Nieuws

22 maart 2018

Weg vrij voor Glasvezel in buitengebied Halderberge

De gemeente Halderberge en glasvezelaanbieder Mabib hebben een convenant ondertekend. Daardoor is de weg vrij voor glasvezel in het buitengebied en op de bedrijventerreinen.

Lees verder

18 maart 2018

Informatieavond glasvezel buitengebied

Putten – Op maandag 26 maart wordt een van de laatste informatieavonden voor glasvezel in het buitengebied van Putten georganiseerd. Bewoners van het buitengebied zijn vanaf 19:00 uur welkom in de Zoete Inval aan de Broekermolenweg in Putten. Tijdens deze avond zullen ambassadeurs aanwezig zijn om bewoners te adviseren en te helpen met het inschrijven.

Lees verder

16 maart 2018

Regelen van snel internet in de buitengebieden gaat bepaald niet snel

We zullen er wel helemaal niets van begrijpen en dingen over het hoofd zien waar we absoluut geen verstand van hebben. Maar er wordt al sinds minimaal 2016 gewerkt om de buitengebieden van Woerden sneller internet te geven. En wat denk je? Het duurt nog wel even.

Lees verder

10 maart 2018

Bijeenkomsten over glasvezel in buitengebied

STROE - Het thema 'glasvezel' in het buitengebied staat de komende weken centraal tijdens drie bijeenkomsten in het buitengebied van Stroe. CIF/Glasvezel buitenaf realiseert glasvezel als op 3 april meer dan de helft van de aansluitingen in het buitengebied van Vallei en Veluwe Midden een abonnement heeft afgesloten bij één van de providers.

Lees verder

3 maart 2018

Snel internet noodzaak voor buitengebied

In februari is de campagne 'Glasvezel buitenaf' gestart voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Voor ChristenUnie Elburg reden om op bezoek te gaan bij Henk en Gerjanne Magré, die een melkveehouderij exploiteren in het buitengebied.

Lees verder

1 maart 2018

Delta, Greenet verzorgen breedband buitengebied Rilland

Delta gaat snelle internetverbindingen bewerkstelligen voor inwoners en bedrijven in het buitengebied van Rilland.

Lees verder

27 februari 2018

Glasvezel: groen licht

Oude IJsselstreek - In het buitengebied van Achterhoek Zuid heeft 69,4 procent van de inwoners gekozen voor de aansluiting op glasvezel, in combinatie met een glasvezelabonnement. Dit is ruim meer dan de benodigde 50 procent die CIF stelde om de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Doetinchem, Doesburg, Montferland en Oude IJsselstreek door te kunnen laten gaan.

Lees verder

27 februari 2018

Glasvezel buitengebied gemeenten Brabantse Wal als helft bewoners zich wil aansluiten

HUIJBERGEN - Voor 1 juli is bekend of er wel of geen glasvezelkabel komt in het buitengebied van gemeentes Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen. De deadline voor aanmelding ligt echter al begin juni, dan moet 50 procent van de betrokkenen zich gemeld hebben.

Lees verder

26 februari 2018

Gemeenten en Glasvezel buitenaf tekenen convenant glasvezel buitengebied

Glasvezel buitenaf wil starten met de aanleg van glasvezel op het platteland in de regio ‘Kromme Rijnstreek’.

Lees verder

22 februari 2018

Thema: schotel niet alleen populair in buitengebied

Bij het ontbreken van kabeltelevisie ben je in het buitengebied aangewezen op een schotel voor de tv-ontvangst. Maar door het grote aanbod van zenders, ontwikkelingen in abonnementen en het gebruik tijdens vakantie wint de schotel ook elders aan populariteit.

Lees verder

20 februari 2018

Glasvezel buitenaf en Elburg tekenen convenant

Glasvezel buitenaf en de gemeente Elburg hebben een convenant ondertekend voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied Veluwe Noord - Kampen Zuid.

Lees verder

19 februari 2018

FTTH-uitrol buitengebied Renswoude van start

De uitrol van een glasvezelnetwerk in het Utrechtse deel van de regio Gelderse Vallei Midden is begonnen. Wethouders van de verschillende gemeenten hebben met Gerard van Santen, directeur Gebiedscoöperatie O-gen en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, het startschot gegeven.

Lees verder

19 februari 2018

Informatiebrief glasvezel-campagne voor Bronckhorst 'onderweg'

DOETINCHEM - CIF-Glasvezelbuitenaf maakte woensdag 14 februari bekend dat in het gebied Achterhoek-Zuid de ondergrens van 50 procent aanmeldingen voor een aansluiting is gehaald. Voor de bewoners van het buitengebied van Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland betekent dit dat zij glasvezel gaan krijgen. In Bronckhorst gaat de procedure van informatieavonden en daarna opgave beginnen in maart met medio mei als eindstreep.

Lees verder

15 februari 2018

Ineens twee aanbieders internet buitengebied Lochem

LOCHEM - Zo is er lange tijd helemaal geen uitzicht op snel internet in het buitengebied van de gemeente Lochem, zo zijn er ineens twee aanbieders tegelijk. Dat is niet per sé goed nieuws. De concurrenten CiF/Glasvezel Buitenaf en Digitale Stad Lochem gaan beide op jacht naar aansluiting van 50% van de percelen in het buitengebied. De kans dat beide aanbieders dat niet halen is niet denkbeeldig.

Lees verder

15 februari 2018

HSLnet: voor zomer start aanleg glasvezel buitengebied Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - Glasvezelcoöperatie HSLnet wil nog voor de zomer starten met de verglazing van het buitengebied van Heeze-Leende. Begonnen wordt met twee clusters van een dertigtal woningen in Sterksel.

Lees verder

9 februari 2018

Schop in de grond voor aanleg glasvezel buitengebied

HEUVELRUG Wethouders Dick Vlastuin (gemeente Renswoude), Gerrit Boonzaaijer (Gemeente Utrechtse Heuvelrug), Henk van den Berg (gemeente Rhenen) en Gijs de Kruif (gemeente Woudenberg) schoven vrijdagmorgen samen met Gerard van Santen, directeur Gebiedscoöperatie O-gen en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste glasvezels in de kabelbuis.

Lees verder

9 februari 2018

Noordkop de boer op voor glasvezel

Ondanks de voorlopig nog achterblijvende animo, blijven de initiatiefnemers in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon vasthouden aan de werving van potentiele nieuwe abonnees voor snel internet.

Lees verder

9 februari 2018

Glasvezel buitengebied Kromme Rijnstreek komt er aan

Glasvezel buitenaf start eind maart 2018 de glasvezelcampagne in het buitengebied van Kromme Rijnstreek. Om succesvol over te kunnen gaan naar aanleg is wel een minimumdeelname van 50% noodzakelijk. De aanlegwerkzaamheden kunnen dan in het vierde kwartaal van 2018 starten.

Lees verder

9 februari 2018

Oldebroek tekent voor snel internet in buitengebied

OLDEBROEK Burgemeester Hoogendoorn van gemeente Oldebroek en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf ondertekenen woensdag 14 februari een convenant om te komen tot de aanleg van snel internet in het buitengebied van de gemeente.

Lees verder

7 februari 2018

Zonder glasvezel doen bewoners zich tekort

DOETINCHEM - De aanmeldingen voor aansluiting op het glasvezelnet blijven nog steeds binnenkomen. De werkgroep Glasvezel Slangenburg-Heidenhoek houdt de teller bij en waarschuwt voor de gevolgen als mensen, om welke reden dan ook, verzuimen zich aan te melden voor een aansluiting.

Lees verder

6 februari 2018

Start aanleg glasvezel in buitengebied Haaksbergen

Haaksbergen - Eind 2017 werd symbolisch al de schop in de grond gezet voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Zuidoost Twente. En nu is het dan eindelijk echt zover. De aannemer is begonnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Haaksbergen. De eerste sleuven zijn inmiddels gegraven.

Lees verder

1 februari 2018

Positieve reacties op glasvezel Flevoland

LTO Noord proeft positieve reacties bij Provinciale Staten op zijn pleidooi voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

Lees verder

30 januari 2018

Aanleg glasvezel in buitengebied Woudenberg en Scherpenzeel van start

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL/LEUSDEN De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Leusden, delen van Barneveld, Woudenberg en Scherpenzeel kan van start. Vandaag hebben de deelnemende partijen de overeenkomsten voor de aanleg van glasvezel getekend.

Lees verder

30 januari 2018

Grote belangstelling glasvezel buitengebied

De zaal in de Schakel zat maandagavond goed vol. Hieruit mag afgeleid worden, dat de belangstelling voor glasvezel in het buitengebied groot is. Wethouder Van Veelen heeft er vertrouwen in. Zijn partij twitterde zijn uitspraak: "Opkomst geeft vertrouwen dat het buitengebied van Nijkerk mee doet om de meer dan 50% aanmelding te halen die nodig zijn voor groen licht voor deze belangrijke investering."

Lees verder

25 januari 2018

Snel internet buitengebied de Ronde Venen wordt aangelegd

De Ronde Venen - Het buitengebied van De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Ouder-Amstel, krijgt glasvezel. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandagmiddag, werd bekendgemaakt dat 53,9% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf, een minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen.

Lees verder

25 januari 2018

Geld beschikbaar voor aanleg glasvezel in gemeente Westerveld

Er is geld voor aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Westerveld. Initiatiefnemer WOG heeft een akkoord met een buitenlandse financier.

Lees verder

23 januari 2018

Gemeenten en Provincie tekenen voor aanleg glasvezel buitengebied

De gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas, de Provincie Limburg en Glasvezel buitenaf hebben het convenant getekend om de aanleg van toekomstbestendig glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet voor inwoners en bedrijven in het buitengebied, steeds belangrijker.

Lees verder

23 januari 2018

HSLnet zoekt snelle surfers buitengebied Heeze-Leende

Zes jaar nadat de dorpskern van Heeze-Leende is voorzien van glasvezel kunnen ook ondernemers en burgers in het buitengebied gebruik gaan maken van snel internet. Tenminste als er genoeg aanmeldingen binnenkomen.

Lees verder

23 januari 2018

Sneller glasvezel in Bronckhorst

Het hele buitengebied van de gemeente Bronckhorst wordt in het derde kwartaal van dit jaar voorzien van glasvezel. Glasvezel Buitenaf gaat de aanleg verzorgen.

Lees verder

23 januari 2018

Volgend jaar glasvezel in het Wageningse buitengebied

WAGENINGEN De gemeente Wageningen gaat medio 2018 beginnen met de aanleg van breedband in het buitengebied van Wageningen.

Lees verder

18 januari 2018

Zorg op afstand (e-health) wordt mogelijk met glasvezel

Regio - Glasvezel biedt een snelle, stabiele en betrouwbare internetverbinding. Heel fijn voor het 'gewone'gebruik van internet zoals surfen, bestanden up en downloaden, mailen, gamen, Netflixen of filmpjes kijken. Heel belangrijk voor bedrijven in het buitengebied en vitaal voor toepassingen zoals 'zorg op afstand'. Om e-health mogelijk te maken is glasvezelinternet simpelweg een voorwaarde.

Lees verder

18 januari 2018

'Hete lente' voor buitengebied Brabantse Wal

De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht tekenen op 1 februari een samenwerkingsovereenkomst met de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

16 januari 2018

CDA bezorgd over internet buitengebied

Het CDA Stichtse Vecht maakt zich zorgen of de 50% eis wel gehaald wordt die nodig is om internet in het buitengebied te bewerkstelligen.

Lees verder

16 januari 2018

Campagne voor snel internet in buitengebied van start

AMERSFOORT De campagne 'Glasvezel buitenaf' in deelgebied Vallei en Veluwe Midden startte dinsdag 16 januari. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten.

Lees verder

12 januari 2018

Glasvezel op weg naar westelijke Achterhoek

ULFT - Na succesvolle glasvezel-vraagbundelingen in Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland is nu het westen van de Achterhoek aan de beurt. Minstens 50% van de inwoners van het buitengebied in 5 gemeenten moet zich voor 19 februari hebben ingeschreven.    

Lees verder

12 januari 2018

Roosendaals buitengebied krijgt in 2019 alsnog glasvezel

ROOSENDAAL - In het Roosendaalse buitengebied wordt in 2019 alsnog glasvezel aangelegd. De complete aanleg van dat netwerk neemt zo'n twee jaar in beslag. Dat laat wethouder Hans Verbraak weten in antwoord op vragen van de Roosendaalse Lijst.   

Lees verder

10 januari 2018

Inwoners buitengebieden Heeze-Leende geïnteresseerd in aansluiting glasvezelnetwerk

STERKSEL - "Ongeveer als de rooksignalen van de indianen vroeger", vergeleek Harry Wijnands zijn huidige trage internetverbinding met een supersnelle glasvezelaansluiting.  

