigenlijk de hele dag gedaan hebben. En wat denk je wat ze tegen mij vertelden :

'Wij hebben draadloos internet gelegd.'
Na opgravingen in de Russische bodem tot een diepte van 100 meter hebben Russische wetenschappers resten gevonden van koperdraden, met een geschatte leeftijd van zo’n 1000 jaar. De Russen hebben hieruit de conclusie getrokken dat hun voorouders reeds 1000 jaar geleden een interlokaal telefoonnetwerk hadden.

Om niet achter te blijven zijn Amerikaanse wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezels aantroffen. Deze vezels bleken na onderzoek zo’n 2000 jaar oud te zijn, waaruit de Amerikanen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden al een zeer geavanceerd digitaal telefoonnetwerk in hun bezit hadden. En dat zo’n 1000 jaar voor de Russen.

Een week later hebben de Belgen het volgende rapport gepubliceerd: "Na opgravingen in de Belgische bodem, tot op een diepte van 5000 meter, hebben Belgische wetenschappers helemaal niets gevonden." De Belgen concluderen hieruit dat zo’n 5000 jaar geleden elke Belg reeds in het bezit was van een mobiele telefoon.
Deze advertentie stond op 14 november 2012 in de krant. In sommige achterblijvende gebieden wordt het netwerk alleen maar steeds slechter.

Geeft het netwerk echt om Nederland of alleen om de stedelijke gebieden?

Wij willen zo graag bij de tijd blijven, maar helaas gaat de techniek ons razendsnel voorbij. Als als het geld voor deze advertentie nu eens in glasvezel voor buitengebieden was gestopt!

Alleen al in Gelderland zijn bijna 80.000 huishoudens verstoken van breedband!
Glasvezel voor het buitengebied: trekken aan een dood paard!?