Lees verder

10 januari 2018

Glasvezel in het buitengebied van Loil

LOIL - De Kontaktraad Loil, de wijkraad Greffelkamp en de Plattelandsraad Montferland nodigt de bewoners uit voor een informatie avond over de aanleg van glasvezel in het buitengebied.  

Lees verder

9 januari 2018

Glasvezel in Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost

KAAG EN BRAASSEM - Bewoners van het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost kunnen in de toekomst mogelijk ook internetten via glasvezel. GlasDraad Groene Hart start een campagne waarbij mensen zich kunnen inschrijven om ook te profiteren van het supersnelle netwerk. Maar het gaat pas door als voldoende mensen meedoen.  

Lees verder

8 januari 2018

Schop in de grond voor glasvezel buitengebied

De voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeenten Asten en Someren zijn in volle gang. 

Lees verder

8 januari 2018

'Ambassadeurs' voor glasvezel in buitengebied Lochem

In diverse dorpen in de gemeente Lochem worden de komende weken ambassadeurs gezocht die zich willen inzetten voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente. 

Lees verder

5 januari 2018

Voldoende abonnementen: glasvezel in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand

De dorpen Pesse, Fluitenberg en Stuifzand krijgen glasvezel. De eindsprint in blessuretijd heeft net voldoende abonnementen opgeleverd om het netwerk voor snel internet aan te kunnen leggen. 

Lees verder

29 december 2017

Alles in het werk voor snel internet buitengebied

ELST/WYCHEN - Overbetuwe en Wijchen zijn de voortrekkers in de regio voor glasvezel in het buitengebied. Gemeenten willen de handschoen oppakken, omdat de markt het laat afweten. 

Lees verder

29 december 2017

Wat er komt kijken bij zelf glasvezel aanleggen

Snel internet is noodzakelijk om bij te blijven. Maar in het Nederlandse buitengebied is het niet voorhanden. Telecomproviders vinden aanleg te duur en lokale overheden geven geen financiële steun uit angst voor Europese wetgeving. Zelf glasvezel aanleggen, wat komt daar allemaal bij kijken? 

Lees verder

28 december 2017

Ook snel internet voor laatste stukken buitengebied Cabauw en Polsbroek

Ook de laatste stukjes buitengebied van de Cabauwsekade en de Lopikerweg West in Cabauw en de Noordzijdseweg tussen Polsbroek en Polsbroekerdam krijgen snel internet. Net als in de dorpskernen wordt een glasvezelkabel aangelegd.

Lees verder

21 december 2017

Gemeente sluit overeenkomst voor glasvezelnetwerk in buitengebied

LEUSDEN De gemeente wil de aanleg van glasvezel in het buitengebied stimuleren en faciliteren, meldt het college van burgemeester en wethouders. Het bedrijf Delta Rijssen Glasvezel Investeringen b.v. (DRGI) heeft aangegeven in glasvezel in het buitengebied te willen investeren. 

Lees verder

19 december 2017

Glasvezel in buitengebied Overijssel komt er

Het buitengebied van de drie gemeenten in de Kop van Overijssel, Kampen en Zwolle wordt nog voor de zomer van 2018 voorzien van glasvezel. Een flink aantal lokale ambassadeurs heeft de afgelopen tijd campagne gevoerd om mensen te bewegen om in te schrijven. 

Lees verder

19 december 2017

Zalk en Kamperveen gaan samen met Veluwe voor glasvezel

Het buitengebied van de gemeente Kampen krijgt glasvezel. Behalve Zalk en Kamperveen. Begin volgend jaar wordt de behoefte aan de westkant van de IJssel gepeild.

Lees verder

19 december 2017

Buitengebied Ermelo krijgt glasvezel

ERMELO De gemeente Ermelo en Nunspeet hebben de 50 procent deelname gehaald en Glasvezel Buitenaf zal nu overgaan tot de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden. Voordat gestart kan worden met de aanleg zal de aannemer een detailengineering opstellen.

Lees verder

15 december 2017

Toon van der Heijden uit Soerendonk: moderne boer kan niet zonder glasvezel

SOERENDONK - "Glasvezel is een must voor een modern agrarisch bedrijf", zegt Soerendonker Toon van der Heijden. Veel agrariërs denken er net zo over, bleek donderdag tijdens de infoavond over glasvezel in het Cranendonckse buitengebied.

Lees verder

13 december 2017

Aanleg glasvezel buitengebied gestart

EDE Wethouders Gerard van den Hengel (Barneveld) en Leon Meijer (Ede) zetten vanmorgen samen met initiatiefgroep Lunteren.net, Gebiedscoöperatie O-gen en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste schop in de grond: het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Gelderse Vallei Midden.

Lees verder

13 december 2017

Vraagbundelingstraject buitengebied Rucphen verlengd

Het bewonersinitiatief Breedband Buitengebied Rucphen (BBR) heeft een vraagbundelingstraject verlengd, waarin het zich inzet voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Brabantse gemeente.

Lees verder

13 december 2017

Moet glasvezel-internet door de overheid worden aangelegd?

De aanlegsnelheid van glazvezel-internet stokt, de kosten zijn hoog en het geld wordt door providers niet direct terugverdiend. In dit tempo duurt het nog 50 jaar voordat alle Nederlandse huishoudens voorzien zijn. Moet de overheid ingrijpen om glasvezel sneller beschikbaar te maken? PCM vraagt het de experts. En wat vind jij? 

Lees verder

12 december 2017

Rodin en Kabelnoord starten FTTH-project Groningen

Rodin Broadband Groningen gaat starten met zijn project om het gehele buitengebied van de provincie Groningen te verglazen. 

Lees verder

11 december 2017

Tijd dringt voor glasvezel in buitengebied

Het wordt een race tegen de klok voor glasvezel in het buitengebied in de Kop van Overijssel. Een week voor het sluiten van de inschrijvingstermijn heeft 32 procent van de potentiële kandidaten zich aangemeld. Dat moet minimaal de helft zijn. 

Lees verder

9 december 2017

Geen glasvezel voor de gemeente Montfoort

E-Fiber en de gemeente Montfoort hebben deze week samen de uitkomst van de afgelopen glasvezel campagne ontvangen van de deelnemende internetproviders. De eindstand is bij lange na niet voldoende voor E-Fiber om over te gaan tot de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Montfoort. 

Lees verder

6 december 2017

Glasvezel in buitengebieden kost honderden miljoenen euro's

Om glasvezel in buitengebieden aan te leggen, is een investering van honderden miljoenen euro's nodig. Exploitanten van deze netwerken kunnen dit bedrag niet alleen opbrengen.

Lees verder

6 december 2017

Waarom de aanleg van glasvezel in Nederland stokt

Doordat KPN liever zijn bestaande kopernetwerk oplapt, dreigt de aanleg van supersnel glasvezelinternet tot stilstand te komen. Experts vrezen dat Nederland zijn wereldwijde digitale koppositie verliest.

Lees verder

5 december 2017

Stap in nu in de trein van glasvezel!

Momenteel loopt er een vraagbundelingsactie voor glasvezel in de 'Kop van Overijssel'. Dit is het resultaat van burgers uit vijf gemeenten; Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Lees verder

5 december 2017

Glasvezel dichtbij voor Groene Hart Noord

Vorige week is de campagne 'Glasvezel buitenaf' in Groene Hart Noord gestart. Alle inwoners van het buitengebied van De Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel kunnen tot 29 januari 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door.

Lees verder

5 december 2017

CDA doet oproep voor breedband buurtambassadeurs

NIJKERK - Begin volgend jaar start CIF met de inventarisatie voor glasvezelbekabeling in het buitengebied van de gemeente Nijkerk. Om daadwerkelijk glasvezel aan te kunnen leggen moeten minimaal de helft van de adressen meedoen.

Lees verder

4 december 2017

Glasvezel Ermelo en Nunspeet: het gaat er echt om spannen

Zelden was het zo spannend voor Glasvezel Buitenaf. Op de dag nadat de deadline voor aanmelding voor supersnel glasvezel in de buitengebieden van Ermelo en Nunspeet verstreek, is nog niet helder of de kritische grens van 50 procent deelname is bereikt.

Lees verder

4 december 2017

Glasvezel buitengebied aangelegd door CIF; buizenstelsel van de baan

LOCHEM - Bedrijven en woningen in het buitengebied van Lochem worden voor de zomer van 2019 aangesloten op glasvezel. Het buizenstelsel dat de gemeente daarvoor eventueel wilde aanleggen komt er niet. CIF (Communicatie Infrastructuur Fonds), dat eerder ook in beeld was voor de aanleg, pakt de draad weer op.

Lees verder

4 december 2017

Buurtambassadeurs nodig voor glasvezel buitengebied

NIJKERK Begin volgend jaar start CIF met de inventarisatie voor glasvezelbekabeling in het buitengebied van de gemeente Nijkerk. Om daadwerkelijk glasvezel aan te kunnen leggen moeten minimaal vijftig procent van de adressen meedoen.

Lees verder

4 december 2017

Glasvezel in buitengebied Salland maanden vertraagd

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Salland gaat vier maanden langer duren dan gepland.

Lees verder

3 december 2017

Glasvezel buitengebied heeft 100e aanmelding binnen

Basse - Met de einddatum dichter in beeld, stromen de aanmeldingen voor glasvezel in het buitengebied steeds sneller binnen.

Lees verder

2 december 2017

'Glasvezel op bedrijventerrein zaak van bedrijven zelf'

NUNSPEET Alle Nunspeetse bedrijventerreinen zijn voorzien van snel glasvezel. Dat maakt dat bedrijven die dat willen zich niet kunnen aansluiten bij de actie die tot 4 december loopt waarbij inwoners van het buitengebied zich kunnen aanmelden voor aansluiting op glasvezel.

Lees verder

30 november 2017

Internet buitengebied Hulst moet sneller

HULST -De werkgroep Snel Internet Buitengebied Oost-Zeeuws-Vlaanderen houdt dinsdag 12 en woensdag 13 december informatieavonden in Hulst en Terneuzen.

Lees verder

30 november 2017

Glasvezel Midden-Limburg dichterbij bij voldoende aanmeldingen

Het buitengebied van Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas en Maasgouw kan alleen een glasvezelnetwerk krijgen wanneer er voldoende animo voor is.

Lees verder

29 november 2017

Glasvezelambassadeurs gaan langs de deur

ERMELO - "Het kost veel meer tijd dan gedacht," verzucht Frank Swagen, een van de glasvezelambassadeurs die de afgelopen weken dag na dag en avond na avond huis-aan-huis de woningen in zijn stukje buitengebied afliep.

Lees verder

28 november 2017

"Glasvezel is onmisbaar voor de leefbaarheid in Staphorst"

Staphorst - Dat de gemeente Staphorst snel internet voor haar inwoners en bedrijven belangrijk vindt, werd vandaag nog maar eens duidelijk. Drie wethouders, CDA wethouder Bert Krale, ChristenUnie wethouder Bart Jaspers Faijer en SGP wethouder Sytse de Jong van de gemeente Staphorst hebben vanmiddag een glasvezelabonnement afgesloten.

Lees verder

28 november 2017

Laatste week om aan te melden voor glasvezel in buitengebied Stadskanaal en Westerwolde

VLAGTWEDDE - De laatste week van de vraagbundeling is aangebroken. Bewoners van het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal kunnen zich nog tot maandag 4 december aanmelden voor glasvezel.

Lees verder

28 november 2017

Bewoners buitengebied Weert betalen voor snel internet

De kans is groot dat de eerste bewoners van het buitengebied in Weert, Nederweert, Maasgouw, Leudal en Peel en Maas medio volgend jaar al snel internet hebben.

Lees verder

23 november 2017

Glasvezel laat witte vlekken verdwijnen

ERMELO - Dat een goede breedbandverbinding voor recreatieparken, eigenaren van recreatiewoningen en de bewoners of recreanten van vakantiehuisjes van groot belang is, dat staat voor iedereen als een paal boven water.

Lees verder

22 november 2017

Snel internet in buitengebied DRV

De Ronde Venen - Met het zetten van handtekeningen van wethouder Anco Goldhoorn van De Ronde Venen en directeur Piet Grootenboer van het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) onder een convenant is snel internet in het buitengebied van de gemeente een belangrijke stap dichterbij gekomen.

Lees verder

22 november 2017

Glasvezel buitengebied komt eraan

Regio - Glasvezel voor de buitengebieden van Nieuwkoop en Kaag en Braassem, is vanaf heden weer stap dichterbij.

Lees verder

21 november 2017

Delta en Greenet breiden samenwerking uit

Greenet en Delta maken bekend hun samenwerking te gaan intensiveren. De komende jaren zal dit leiden tot snel internet voor inwoners en bedrijven in de Zeeuwse buitengebieden van Borssele, Veere, Reimerswaal, Goes, Terneuzen en Hulst.

Lees verder

21 november 2017

Thom is traag internet in buitengebied Kop meer dan zat

De belangstelling voor snel internet in het buitengebied van Zwartewaterland, Zwolle, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland neemt snel toe. Van de 6.400 huishoudens hebben zich een kleine duizend aangemeld.

Lees verder

17 november 2017

Glasvezelcoöperatie brengt meer dan alleen snel internet

Coöperatie GroenewoudGlas brengt met het glasvezelnetwerk de wereld een stukje dichterbij op het platteland, wat bijdraagt aan een verhoging van de leefbaarheid in het buitengebied. De keuze om te gaan wonen op het platteland is voor veel mensen heel logisch.

Lees verder

14 november 2017

Mabib haalt doel in Asten-Someren: Voor september 2018 glasvezel in buitengebied

ASTEN-SOMEREN- Inwoners van de buitengebieden in Asten en Someren zijn voor september volgend jaar aangesloten op glasvezel. Aanbieder Mabib heeft de doelstelling behaald: zeker 53 procent van 2057 aangeschreven huishoudens doet mee, bevestigt operationeel directeur Pieter van Grunsven.

Lees verder

14 november 2017

Glasvezel: 'het is nu of nooit'

ERMELO Het is nu of nooit voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat zegt de Ermelose wethouder Esther Heutink. Inschrijven is mogelijk tot 4 december. De aanleg gaat alleen door wanneer de helft van alle betrokkenen daadwerkelijk bereid is hieraan mee te doen.

Lees verder

11 november 2017

Glasvezel in het buitengebied van Rucphen

RUCPHEN - In de buitengebieden zijn snelle Internet verbindingen en een stabiel TV signaal zeer beperkt beschikbaar.

Lees verder

11 november 2017

Hier loopt het internet dood

De aanleg van glasvezel in buitengebieden verloopt traag en is duur. Daardoor heeft een half miljoen huishoudens in Nederland een vrijwel onbruikbare internetverbinding. Het mobiele 4G-netwerk biedt uitkomst.

Lees verder

8 november 2017

Glasvezel zorgt voor toegang tot legio aan diensten

ERMELO - Wie op vakantie gaat, wil er veelal niet op achteruit gaan in gemak. Daarbij behoort ook internet. Geen internet dat alleen beschikbaar is bij de receptie, of dat tergend traag is. Gewoon overal draadloos Wi-Fi. Sterker nog: als er geen Wi-Fi op de camping is, dan zoekt de vakantiegast gewoon nog even verder naar een locatie waar wel internet is.

Lees verder

8 november 2017

Glasvezel Noord- en Midden-Limburgse buitengebied kost 30 miljoen

Een groot deel van het Noord- en Midden-Limburgse buitengebied moet in 2018 snel internet krijgen. Dat kost 30 miljoen euro, zo heeft de provincie laten uitrekenen.

Lees verder

5 november 2017

Geen borg meer nodig voor aanleg glasvezel

LAND VAN CUIJK - Er is voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk geen bankgarantie van de vijf deelnemende gemeenten meer nodig. Dat is het resultaat van de overeenkomst die gesloten wordt met het bedrijf E-Fiber uit Den Dolder.

Lees verder

5 november 2017

Voorlopig geen snel internet buitengebied

EDE Het gebied Bennekom, De Kraats en Nergena is voor de realisatie van snel internet niet opgenomen in de eerstvolgende tranche 3 in 2018. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op raadsvragen van raadslid Herko van Beek (ChristenUnie).

Lees verder

3 november 2017

Laatste stap naar honderd procent glasvezeldekking Harderwijk

HARDERWIJK Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk heeft donderdag een convenant getekend met CAI Harderwijk voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

3 november 2017

Aanmelding voor glasvezel in buitengebied sluit op 13 november!

Het zal u vast niet ontgaan zijn als u in het buitengebied van Asten en Someren woont dat de inschrijving voor glasvezel van start is gegaan.

Lees verder

3 november 2017

Gemeente Geertruidenberg: ook goed internet in het buitengebied

RAAMSDONK - De gemeente Geertruidenberg maakt in 2018 werk van glasvezelnetwerk voor het buitengebied. "Begin volgend jaar beginnen we met de uitrol", zegt wethouder Kevin van Oort (GroenLinks).

Lees verder

1 november 2017

Glasvezel in zes Limburgse gemeenten kost 30 miljoen euro

De provincie Limburg heeft berekeningen gepresenteerd met betrekking tot de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noord- en Midden-Limburg. Het kost 30 miljoen euro om de in totaal 8.315 adressen aan te sluiten. Dat schrijft De Limburger.

Lees verder

30 oktober 2017

KPN test vast/mobiele technologie sneller internet in buitengebied

Amsterdam - KPN gaat de vast/mobiele technologie, waarmee de internet bandbreedte een flinke boost krijgt voor inwoners in de buitengebieden van Nederland, op grotere schaal testen. Dit heeft KPN woensdag laten weten.

Lees verder

30 oktober 2017

Raad Voorst trekt aan de bel over glasvezel in buitengebied

Het gaat de gemeenteraad van Voorst allemaal niet snel genoeg, waar het de aanleg van breedbandinternet in het buitengebied betreft. Die is gepland voor 2019, maar nog allerminst zeker. De raad trok maandag opnieuw bij het college aan de bel.

Lees verder

28 oktober 2017

Buitengebied Achterhoek Midden sneller over op glasvezel

DIDAM/DOETINCHEM - Bewoners van het buitengebied van Montferland, Doetinchem en Oude IJsselstreek kunnen zich al vanaf 21 november inschrijven voor de aanleg van glasvezelnet, voor snel internet.

Lees verder

27 oktober 2017

Glasvezel opnieuw op de agenda, Rijkens wordt allergisch van kwestie

De Partij van de Arbeid zet de aanleg van glasvezel opnieuw op de agenda. Fractievoorzitter Fred Rijkens is het gedraai in de raad op dit onderwerp meer dan zat.

Lees verder

27 oktober 2017

Gemeente: glasvezel in heel Helmond

HELMOND - Helmond neemt het heft in handen op het gebied van snel internet. Het wil zelf in de hele gemeente glasvezel gaan aanleggen. Dat moet binnen een jaar of drie jaar gerealiseerd zijn. Een voorstel hiertoe wordt dinsdag in de raad aangenomen. De kosten bedragen 25 tot 30 miljoen euro. Dat wordt mogelijk (deels) gedekt door een bedrijf dat het aan wil leggen.

Lees verder

27 oktober 2017

Kritiek op glasvezelplan Lochem

Aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Lochem kan zonder inzet van gemeenschapsgeld. Dat stelt het bedrijf CIF, dat glasvezel wil aanleggen. CIF is daarom verrast over het feit dat Lochem vier miljoen euro wil investeren in een buizenstelsel.

Lees verder

27 oktober 2017

CAI-informatieavond over glasvezel in gehele buitengebied Harderwijk en Hierden

Zo'n 98 procent van de woningen in Harderwijk en Hierden is aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van CAI Harderwijk. Nu wil CAI Harderwijk ook de laatste 2 procent, in het buitengebied, aansluiten. Op maandag 6 november 2017 organiseert de Harderwijkse kabelexploitant daarover een informatieavond, van 19.30 uur tot 21.30 uur in Bouw en Infrapark aan de Ceintuurbaan in Harderwijk.

Lees verder

26 oktober 2017

Ria Dinnissen uit Mariahout is petitie gestart voor glasvezel-subsidie: 'Buitengebied wordt benadeeld'

LAARBEEK - Wie in het buitengebied woont, wordt - als het gaat om de aanleg van glasvezel - benadeeld ten opzichte van inwoners van de kernen. Dat vindt Ria Dinnissen uit Mariahout en ze krijgt in veel andere plaatsen bijval. Maar Dinnissen gaat verder; zij is een handtekeningenactie op internet gestart om de gemeente Laarbeek over te halen er aan mee te betalen.

Lees verder

26 oktober 2017

'Uden is veel te gretig geweest met gratis glasvezel'

UDEN - Uden zou zich sterk moeten maken voor de circa vijftig gezinnen in het buitengebied die nu nog verstoken zijn van fatsoenlijk internet. Bedrijven zien geen brood in de aanleg van glasvezel maar het kan wel, zoals blijkt bij buurgemeenten als Boekel, Landerd en Bernheze.

Lees verder

25 oktober 2017

Gemeente wil breedband voor alle 'witte' gebieden

Oosterwolde - De gemeente ziet snel internet als een (economische) basisvoorziening voor de gehele gemeenschap. Daarom wil de gemeente alle 'witte' adressen in het buitengebied voorzien van een breedbandaansluiting.

Lees verder

25 oktober 2017

Bronckhorst kiest goedkoper en sneller glasvezel van KPN

HENGELO - De gemeente Bronckhorst zet haar plan om zelf een buizennetwerk aan te leggen voor glasvezel in het buitengebied door. Waar de gemeente verantwoordelijk is voor het graven en leggen van de buizen, gaat KPN waarschijnlijk de glasvezel verzorgen.

Lees verder

23 oktober 2017

Glasvezel Noord gestart met levering

BUNNE De door Coöperatie Glasvezel Noord gecontracteerde providers zijn gestart met de levering van hun diensten over het glasvezelnetwerk van de coöperatie.

Lees verder

23 oktober 2017

Basisscholen Aalten en Oost Gelre krijgen snel internet

LICHTENVOORDE - Het heeft lang geduurd, maar het gaat nu echt gebeuren: tien basisscholen in Oost Gelre en Aalten krijgen snel internet. Dat hebben de gemeenten en CIF, het bedrijf dat de aanleg van de internetverbinding verzorgt, maandagmiddag bekendgemaakt.

Lees verder

20 oktober 2017

CIF gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Aalten en Oost Gelre

Het buitengebied van Aalten en Oost Gelre krijgt glasvezel. Vrijdag werd bekend dat 57% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten.

Lees verder

19 oktober 2017

Subsidieregeling Breedband ook voor adressen in Berkelland die meedoen met Oost Gelre

BERKELLAND - Vorig jaar is een subsidieregeling Breedband Buitengebied vastgesteld waardoor er voor de adressen waar hoge eenmalige aanlegkosten zijn een subsidie mogelijk is.

Lees verder

17 oktober 2017

Groot enthousiasme voor aanleg glasvezel buitengebied

LEUSDEN Digitale Stad Leusden en vijfentwintig buurtambassadeurs hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de bewoners in het buitengebied van Leusden en delen van Barneveld en Woudenberg te interesseren voor glasvezel.

Lees verder

12 oktober 2017

Matrix en CIF werken samen in het leveren van zakelijk glasvezel

In de regio Noordwest-Veluwe is CIF een campagne gestart om bedrijven en particulieren in de buitengebieden aan te sluiten op glasvezel.

Lees verder

11 oktober 2017

Paarse glasvezelbrigade kietelt Europa

Zuidwolde - Glasvezel De Wolden trekt niet alleen aandacht in de eigen regio, maar ook in Europa. Vorig jaar al werd in Brussel de European Broadband Award gewonnen, nu spreken Floris van Laar en Gerhard Kippers de Europese Commissie toe.

Lees verder

10 oktober 2017

Glasvezel De Wolden plaatst wijkcentrale voor gebied rond Berghuizen

Berghuizen - Onder het toeziend oog van aannemer Siers en leden van Glasvezel de Wolden werd maandag 9 oktober de, inmiddels al weer vijfde, wijkcentrale of POP (Point Of Presence) geplaatst.

Lees verder

10 oktober 2017

Aanleg glasvezel in de Kop van Overijssel

Overijssel - Glasvezel buitenaf (een joint-venture van RENDO en CIF) heeft 6.500 adressen in het buitengebied uitgenodigd voor een informatieavond over glasvezel.

Lees verder

10 oktober 2017

Een sneller internet dan in Amsterdam

Midden-Drenthe - Na ruim vijf jaar is het dan zo ver, want donderdagmiddag is de start van het glasvezelnetwerk in de vorm van een testuitzending. Minicamping De Tuinfluiter op Vorrelveen heeft de primeur.

Lees verder

5 oktober 2017

Heel Koggenland aan de glasvezel

Koggenland mikt als eerste West-Friese gemeente op glasvezelinternet voor alle inwoners. Deze week ondertekende het college van BenW hiervoor het contract met E-Fiber, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de aanleg.

Lees verder

3 oktober 2017

Kabelnoord gaat buitengebied van Friesland voorzien van glasvezel

Kabelnoord gaat in het buitengebied van alle gemeenten in Friesland glasvezel aanleggen. Het gaat om gebieden waar nu nog geen snel internet beschikbaar is. Het bedrijf krijgt daarvoor een subsidie van 35 miljoen euro.

Lees verder

3 oktober 2017

Snel internet noodzaak voor leefbaarheid in de Kraats

BENNEKOM - Inwoners en bedrijven in de Kraats wachten met smart op de aanleg van glasvezel. Betrokkenen zijn het er over eens dat snel internet onmisbaar is om het buitengebied leefbaar te houden. Toch wil het maar niet opschieten met de aanleg ervan.

Lees verder

3 oktober 2017

Glasvezel op basisscholen bij Aalten en Oost Gelre bij voldoende animo

AALTEN - Zeven basisscholen in de kleine kernen van het buitengebied van Aalten en Oost Gelre kunnen ook een aansluiting op het glasvezelnetwerk van CIF krijgen. Dat gebeurt alleen als op maandag 23 oktober duidelijk is dat minimaal 60 procent van de inwoners voor een aansluiting heeft getekend.

Lees verder

30 september 2017

Informatieavonden over internet buitengebied

Oude-Tonge/Middelharnis - Meer dan 90% van de Nederlanders heeft de mogelijkheid om internet te gebruiken via een zeer snelle verbinding, namelijk een snelheid van meer dan 30 megabit per seconde.

Lees verder

28 september 2017

Glasvezelcampagne voor buitengebied van startRENDO en CIF gaan samenwerken voor glasvezel

NIJKERK In januari 2018 start de campagne voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Nijkerk. Voorwaarde is dat vijftig procent van de mogelijke aansluitingen deel gaat nemen.

Lees verder

25 september 2017

RENDO en CIF gaan samenwerken voor glasvezel

Vanaf maandag 25 september kunnen bewoners van 6.500 adressen in de kop van Overijssel zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Vandaag ondertekenden RENDO, CIF, de gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle en bewonersinitiatief BB-NoW hiervoor een convenant.

Lees verder

21 september 2017

'Helft Heenweg wil glasvezel'

De helft van de inwoners van Kwintsheul wil aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Lees verder

19 september 2017

Glasvezel voor het buitengebied

DOETINCHEM - Toen in januari bleek dat van de kant van het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) geen duidelijkheid te verwachten viel over de termijn van aanleg van glasvezel in het buitengebied was iedereen 'behoorlijk chagrijnig' volgens wethouder Ingrid Lambregts.

Lees verder

19 september 2017

Hoge verwachtingen van glasvezel

Montfoort / Linschoten - De bijeenkomsten over glasvezel in zowel Linschoten als Montfoort zijn druk bezocht. De werkzaamheden aan de Lieve Vrouwegracht en Heilig Levenstraat houden zelfs al rekening met de komst van glasvezel, zodat de straat niet opnieuw moet worden opengebroken.

Lees verder

19 september 2017

Glasvezel in buitengebied Meierijstad komt stap dichterbij

VEGHEL - Het gehele buitengebied van Meierijstad krijgt in 2018 een glasvezelnetwerk. Dat is althans het streven van Meierijstad en de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib).

Lees verder

18 september 2017

Uden loopt achter met aanleg van glasvezel in buitengebied, stelt CDA

UDEN - Vergeleken met buurgemeenten loopt Uden achter met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

18 september 2017

Convenant glasvezel in buitengebied ondertekend

NUNSPEET - Goed nieuws voor de inwoners en ondernemers van het buitengebied van de gemeenten Nunspeet en Ermelo.

Lees verder

18 september 2017

Berkelland heeft vertrouwen in snelle aanleg van glasvezel

Berkelland vertrouwt er op dat glasvezel in z'n buitengebied snel wordt aangelegd. De aannemer heeft toezeggingen gedaan.

Lees verder

18 september 2017

CIF start glasvezelcampagnes in de Achterhoek

CIF maakt een nieuwe planning bekend met betrekking tot de verglazing van het buitengebied in de Achterhoek.

Lees verder

16 september 2017

Glasvezel in buitengebied

AALTEN - Op diverse locaties zijn onlangs informatieavonden over de aanleg van glasvezel in het buitengebied gehouden.

Lees verder

15 september 2017

Partijen stoppen overleg over glasvezel Westerveld

Inwoners van Westerveld moeten op korte termijn niet rekenen op snel internet. De bij de aanleg van glasvezel betrokken partijen hebben hun overleg stopgezet.

Lees verder

14 september 2017

Glasvezel in buitengebied dichterbij na afspraken met CIF

GENDRINGEN - De zeven Achterhoekse gemeenten leggen niet zelf een holle buis voor een breedbandnetwerk aan. Ze gaan in zee met investeringsmaatschappij CIF.

Lees verder

14 september 2017

Binnenkort snel internetten in het buitengebied?

ERMELO - Supersnel internet in het buitengebied? Het kan! Het Communicatie Infrastructuur Fonds, kortweg CIF, wil graag een glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Noordwest-Veluwe (gemeenten Ermelo en Nunspeet).

Lees verder

13 september 2017

Bijzondere bijstand inschrijfkosten glasvezel buitengebied

De gemeente Someren vindt het erg belangrijk dat ook inwoners met een minimuminkomen in het buitengebied gebruik kunnen maken van glasvezel.

Lees verder

13 september 2017

Gemeenten tekenen convenant met Rendo voor glasvezel

Regio - De gemeente Steenwijkerland heeft besloten een convenant aan te gaan met Rendo Buitenaf BV voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Ook de gemeenten Zwartewaterland, Staphorst, Kampen en Zwolle ondertekenen het convenant.

Lees verder

13 september 2017

Glasvezelnetwerk voor 12.000 adressen in Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei

Het Communication en Infrastructure Fund (CIF) werkt gefaseerd toe naar het realiseren van een glasvezelnetwerk van 12.000 adressen in het buitengebied van 16 verschillende Utrechtse gemeenten in het werkgebied van Gebiedscoöperatie O-gen en West Gelderland.

Lees verder

13 september 2017

Van drie uur naar twee minuten door KempenGlas in Reusel

REUSEL-De MIERDEN - Traag internet frustreerde de bedrijfsvoering van aardappelteler Jacob van den Borne in Reusel enorm. Er moest glasvezel in het buitengebied komen.

Lees verder

13 september 2017

Bakker Sellink als eerste aangesloten op glasvezelnetwerk in buitengebied

MEDDO - Wethouder Gert-Jan te Gronde sloot woensdagmiddag samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, Top bakker Sellink aan Geldereschweg in Meddo aan op glasvezelnetwerk van CIF. Top bakker Sellink is een van de eerste klanten in het buitengebied van Winterswijk, die gebruik maakt van het supersnelle netwerk.

Lees verder

8 september 2017

Dit jaar nog start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen

CIF heeft vandaag aangekondigd dit jaar te starten met de glasvezelcampagne 'Glasvezel buitenaf' in De Ronde Venen.

Lees verder

8 september 2017

Ambassadeurs voor promotie glasvezel buitengebied gezocht

RUCPHEN - Het bedrijf Breedband Buitengebied Ruphen wil glasvezel aanleggen in het buitengebied van Rucphen, Sprundel, Sint Willebrord, Schijf en Zegge. Vanaf deze maand wordt actief campagne gevoerd onder de bewoners van het platteland om hen te wijzen op de mogelijkheden voor glasvezel. Hiervoor zoekt Breedband Buitengebied Rucphen ambassadeurs.

Lees verder

7 september 2017

Mogelijk ook supersnel internet voor Wijk en omstreken

Supersnel internet in het buitengebied van de provincie Utrecht? Dat komt er, mits meer dan de helft van de inwoners aangeeft te willen betalen voor een glasvezelaansluiting.

Lees verder

1 september 2017

Provincie Noord-Holland opent loket voor garantstelling internet buitengebied

De Provincie Noord-Holland gaat lokale iniatieven ondersteunen bij de aanleg van snel internet, door garant te staan voor projecten die zich richten op de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied.

Lees verder

31 augustus 2017

Loopt aanleg glasvezel vertraging op?

WINTERSWIJK - Op vele plaatsen in het buitengebied wordt gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Menig buitengebiedbewoner zit daar al lang op te wachten.

Lees verder

30 augustus 2017

Glasvezel buitengebied Asten-Someren

MABIB, de Maatschappij voor Breedband Internet in Brabant, heeft de voorwaarden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Asten en Someren gewijzigd.

Lees verder

25 augustus 2017

Initiatiefgroepen glasvezel gaan samenwerken

Regio - De zes initiatiefgroepen voor glasvezel, die tezamen het complete gebied buiten de plaats Coevorden bestrijken, gaan samenwerken en vormen daarbij op korte termijn een organisatie.

Lees verder

22 augustus 2017

Start campagne 'Glasvezel buitenaf' in Aalten en Oost Gelre

Bewoners worden ingelicht over glasvezel tijdens informatieavonden.

Lees verder

17 augustus 2017

VVD: 'College moet helpen bij realiseren snel internet'

Steenwijk - De samenwerking tussen Rendo en CIF voor de aanleg van glasvezel wordt in een convenant vastgelegd.

Lees verder

16 augustus 2017

Glasvezel convenant voor buitengebied Overijssel

Diverse gemeenten uit Overijssel ondertekenen een glasvezelconvenant om de samenwerking voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied te bekrachten.

Lees verder

8 augustus 2017

Glasvezel in buitengebied? 'Het worden spannende tijden'

SOMEREN - Krijgt het buitengebied van de gemeente Someren glasvezel? Op die vraag moet in de komende maanden een antwoord komen.

Lees verder

3 augustus 2017

De ene glasvezel is de andere niet

Regelmatig krijg ik de vraag waarom een zakelijke glasvezelaansluiting veel duurder is dan een aansluiting thuis? Het is toch allebei glasvezel?

Lees verder

3 augustus 2017

Buitengebied Gilze en Rijen trekt een lange neus naar KPN

'Dit had vijf jaar geleden mogen gebeuren', vindt Rose-Marie Peeters. Twee weken is de in het buitengebied woonachtige Rijense aangesloten op snel internet via glasvezel. Het resultaat van jaren hard werken door een club vrijwilligers die een coöperatie met leden hebben opgezet.

Lees verder

1 augustus 2017

KPN schrapt datalimiet voor vast internet via het 4G netwerk

Klanten die in buitengebieden wonen en gebruik maken van een aanbod van KPN waarbij zij via het 4G netwerk van KPN voorzien worden van een breedband internetverbinding, hoeven voortaan geen rekening meer te houden met een datalimiet.

Lees verder

29 juli 2017

Mogelijk glasvezel voor Rucphens buitengebied

RUCPHEN - Het buitengebied van de gemeente Rucphen wordt vanaf 2018 mogelijk voorzien van glasvezel. Daarmee kunnen ook de bewoners van het platteland genieten van digitale mogelijkheden, zoals snel internet, televisie en telefonie.

Lees verder

24 juli 2017

Van zandweg naar digitale snelweg

Met 63,3 procent aanmelders was er voldoende reden voor jubel bij de glasvezellobby. In restaurant Het Roode Hert in Dalfsen werd er gisteren door de initiatiefnemers uitvoerig op geproost.

Lees verder

24 juli 2017

PvdA Lochem: 'Geen 4 miljoen voor snel internet buitengebied'

LOCHEM/GORSSEL - De PvdA in Lochem wijst in een persbericht nogmaals op de grote risico's die de gemeente Lochem dreigt te nemen met de aanleg van een leeg buizenstelsel voor snel internet in het buitengebied.

Lees verder

21 juli 2017

Buitengebied Vechtdal krijgt glasvezel; "We hebben het samen gedaan"

Het buitengebied van het Vechtdal krijgt glasvezel. De helft van de bewoners van het buitengebied heeft zich aangemeld voor een abonnement en dat is voldoende om de aanleg te starten.   

Lees verder

20 juli 2017

Glasvezel buitengebied Asten en Someren binnen handbereik

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven; van het invullen van de belastingen tot bankieren, zorg op afstand, ondernemen en studeren.

Lees verder

19 juli 2017

Lobby voor start glasvezel in OWO-gebied

De drie OWO-gemeenten (Opsterland en de beide Stellingwerven) voeren een uitgebreide lobby om de aanleg van het snelle internet in de buitengebieden te laten starten in het zuidoosten van de provincie. Ze stellen onder andere een forse korting op de leges in het vooruitzicht. De provincie steunt de lobby en gaat de marktpartij die het glasvezelnetwerk gaat aanleggen ook adviseren in de OWO-gemeenten te beginnen.

Lees verder

14 juli 2017

Glasvezel, een goede zaak?

ASTEN - Inwoners in het buitengebied van de gemeente Asten komen binnenkort voor een keuze te staan: willen ze investeren in glasvezel, of niet? De kosten zijn met 1.815 euro per woning niet mals. Maar daartegenover staat razendsnel internet, ook niet verkeerd.

Lees verder

11 juli 2017

Oosterhout eerste gemeente in West-Brabant met glasvezel

De roze koeien hebben niet voor niets overal in de wei gestaan. Oosterhout krijgt namelijk als eerste gemeente in West-Brabant een glasvezelnetwerk in het buitengebied.

Lees verder

11 juli 2017

Start aanleg glasvezel in het buitengebied provincie Utrecht

Het buitengebied van Renswoude en een deel van Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Veenendaal krijgen glasvezel. Er is de afgelopen maanden intensief campagne gevoerd om de bewoners te interesseren voor snel internet via glasvezel. Met succes: meer dan 50 procent van de bewoners heeft inmiddels ingetekend.

Lees verder

10 juli 2017

Voldoende aanmeldingen voor glasvezel in Haaksberger buitengebied

Het buitengebied van Haaksbergen kan zich voorbereiden op de komst van glasvezel. Voor de aanleg van snel en betrouwbaar internet moest meer dan vijftig procent van de inwoners een glasvezelabonnement afsluiten. Dat werd daags voor de deadline gehaald.

Lees verder

10 juli 2017

Aanleg glasvezel in buitengebied Overbetuwe start in 2018

ELST - Overbetuwe denkt in 2018 te beginnen met de aanleg van glasvezelkabel voor snel internet voor ruim 2.500 panden in het buitengebied. In navolging van samenwerkende gemeenten in Rivierenland.

Lees verder

10 juli 2017

Bewoners buitengebied krijgen glasvezel

BARNEVELD/REGIO De bewoners van het buitengebied bij de dorpen Barneveld, Kootwijkerbroek, Stroe en Kootwijk krijgen glasvezel. Na een spannende race tegen de klok werd de benodigde drempel -50 procent van alle mogelijke klanten moest een glasvezelabonnement afsluiten- met een eindscore van 50,8 procent ternauwernood gehaald.

Lees verder

7 juli 2017

Glasvezel en dus supersnel internet verspreidt zich als olievlek over Brabant

RIEL - Sleuven graven, kabels trekken, aansluitingen in huis maken. In de wijde regio Midden-Brabant gebeurt dat binnen nu en een jaar volop. Een netwerk van glasvezelkabel en dus supersnel internet verspreidt zich als een olievlek over het buitengebied.

Lees verder

4 juli 2017

'Snel internet is onmisbaar'

WOUBENBERG Wanneer minimaal 50 procent van de inwoners en/of bedrijven uit het buitengebied van de Gelderse Vallei Midden zich voor 10 juli aanmeldt, gaat CIF dit najaar glasvezel aanleggen. De teller stond afgelopen week nog op 18 procent. Nog 32 procent te gaan.

Lees verder

4 juli 2017

Glasvezel voor leefbaarheid in het buitengebied

LUNTEREN Het is een minuut voor twaalf voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Ede.

Lees verder

4 juli 2017

Elk Nederlands huishouden krijgt minimaal 50 Mbps internet in 2020

Niet 30 Mbps, maar 50 Mbps moet de ondergrens worden voor breedbandinternet in Nederland. Vanaf 2020 moet elk huishouden in Nederland, of het nou in een grote stad is of op een achteraf gelegen boerderij - internettoegang hebben met minimaal die 50 Mbps.

Lees verder

30 juni 2017

Glasvezelcampagne Mabib van start

Eind april werd op het gemeentehuis van Laarbeek een convenant getekend tussen Mabib en zeven Brabantse gemeenten (waaronder Asten en Someren) voor de aanleg van een glasvezelnet in het buitengebied.

Lees verder

30 juni 2017

Meer vaart nodig bij aanleg glasvezel in buitengebied Berkelland

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Berkelland moet veel meer tempo krijgen. Het CDA vindt dat gemeente zich daarvoor dient in te spannen.

Lees verder

29 juni 2017

Kamerlid Geurts: 'Glasvezel in buitengebied nu uitbreiden'

VOORTHUIZEN Glasvezel in het gehele buitengebied in de gemeente Barneveld moet nog liever gisteren dan vandaag geregeld zijn. Dat vindt Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA), zelf woonachtig in het buitengebied van Voorthuizen. Hij reageert daarmee op het verhaal woensdag in deze krant, over het lopende project voor aanleg van glasvezel in het gebied rond Kootwijkerbroek, Kootwijk en Stroe.

Lees verder

29 juni 2017

Mogelijk tegemoetkoming breedband buitengebied

De aanleg van de glasvezelnetwerken van Cogas en Delta in het buitengebied van Markelo is op dit moment in volle gang.

Lees verder

28 juni 2017

Scholen buitengebied gaan samen voor glasvezel

De directeuren van twee van de drie basisscholen in het buitengebied van de Gelderse Valei Midden, hebben een glasvezelabonnement afgesloten. Het gaat om de scholen School met de Bijbel 'Ruitenbeek' en 'De Valk'.

Lees verder

28 juni 2017

"Er moet nu wel wat gaan gebeuren"

KOOTWIJKERBROEK Met nog een kleine twee weken te gaan, heeft glasvezelbedrijf CIF nog een flinke slag te slaan om voldoende aanmelders voor glasvezel te vinden in het buitengebied van onder meer Kootwijkerbroek, Kootwijk en Stroe.

Lees verder

27 juni 2017

Twijfels over snelle aanleg van buizen voor glasvezel

Het idee om een buizenstelsel aan te leggen om het buitengebied van de gemeente Lochem te voorzien van snel internet stuit op kritiek. Oppositiepartijen vragen om meer onderzoek.

Lees verder

27 juni 2017

'Onderzoek glasvezel buitengebied Uden'

UDEN - De gemeente Uden moet zo snel mogelijk een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de aanleg van glasvezelkabel in het buitengebied.

Lees verder

24 juni 2017

Miljoenen voor aanleg glasvezel in Lochem

De kans is groot dat bewoners en bedrijven in het buitengebied van Lochem snel worden voorzien van glasvezel. Een politieke meerderheid wil daarvoor althans vier miljoen euro uittrekken.

Lees verder

23 juni 2017

Inschrijftermijn glasvezel buitengebied bijna verstreken

EDE De eindsprint voor glasvezelverbinding in het buitengebied van Ede is ingezet. Wethouder Leon Meijer, Lars Visscher van CIF, het bedrijf dat glasvezel aanlegt, en Willem Hulshof van de bewonersgroep van Lunteren roepen iedereen in Lunteren, Otterlo, Harskamp, Wekerom en Ederveen op om zich in te schrijven voor glasvezelverbinding.

Lees verder

22 juni 2017

Wethouder loopt hard voor glasvezel

Wethouder Leon Meijer trok donderdagochtend de sportschoenen aan om letterlijk de eindsprint in te zetten voor glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

22 juni 2017

Aanleg glasvezel in buitengebied Enschede nog niet zeker

Zo'n 4.400 adressen in het buitengebied van Enschede, Haaksbergen, Losser en Hengelo - huishoudens en bedrijven - staan op de rol om aangesloten te worden op glasvezel. Of het ook daadwerkelijk wordt aangelegd is nog even spannend.

Lees verder

19 juni 2017

Aanvraag glasvezel buitengebied blijft achter

KOOTWIJKERBROEK Over drie weken sluit de inschrijvingstermijn voor glasvezel in het buitengebied van onder meer Kootwijkerbroek, Kootwijk en Stroe. Glasvezelbedrijf CIF wil op dat moment zien dat minstens de helft van alle huishoudens in dit gebied zich heeft aangemeld, voordat besloten wordt tot aanleg. Tot nu toe echter blijft de aanvraag steken op 11 procent. "Het zou toch heel jammer zijn als we deze kans missen, dan kan het zo jaren duren voordat hier daadwerkelijk glasvezel ligt."

Lees verder

17 juni 2017

Regio wil binnen jaar starten met aanleg glasvezelnetwerk

TIEL De tien samenwerkende gemeenten van Regio Rivierenland zijn van plan om in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar te starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit voorstel gaan de colleges van B en W in het vierde kwartaal voorleggen aan hun gemeenteraden. Gaan die ermee akkoord, dan zullen circa 12.500 adressen in het buitengebied op het netwerk worden aangesloten.

Lees verder

12 juni 2017

Glasvezel voor buitengebied Culemborg

Ruim 400 huishoudens en bedrijven in het buitengebied van Culemborg krijgen volgend jaar mogelijk snel internet. De Europese Commissie is akkoord met de plannen van de tien gemeenten binnen de regio Rivierenland om breedband aan te leggen voor in totaal 13.000 adressen. 

Lees verder

14 juni 2017

Jeugdburgemeester Noordoostpolder kan eindelijk snel internetten

Ens - Jens van Leeuwen, de jeugdburgemeester van Noordoostpolder, kan eindelijk snel internetten. Het huis van zijn familie aan de Ramsweg in Ens werd woensdagmorgen als eerste in het buitengebied aangesloten op glasvezel. 

Lees verder

10 juni 2017

Miljoeneninvestering voor glasvezel in buitengebied Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst wil snel internet voor de 4.800 inwoners van het buitengebied en gaat hiervoor 6,1 miljoen euro uitgeven. Het geld is nodig voor de aanleg van een immens buizenstelsel, waar glasvezel doorheen kan worden gelegd. 

Lees verder

9 juni 2017

'Breid proef glasvezel uit naar Voorthuizen'

VOORTHUIZEN De gemeente Barneveld moet er bij glasvezelbedrijf CIF op aandringen om in het project voor aanleg van glasvezel in het buitengebied van Kootwijkerbroek en Barneveld ook het buitengebied van Voorthuizen mee te nemen. Vooral in de zomermaanden, wanneer hier 20.000 toeristen verblijven, is de noodzaak van breedband internet groot.

Lees verder

9 juni 2017

Snel internet in buitengebied met Kliksafe-filter

Voor inwoners van het buitengebied rond Ede, Barneveld en Scherpenzeel kan traag internet straks voorbij zijn. Ze staan voor de keuze: wel of geen glasvezel. Zeggen ze ja, dan staat Kliksafe klaar om aan te sluiten. 

Lees verder

2 juni 2017

Gilze gaat aan de glasvezel

GILZE - De aanleg van glasvezel in Gilze is begonnen. In de straat Besterd in Gilze wordt al volop gewerkt aan de kabels die voor supersnel internet in het buitengebied moeten gaan zorgen. 

Lees verder

30 mei 2017

Protest tegen prijs glasvezel buitengebied Someren

Gemeenschapslijst Someren-Eind/Sluis 13 heeft bij diverse buurten in het buitengebied gepeild of men wil aansluiten op glasvezel voor € 1.815.

Lees verder

29 mei 2017

Gemeenschapslijst: Vier miljoen voor gratis glasvezel Someren

SOMEREN - Een klein jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is de strijd in Someren al losgebarsten. Politieke partij Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII wil vier miljoen euro vrijmaken voor gratis glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

24 mei 2017

Deadline sneller internet in kerkdorpen nadert, vereiste inschrijvingen nog niet in zicht

OOSTERHOUT / DORST/ DEN HOUT - Er komt alleen een glasvezelkabel in het buitengebied als genoeg huishoudens zich inschrijven. Dat is nu nog niet het geval.

Lees verder

18 mei 2017

Halderberge breekt met Taskforce breedband

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge heeft besloten te breken met de Taskforce Breedband Buitengebied bestaande uit de gemeenten Rucphen, Woensdrecht, Aalburg en Etten-Leur.

Lees verder

17 mei 2017

Provincie Noord-Holland bevordert snel internet in buitengebied

HAARLEM - De provincie bevordert de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied van Noord-Holland. Het gaat onder andere om initiatieven van Breedband Alkmaar Buiten, Breedband Beemster, Breedband Hollands Kroon, Glasvezel Texel en Breedband Loosdrecht.

Lees verder

16 mei 2017

'Glasvezelpech' Otelaarseweg Barneveld

BARNEVELD De mogelijke aanleg van glasvezel in buitengebieden van Barneveld is niet voor iedereen honderd procent goed nieuws. Pension De Boschkamp aan de Otelaarseweg blijkt net tussen de wal (het centrum) en het schip (het buitengebied) te vallen. Ze zijn niet de enige bedrijven met 'pech'.

Lees verder

14 mei 2017

Buitengebied ziet glasvezel zitten

Het buitengebied van de gemeente Ede is behoorlijk enthousiast over de mogelijke komst van glasvezel. Op informatiebijeenkomsten kwamen honderden bewoners af, bijvoorbeeld in het Kulturhus in Wekerom. Maar de komst van het snelle internet is nog lang niet zeker: de helft van de inwoners moet namelijk meedoen.

Lees verder

12 mei 2017

Aanleg snel internet in buitengebied op z'n vroegst begin 2018

De Ronde Venen - Op 28 februari jl. meldden wij dat de aanleg van snel internet in de buitengebieden van gemeente De Ronde Venen vertraging opgelopen had. Dit kwam door ontwikkelingen bij het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF).

Lees verder

6 mei 2017

Initiatiefnemers beducht voor nieuw echec glasvezel

Voorkomen dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied wederom spaak loopt. Betrokken gemeenten, waaronder Lochem, gaan omzichtig te werk om te verijdelen dat de aanleg wederom afketst.

Lees verder

4 mei 2017

Kans op glasvezel in buitengebied Altena

WOUDRICHEM - De gemeenten Werkendam, Aalburg en Woudrichem ondertekenen woensdag op Fort Altena een overeenkomst met het bedrijf Mabib over de aanleg van een glasvezelnetwerk voor bewoners in het buitengebied.

Lees verder

3 mei 2017

Minder adressen zonder snel internet in het buitengebied

OOST SOUBURG - In de eerste vijf maanden van dit jaar is het aantal adressen zonder snel internet in het buitengebied afgenomen, van 12.000 in 2015 naar 9.000.  De provincie probeert dit aantal nog verder omlaag te krijgen door samen met gemeenten subsidies voor breedbandinternet te verlenen.

Lees verder

3 mei 2017

Ondernemers in Boskoop gaan voor glasvezel

FiberRevolution is gestart met de aanleg van een zakelijk glasvezelnetwerk in het buitengebied van Boskoop. Door de collectieve aanpak en de goede samenwerking met diverse lokale partijen zal zakelijk glasvezel voor ondernemers rond de zomer van 2017 beschikbaar zijn. Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop (SBGB) steunt het project van harte.

Lees verder

1 mei 2017

‘Belangstelling voor buizenstelsel internet buitengebied’

LOCHEM - Het lege buizenstelsel dat een aantal Achterhoekse gemeenten – waaronder Lochem – wil aanleggen voor snel internet in het buitengebied heeft de belangstelling van een marktpartij. Uit de woorden van wethouder Bert Groot Wesseldijk was maandagavond op te maken dat het daarbij gaat om CIF. Hetzelfde bedrijf dat de huidige impasse heeft laten ontstaan dus.

Lees verder

1 mei 2017

Wethouder tekent convenant voor glasvezel in buitengebied

SCHERPENZEEL Wethouder Tonnis van Dijk heeft maandag namens de gemeente Scherpenzeel het convenant getekend met het bedrijf CIF over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Hierdoor wordt snel internet ook daar mogelijk. Namens CIF was Michiel Admiraal aanwezig.

Lees verder

28 april 2017

Bewoners buitengebied bijgepraat over glasvezel

Sneller internet is binnen handbereik voor bewoners van het buitengebied van de gemeentes Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser.

Lees verder

28 april 2017

Glasvezel gaat er toch komen in het buitengebied

REGIO - Na twee keer een valse start gaat glasvezel voor het Achterhoekse buitengebied er nu dan toch komen. De eerste keer stuitten de pogingen van de gemeenten op een veto uit Brussel.

Lees verder

26 april 2017

Aanleg glasvezel buitengebied hangt af van deelname

BARNEVELD Voor Barnevelders die in een buitengebied wonen en interesse hebben in een glasvezelaansluiting zijn er op 1 en 8 mei informatieavonden. De eerste is in het Schaffelaartheater in Barneveld; de tweede, op 8 mei, in de Essenburcht in Kootwijkerbroek.

Lees verder

26 april 2017

Snel internet stap dichterbij voor buitengebied Asten en Someren

Een zevental Brabantse gemeenten heeft de weg vrijgemaakt om circa 6.500 adressen in het buitengebied van een glasvezelnetwerk te voorzien.

Lees verder

24 april 2017

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Gelderse Vallei Midden

BARNEVELD - Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Ede, Barneveld, Renswoude en een gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Scherpenzeel. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland van deze gemeenten.

Lees verder

21 april 2017

Kabelaars sceptisch over Achterhoeks plan snel internet

LOCHEM - NLConnect, de vereniging van telecom- en kabelbedrijven, staat sceptisch tegenover het plan van 7 Achterhoekse gemeenten om het buitengebied te voorzien van lege buizen om het aanbieders van snel internet makkelijker te maken.

Lees verder

20 april 2017

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst glasvezel in buitengebied

Op dinsdag 25 april om 17.30 uur ondertekenen zeven gemeenten een samenwerkingsovereenkomst met Mabib om de aanleg van glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken.

Lees verder

19 april 2017

Nieuw plan voor glasvezel buitengebied Achterhoek

LOCHEM/ZUTPHEN - Om snel internet in het buitengebied te realiseren, willen de zeven gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oude-IJsselstreek en Zutphen een zogenaamde 'breedband-connectiviteit' aanleggen.

Lees verder

18 april 2017

Campagne voor aanleg glasvezel in O-gen gebied afgetrapt

VEENENDAAL Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Ede, Barneveld, Renswoude en een gedeelte van Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Veenendaal en Scherpenzeel. CIF, gespecialiseerd in de aanleg van glasvezel in het buitengebied, wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland van deze gemeenten.

Lees verder

18 april 2017

Snel internet in buitengebied Overbetuwe vertraagd

ELST - De aanleg van snel internet via glasvezel voor de ruim 2.500 woningen en bedrijven in het buitengebied van Overbetuwe laat langer op zich wachten. Het Communication Infrastructure Fund (CIF) dat op korte termijn met de aanleg zou beginnen, ziet daar voorlopig van af.

Lees verder

15 april 2017

Snel internet in buitengebied Nieuwegein naderbij

Snel internet in het buitengebied van Nieuwegein komt een stap dichterbij. Nodig is dat minstens 60 procent van de Nieuwegeinse inwoners aangeeft, behoefte te hebben aan snel breedband internet in gebieden die buiten de bebouwde kom zich bevinden. Diverse bedrijven zijn dan volgens de gemeente bereid om in hierin te investeren.

Lees verder

12 april 2017

Vraagtekens breedband buitengebied

Het optimisme in 2016 over de aanleg van breedbandinternet in het buitengebied is weer getemperd.

Lees verder

5 april 2017

Eerste glasvezelaansluiting buitengebied Salland gerealiseerd

Mariënheem - Vandaag is de eerste glasvezelaansluiting in het buitengebied van Salland Noord gerealiseerd. Dit gebeurde thuis bij Henny Lammers, bestuurslid van het bewonersinitiatief SallandGlas. 

Lees verder

5 april 2017

Aanleg van glasvezel in het buitengebied uitgesteld

STEENBERGEN - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Steenbergen laat langer op zich wachten dan voorheen gedacht. In december werd nog gesproken over aanleg in tweede kwartaal van 2017, maar daar wordt nu van afgeweken. 

Lees verder

30 maart 2017

Einde nabij voor internetten via telefoonlijn in buitengebied

BRABANTSE WAL - De drie Brabantse Wal-gemeenten slaan de handen ineen om het buitengebied aangesloten te krijgen op een snelle internetverbinding. Samen met de Maatschappij voor Breedband Internet Brabant (Mabib) willen zij zo'n 2300 huishoudens die nu enkel nog een telefoonlijn als internetaansluiting hebben, de mogelijkheid bieden om over te stappen naar een glasvezelverbinding. 

Lees verder

30 maart 2017

Startdatum aanleg glasvezel buitengebied Barneveld blijft vraagteken

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer er gestart kan worden met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Barneveld.   

Lees verder

29 maart 2017

B en W waarschuwen tegen draadloos alternatief voor glasvezel

BARNEVELD - Kabellegger CIF heeft  aangegeven dat zij nog geen harde uitspraken kan doen over aansluiting van de volgende cluster (Voorthuizen, De Glind, Terschuur Zwartebroek en Garderen) op het glasvezelnet. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van CDA-raadslid Gert Bouwman.   

Lees verder

29 maart 2017

Samenwerking Brabantse Wal gemeenten maakt glasvezel buitengebied mogelijk

HOOGERHEIDE - De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht onderzoeken samen de mogelijkheid van aanleg van glasvezel in het buitengebied.   

Lees verder

28 maart 2017

Nieuwe provinciale regeling voor snel internet buitengebied

De provincie stopt met het breedbandfonds voor snel internet. Het fonds werd eind 2015 opgericht. Tot nu toe zijn er geen projecten ingediend die aan de eisen voldoen. Zo kon niemand het voor elkaar krijgen de kosten voor de helft door de markt te laten betalen.  

Lees verder

27 maart 2017

Oosterhout en Mabib ondertekenen overeenkomst glasvezel

Het buitengebied van de gemeente Oosterhout (Noord-Brabant) is weer een stapje dichter bij glasvezel. Mabib gaat daar in april van start met een glasvezel-campagne.  

Lees verder

24 maart 2017

'Volledige steun voor plan aanleg glasvezel'

KOOTWIJKERBROEK Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek staat volledig achter het plan van het Communicatie en Infrastructuur Fonds (CIF) als het gaat om de aanleg van glasvezel in het buitengebied, zegt Addie Lassche, voorzitter van het Plaatselijk Belang. Het onderwerp stond gisteren op de agenda bij de jaarlijkse ledenvergadering. 

Lees verder

24 maart 2017

VVD pleit voor snelle aanleg breedband buitengebied

BERGEN OP ZOOM - Joost Pals en Rian Govers (VVD) hebben bij het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de aanleg van glasvezelinternet in het buitengebied. 

Lees verder

22 maart 2017

Snel internet komt eraan in buitengebied van Emmen

Glasvezel - en daarmee snel internet - in de buitendorpen van de gemeente Emmen is financieel haalbaar. 

Lees verder

20 maart 2017

Glasvezel in buitengebied Veluwe later en duurder

APELDOORN - Het buitengebied van onder meer Apeldoorn, Ermelo, Epe, Brummen, Voorst en Putten krijgt pas in 2019 glasvezel. Bovendien betalen gebruikers ervan meer dan eerst aangekondigd: 12,50 euro in plaats van 9,95 euro. 

Lees verder

15 maart 2017

CIF belooft meer adressen glasvezel in Voorst

TWELLO - Als CIF het buitengebied van Voorst gaat aansluiten op glasvezelinternet, dan wordt dat gedaan bij 99,8 procent van de adressen. 

Lees verder

15 maart 2017

Provincie onderzoekt mogelijkheden breedband Zeeuws buitengebied

De provincie Zeeland heeft de mogelijk-heden om hoogwaardig breedband uit te rollen in het Zeeuwse buitengebied onderzocht. 

Lees verder

15 maart 2017

Breedband internet voor het buitengebied

Voor bedrijven, instellingen, particulieren en huishoudens is van groot belang dat zij over snel internet kunnen beschikken. Dat is niet alleen belangrijk voor de toegang tot digitale diensten, maar ook voor maatschappelijke en sociale participatie. 

Lees verder

13 maart 2017

Glasvezel voor buitengebieden Dalfsen en Ommen stapje dichterbij

Inwoners van de buitengebieden van de gemeenten Dalfsen en Ommen zijn een stapje dichterbij glasvezel gekomen: burgemeester en wethouder van beide gemeenten bereikten vandaag een akkoord met de aanbieder CIF. 

Lees verder

11 maart 2017

Glasvezel toch in deel buitengebied

WOUDENBERG Met een klein voorbehoud beaamde wethouder Gijs de Kruif op vragen van CDA- raadslid Michel Hardeman dat glasvezel voor een deel van het Woudenbergse buitengebied toch in zicht komt. Investeringsfonds CIF is met een bijgesteld plan naar buiten gekomen.

Lees verder

10 maart 2017

CIF start in september met vraagbundeling glasvezel in buitengebied Ermelo

Het Communicatie Infrastructuur Fonds, kortweg CIF, start zijn glasvezelcampagne in de regio Veluwe in de gemeenten Nunspeet en Ermelo. In een groot deel van de buitengebieden wordt in september gestart met het vraagbundelingsproces.

Lees verder

7 maart 2017

Aanleg glasvezel via de omgekeerde weg

DEVENTER/RAALTE - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Salland verloopt volgens een nieuwe methode. Tot nu toe was het gebruikelijk om eerst een kabel langs de weg te leggen en vervolgens richting de huizen te graven. In Salland gaat het andersom.

Lees verder

7 maart 2017

Jurisprudentie in EU voor overheidsactie mbt breedbandaanleg

De Nederlandse gemeenten en provincies hebben voldoende mogelijkheden om breedband in het buitengebied financieel te ondersteunen. Zij kunnen zowel qua financiën als qua beheer en eigendom een actievere rol spelen dan nu wordt gedaan. Dat stellen dr. Koen Salemink en prof. Dirk Strijker van Rijksuniversiteit Groningen tegenover AGconnect. Salemink en Stijker zien meerdere voorbeelden in Europa waar regionale overheden initiatieven nemen en niet door Brussel worden teruggefloten.

Lees verder

6 maart 2017

Glasvezel of draadloos in het buitengebied, moeilijke keuze

DOETINCHEM - Bewoners van het buitengebied kunnen erover meepraten. Snelle toegang tot het internet is op de meeste plaatsen nog een illusie. De snelheid van de overdracht van data is vaak slecht. Nadat een regionaal initiatief werd teruggefloten omdat het in strijd zou zijn met de regels van Brussel was het de beurt aan de commerciële telecombedrijven.

Lees verder

6 maart 2017

Snel internet in zicht voor bewoners buitengebied Veluwe

VELUWE In september kunnen bewoners in het eerste deelgebied van de Veluwe zich inschrijven voor toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden. Het gaat om een deel van de gemeente van Nunspeet en Ermelo. Wanneer de helft van de adressen in het buitengebied zich tijdens de campagne aanmeldt, start het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) in januari 2018 met de bouw van het glasvezelnetwerk.

Lees verder

4 maart 2017

Glasvezel buitengebied in aantocht

LEUSDEN/ACHTERVELD De toezegging van Delta Infratechniek is binnen. Daarmee kunnen de ongeveer 800 huishoudens in het buitengebied van Leusden worden ontsloten met een glasvezelkabel. Een lang gekoesterde wens door wethouder Overweg voor het buitengebied lijkt in vervulling te gaan.

Lees verder

3 maart 2017

Campagne voor glasvezel buitengebied Nijenveen van start

Tijdens de Beurs UITNijeveen wordt op 7 en 8 maart a.s. een nieuw glasvezelinitiatief gelanceerd. Nijeveen Buitengewoon op Glas gaat zich inzetten voor glasvezel in de buitengebieden van de gemeente Meppel.

Lees verder

2 maart 2017

CDA vraagt zich af, of glasvezelkabel niet achterhaald is

BARNEVELD - Nu er eindelijk schot lijkt te zitten in de bekabeling van het Barneveldse buitengebied, vraagt het CDA af, of een kabel nog wel de meest moderne manier van aansluiting op het internet is. "Lopen wij het risico dat we ingehaald worden door de techniek en investeren in een verouderd en daardoor duur systeem?", vraagt raadslid Roel van den Broek zich af.

Lees verder

2 maart 2017

Tarieven breedband buitengebied bekend

AALTEN - Nadat het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF), dat verantwoordelijk is voor de uitrol van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van onder meer Aalten, vorig jaar liet weten dat de kosten voor het vastrecht hoger zouden uitpakken dan de vooraf aangekondigde 9,95 euro, zijn nu de nieuwe tarieven bekendgemaakt.

Lees verder

1 maart 2017

Snel internet in zicht voor bewoners buitengebied Achterhoek

Na de zomer kunnen bewoners in het derde Achterhoek-gebied Aalten en Oost Gelre zich inschrijven voor toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden.

Lees verder

28 februari 2017

Barneveld ziet eindelijk licht aan het eind van de kabel

BARNEVELD - De gemeente Barneveld is blij dat er nu duidelijkheid is over de aanleg van glasvezel in een gedeelte van het buitengebied van Regio FoodValley, waaronder een deel van de gemeente Barneveld, aldus een persverklaring.

Lees verder

28 februari 2017

Snel internet in zicht voor bewoners buitengebied

OVERBERG Voor de zomer kunnen bewoners van Overberg en omgeving zich inschrijven voor toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden. Daarmee is glasvezel in de omgeving, naast Overberg ook Woudenberg en Renswoude, een stap dichterbij. Wanneer de helft van de adressen in het buitengebied zich tijdens de campagne aanmeldt, start het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) in het najaar van 2017 met de bouw van het glasvezelnetwerk.

Lees verder

27 februari 2017

Nieuw aanbod glasvezel buitengebied Vechtdal

VECHTDAL - Voor snelle internetverbindingen in het buitengebied van Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen en een klein stukje Zwolle moeten inwoners 2,55 euro per maand meer betalen dan de bewoners rondom Hardenberg en in Twenterand.

Lees verder

27 februari 2017

Glasvezel in buitengebied Kampen en Kop van Overijssel wordt duurder

KAMPEN/KOP VAN OVERIJSSEL - Inwoners van het buitengebieden in Kampen en de Kop van Overijssel die glasvezel willen, moeten dieper in de buidel tasten. Dat verwacht Arnita van der Weerd, voorzitter van Stichting IJsseldelta Glasvezel Buitengebied. Reden zijn problemen bij investeerder Communication Infrastructure Fund (CIF).

Lees verder

24 februari 2017

Laatste kans glasvezel voor bedrijventerreinen bij de dorpen en De Munt

Emmeloord - Bedrijventerreinen bij de dorpen in de Noordoostpolder en bedrijventerrein De Munt in Emmeloord kunnen alsnog aansluiten bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

22 februari 2017

Rabobank investeringsfonds legt glasvezelinitiatieven lam

In totaal telt Nederland 137 burgerinitiatieven om glasvezel aan te leggen in buitengebieden. Slechts vijf coöperaties slaagde daar tot nu toe in. Veel initiatieven leunen op financiële steun van het Rabobank investeringsfonds CIF. Die trekt echter zijn handen van de projecten af, met paniek tot gevolg.

Lees verder

21 februari 2017

Provincie wil aanleg breedband versnellen

Provincie Gelderland gaat in overleg met gemeenten en telecombedrijven, om te spreken over de vertraging in de aanleg van breedband in het buitengebied van de Achterhoek. Eerder gaven de gemeenten aan ontevreden te zijn over de gang van zaken.

Lees verder

20 februari 2017

VVD in Tweede Kamer stelt vragen over aanleg glasvezel in buitengebied Overijssel

De VVD in de Tweede Kamer gaat vragen stellen aan Henk Kamp, minister van Economische Zaken, over het oponthoud van de aanleg van glasvezel in Overijssel.

Lees verder

20 februari 2017

Alternatief voor glasvezel buitengebied Voorst

TWELLO/WILP - De oplossing voor het van snel internet verstoken buitengebied hangt letterlijk in de lucht, en is nu bovendien vrij eenvoudig bereikbaar. Twintig bewoners uit de gemeente Voorst willen zichzelf binnen drie maanden tijd voorzien van internet via een straalverbinding. Glasvezel door de lucht met gegarandeerde snelheden, zo luidt de belofte.

Lees verder

19 februari 2017

Glasvezel in de polder: 'nu of nooit'

Snel internet in de polder is lastig, want de aanlegkosten zijn torenhoog. Maar er gloort hoop voor boeren en buitenlui die probleemloos films willen downloaden of thuis willen werken. In De Ronde Venen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem lopen projecten om glasvezel in de buitengebieden aan te leggen.

Lees verder

9 februari 2017

Puttense glasvezelpromotors ernstig teleurgesteld

De Puttense glasvezelpromotors Jan van de Kraats en Gert van Winkoop zijn ernstig teleurgesteld in CIF. De regio Noord Veluwe, waaronder ook Putten valt, heeft een convenant met CIF afgesloten om in de buitengebieden glasvezel aan te leggen. Helaas is de voortgang helemaal stilgevallen.

Lees verder

8 februari 2017

Nog langer wachten op snel internet in Berkelland

BORCULO - Bomen en watergangen leveren veel meer vertraging op voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied dan aanvankelijk gedacht. Bewoners van het buitengebied in de gemeente Berkelland moeten daarom langer wachten op een snelle internetverbinding. De aanleg van glasvezel duurt langer dan gepland. De voorbereidingen lopen niet zoals gewenst.

Lees verder

8 februari 2017

Nieuwe Handreiking Breedband Buitengebied voor gemeenten beschikbaar

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen (GPKL) hebben deze week een nieuwe 'Handreiking Breedband Buitengebied' voor gemeenten uitgebracht.

Lees verder

8 februari 2017

Aanleg glasvezel buitengebied Rijssen-Holten begonnen

In het buitengebied van de gemeente Rijssen-Holten is de aanleg van glasvezel van start gegaan. Het is de bedoeling dat het complete buitengebied dit jaar volledig van glasvezel is voorzien.

Lees verder

6 februari 2017

Ondertekening convenant snel internet buitengebied De Ronde Venen vertraagd

De Ronde Venen - De ondertekening van het convenant tussen gemeente De Ronde Venen en het Communication Infrastructure Fund (CIF) over de aanleg van snel internet in het buitengebied van de gemeente, is vertraagd.

Lees verder

6 februari 2017

Lochem zoekt alternatief voor glasvezel in buitengebied

LOCHEM - Lochem gaat op zoek naar andere opties om het buitengebied te voorzien van glasvezel. Dat gaf wethouder Jan Kottelenberg (CDA) maandag aan tijdens de raadsvergadering.

Lees verder

6 februari 2017

Alle deuren langs voor glasvezel in 't Zand en zijn buitengebied

'T ZAND - Zakenclub 't Zand en de Dorpsraad hebben samen een actie op touw gezet om glasvezel te realiseren in het dorp en het buitengebied. Met diverse verenigingen uit het dorp worden inwoners deze week nogmaals nadrukkelijk gewezen op de 'unieke kans om op goedkope manier supersnel internet te realiseren', aldus Adriaan Jongejan als een van de initiatiefnemers.

Lees verder

3 februari 2017

Aanleg glasvezelnetwerk gestart

Met de plaatsing van de eerste straatkast aan de Bosscheweg werd vorige week gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Boxtel. Vijftig procent van de huishoudens in het buitengebied heeft zich inmiddels aangemeld.

Lees verder

2 februari 2017

Aanleg glasvezel in Achterhoek onzeker

Achterhoekse gemeentebestuurders zijn teleurgesteld dat er onduidelijkheid is ontstaan over de aanleg van glasvezel in de regio. Ook afdelingsbesturen van van LTO Noord zijn bezorgd. De agrarische sector wil graag zo snel mogelijk snel internet.

Lees verder

1 februari 2017

Twents buitengebied fungeerde als proeftuin voor glasvezel

ALMELO - Glasvezelbedrijf CIF zit in een dilemma. De kosten voor glasvezel in het buitengebied zijn te hoog, de tarieven te laag. Hogere tarieven zorgen echter voor minder aansluitingen. Komt subsidie van de provincie alsnog in beeld?

Lees verder

30 januari 2017

Stichting Breedband Buitengebied Dalfsen bezint zich op plan glasvezelnetwerk

De Stichting Breedband Buitengebied Dalfsen maakt zich grote zorgen over de problemen bij de aanleg van het glasvezelnetwerk, nu blijkt dat de beoogde leverancier CIF Glasvezel niet voor de afgesproken prijs een snelle internetverbinding kan aanleggen.

Lees verder

28 januari 2017

'Glasvezel buitengebied 'substantieel duurder'

ENSCHEDE/ALMELO - Huishoudens in de buitengebieden van de gemeenten Enschede, Hengelo, Haaksbergen en Losser moet 'substantieel meer' gaan betalen voor een glasvezelaansluiting, dan met Glasvezelbuitenaf van het bedrijf CIF was afgesproken. Gemeenten en bewonersinitiatief TwenteGlas zijn dat niet van plan.

Lees verder

28 januari 2017

Aanleg van glasvezel is minder snel dan gewenst

NUNSPEET De aanleg van glasvezel in het buitengebied in de gemeente Nunspeet loopt minder snel dan gewenst. Dat erkende wethouder Marije Storteboom naar aanleiding van vragen van Harm Jan Polinder (SGP).

Lees verder

25 januari 2017

Gemeenten in onzekerheid over glasvezel in buitengebied

HENGELO - Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Montferland en Doesburg zijn zwaar teleurgesteld over de werkwijze van CIF, het bedrijf dat glasvezel aanlegt in het buitengebied.

Lees verder

25 januari 2017

FiberFlevo start met aanleg glasvezel in buitengebied Noordoostpolder

Ens - FiberFlevo is woensdag gestart met de aanleg van een 500 kilometer lang glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk. Inmiddels zijn aan de Ramsweg bij Ens de eerste meters geul gegraven voor de kabels.

Lees verder

25 januari 2017

Gesprek over voorrang Smallingerland glasvezel

DRACHTEN - Volgens wethouder Ron van der Leck van Smallingerland vinden er gesprekken tussen zijn gemeente en de provincie Friesland plaats over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Insteek is dit in Smallingerland versneld aan te leggen.

Lees verder

25 januari 2017

Glasvezel voor bedrijven in Berkelland

BERKELLAND - Goed nieuws voor de ondernemers op de bedrijventerreinen in Berkelland. Na de succesvolle vraagbundeling in het buitengebied, heeft CIF aangegeven ook de bedrijventerreinen in Berkelland mee te nemen met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Tijdens de korte vraagbundeling heeft 50 procent van de ondernemers een glasvezelabonnement afgesloten en dat was de voorwaarde om ook aangesloten te worden op het netwerk. In totaal gaat het om meer dan 100 bedrijven, verspreid over de verschillende bedrijventerreinen in Berkelland.

Lees verder

19 januari 2017

Gemeente wil buitengesloten glasvezeladressen tegemoet komen

Er zijn zo'n 120 adressen in het buitengebied van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente die niet kunnen worden aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Cogas zonder dat daar veel meer voor betaald moet worden.

Lees verder

19 januari 2017

Glasvezel komt in buitengebied van gemeente Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - De 516 woningen en bedrijven in het buitengebied van de gemeente Sint-Michielsgestel moeten nog even wachten op glasvezel. Dat komt doordat de samenwerking tussen gemeentes, AgriFoodCapital en Brainport Eindhoven en glasvezelorganisatie Mabib spaak liep.

Lees verder

12 januari 2017

Onderzoek glasvezel in buitengebied Overbetuwe

De gemeente is in gesprek met het CIF (Communication Infrastucture Fund), een marktpartij die glasvezelkabel aanlegt in gebieden die als onrendabel worden gezien. Beide partijen voeren nu nog verkennende gesprekken om te kijken of CIF die stap ook in Overbetuwe gaat zetten.

Lees verder

4 januari 2017

'Glasvezel noodzakelijk voor leefbaarheid in buitengebied Hollands Kroon'

ANNA PAULOWNA - De komst van een glasvezelnetwerk voor snel internet is onontbeerlijk voor de leefbaarheid in het buitengebied van de gemeente Hollands Kroon.

Lees verder

3 januari 2017

Glasvezelcoöperatie Midden-BrabantGlas zet eerste schop in de grond

Midden-BrabantGlas start op 14 januari a.s. officieel met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Midden-Brabant. Het netwerk van de coöperatie zal eind 2017, begin 2018 ruim 4.000 adressen aansluiten op snel internet.

Lees verder

2 januari 2017

Vier Bevelandse gemeenten werken samen aan internet in buitengebied

KAPELLE - Veel mensen in het Zeeuwse buitengebied hebben nog steeds geen snelle internetverbinding. Om daar verandering in te brengen in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal, gaat een werkgroep op zoek naar een gezamenlijke oplossing.

Lees verder

1 januari 2017

Kollumn | Breed

Als eerste veel Heil en Zegen voor 2017 gewenst voor jou en jouw geliefden.

Lees verder

29 december 2016

Licht op groen voor glasvezel buitengebied

Wat de gemeenteraad van Horst aan de Maas betreft mag de gemeente garant staan voor de lening die BuitenGewoonBereikbaar af wil sluiten om zo een glasvezelnetwerk aan te leggen in het buitengebied. De aanleg van het netwerk kan hiermee starten.

Lees verder

28 december 2016

Geen snel internet in buitengebied

LEUSDEN Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen werd er ook in Leusden een coalitieakkoord gesloten. Daarin werd onder meer vastgelegd dat er overal in de gemeente snel internet moest komen.

Lees verder

23 december 2016

Eind januari 2017 duidelijkheid over glasvezel

DOETINCHEM - Tot eind januari 2017 heeft CIF (Communications Investment Fund) de tijd gevraagd om met een planning voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied te komen. Een planning die in de woorden van wethouder Ingrid Lambregts 'moet staan als een huis'. Zij legt uit waarom het niet is gegaan zoals aanvankelijk was gepland.

Lees verder

23 december 2016

Buitengebied krijgt digitale snelweg

HENXEL- Woensdag 21 december werd bij Camping 'Het Wieskamp' symbolisch de eerste glasvezelkabel gelegd door de vele betrokkenen om een nieuwe fase te markeren in het glasvezelproject. Supersnel dataverkeer is daarmee ook voor het buitengebied gewaarborgd. De uitvoerende fase zal in het voorjaar een aanvang nemen. Naar verwachting zal halverwege het jaar het proces zijn afgerond. En voor het eind van het jaar zullen de eerste aansluitingen beschikken over een glaskabelverbinding.

Lees verder

23 december 2016

Bezorgdheid over aanleg glasvezel in buitengebied

OOST GELRE - Bij alle fracties in de gemeenteraad van Oost Gelre is sprake van een grote mate van onvrede over de voortgang van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente. De beide coalitiepartijen (CDA en OOG) kwamen naar aanleiding daarvan met vragen tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar. Daar bovenop diende de OOG-fractie ook nog eens een motie in, die overigens van een echte behandeling bleef uitgesloten.

Lees verder

21 december 2016

Aanleg glasvezel buitengebied opnieuw vertraagd

AALTEN - Op woensdag 30 november is wethouder Gerard Nijland door de directie van Communications and Infrastructure Fund (CIF), de investeringsmaatschappij die de aanleg van het glasvezel netwerk in het buitengebied van Aalten wil realiseren, op de hoogte gesteld van het feit dat CIF niet verder gaat met de vraagbundeling in de Achterhoek.

Lees verder

20 december 2016

Glasvezel in buitengebied Rijssen-Holten

RIJSSEN/HOLTEN - Het heeft een paar jaren geduurd, maar eindelijk is het zover. Het hele buitengebied van de gemeente Rijssen-Holten wordt aangesloten op glasvezel.

Lees verder

19 december 2016

Glasvezel Slangenburg en Heidenhoek onzeker

DOETINCHEM / BRONCKHORST - Begin mei waren de initiatiefnemers van de werkgroep Glasvezel Slangenburg-IJzevoorde met de slagzin 'Wij Zijn Er Klaar Voor' nog optimistisch. "Eind 2016 gaat het beginnen", concludeerden ze op basis van de gesprekken met de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en CIF (Communication and Infrastructure Fund).

Lees verder

19 december 2016

Breedband in buitengebied vereist gezamenlijke inspanning en afstemming van alle belanghebbenden

Gebruikers, marktpartijen en overheden moeten samenwerken en hun kerncompetenties inzetten om ook in de buitengebieden een kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig breedbandnetwerk te krijgen. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een rapport van de Rijksuniversiteit Groningen naar succes- en faalfactoren van breedbandinitiatieven, de voortgang van de vorming van het kennisplatform en de inventarisatie van de behoefte aan een koepelregeling.

Lees verder

15 december 2016

Staatssteun bij glasvezelnetwerk toegestaan

Gemeente Horst aan de Maas mag garant staan voor de lening van 4,5 miljoen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat is geen ongeoorloofde staatssteun, verwacht advocatenbureau Hekkelman.

Lees verder

14 december 2016

Platteland wil sneller internet: "In het buitengebied is het rampzalig"

NOORDKOP Hoewel een goede internetverbinding in Nederland vanzelfsprekend lijkt, is dit lang niet overal het geval. Sterker nog: alleen al op Texel zijn er 1100 huishoudens die een zeer slechte internetverbinding hebben. Wethouder Theo Meskers van de Gemeente Hollands Kroon vindt dat er wat moet gebeuren.

Lees verder

12 december 2016

'Startsein' gegeven voor aanleg glasvezel in Berkelland

GELSELAAR - In Gelselaar is maandag het symbolische startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

10 december 2016

Tegenvaller bij aanleg glasvezel in Achterhoek

WINTERSWIJK - In het buitengebied van Berkelland en Winterswijk begint de aanleg van het glasvezelnetwerk de komende weken, maar voor de andere Achterhoekse gemeenten is er sprake van een tegenvaller. De aanleg dreigt duurder te worden, omdat op meer plaatsen waterwegen moeten worden gepasseerd en bomen in de weg staan.

Lees verder

7 december 2016

Snel internet Berkelland komt eraan; start aanleg glasvezel

BORCULO - In het buitengebied van Berkelland gaat maandag 12 december de eerste schop de grond in voor de aanleg van glasvezel. Dat meldt CIF Communication Infrastructure Fund, die de aanleg verzorgt voor de snelle internetverbinding.

Lees verder

2 december 2016

Vertraging voor glasvezel in Somerens buitengebied

SOMEREN - De bewoners van het Somerense buitengebied moeten nog even wachten op glasvezel. Hoewel de werkzaamheden in Someren volgens wethouder Leon van de Moosdijk in eerste instantie rond de jaarwisseling uitgevoerd zouden worden, ziet uitvoerder Mabib daarvan af. Een nieuwe datum kan volgens de Somerense wethouder nog niet gegeven worden.

Lees verder

24 november 2016

Miljoenen voor aanleg glasvezel in buitengebied Twente blijven op de plank liggen

ALMELO - De provincie Overijssel hoeft 56 miljoen euro voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied nauwelijks aan te spreken. Cogas Kabel wil geen subsidie.

Lees verder

23 november 2016

Snel internet in buitengebied

Het college van b en w heeft de intentieverklaring 'Snel internet in het buitengebied van de provincie Utrecht' ondertekend. Hiermee stimuleert de gemeente dat een eerste stap gezet gaat worden om percelen in het buitengebied waar geen breedband internet is van breedband internet te voorzien. De gemeente werkt hiertoe samen met de provincie, gebiedscommissie Utrecht-West en andere Utrechtse gemeenten.

Lees verder

21 november 2016

Informatieavond over internet in het buitengebied

De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland en Agrarisch Schouwen-Duiveland/ZLTO houden op 23 november een informatieavond over het realiseren van breedband internet in het buitengebied van de gemeente.

Lees verder

21 november 2016

Buitengebied krijgt 2 glasvezelnetwerken

Waar het buitengebied lange tijd verstoten was van een fatsoenlijke breedbandverbinding hebben inwoners in het buitengebied van Markelo straks een luxe probleem.

Lees verder

21 november 2016

Spitters gaat glasvezelnetwerk buitengebied Gilze en Rijen aanleggen

Glasvezelcoöperatie GilzeEnRijenGlas heeft aannemer Spitters uit Waalre gecontracteerd voor de aanleg van haar glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Gilze en Rijen (Noord-Brabant).

Lees verder

17 november 2016

Voorlopig geen glasvezelnetwerk in buitengebieden Noord-Holland

Wel draagvlak, niet de financiële middelen. Het is de zure conclusie voor Stichting GlasvezelTexel na het vaststellen van de programmabegroting van Provinciale Staten. De motie die werd ingediend door CDA, PvdA, D66 en VVD werd aangenomen, maar de middelen ontbreken.

Lees verder

17 november 2016

CIF gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Salland Zuid

Het buitengebied van Salland Zuid krijgt glasvezel! 63,4% van de inwoners heeft zich aangemeld voor een abonnement. Hiermee is het benodigde percentage van 50% gehaald om glasvezel te kunnen aanleggen. Het gaat om huishoudens en bedrijven in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer, zo'n 2.800 huishoudens.

Lees verder

14 november 2016

Buitengebied Midden-Brabant krijgt in januari al glasvezel

GILZE EN RIJEN / BAARLE-NASSAU - De kogel is door de kerk. Midden-BrabantGlas begint op 14 januari met de aanleg van glasvezel voor, uiteindelijk, heel Midden-Brabant. Dat hebben de leden van een van de aangesloten corporaties besloten. Gilze is het eerst aan de beurt.

Lees verder

11 november 2016

'Glasvezel voor agrariërs'

Het ziet ernaar uit dat wij in het buitengebied van de Achterhoek nu ook snel internet krijgen: er komt een glasvezelkabel.

Lees verder

10 november 2016

Veel belangstelling voor glasvezelnetwerk in buitengebied Regio FoodValley

BARNEVELD - De belangstelling voor een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Regio FoodValley-gemeenten is groot.

Lees verder

10 november 2016

Uiterste houdbaarheidsdatum op vastrecht glasvezel

LOCHEM - Er moet een einddatum worden vastgesteld voor het vastrecht dat mensen in het buitengebied van de gemeente Lochem gaan betalen voor een glasvezelaansluiting. Dat vindt een grote meerderheid van de gemeenteraad. Ook zouden alle panden aangesloten moeten worden tegen het standaardtarief.

Lees verder

9 november 2016

Eigen bijdrage glasvezel Lochem aan banden

LOCHEM - De bijdrage die inwoners van het buitengebied van Lochem kwijt zijn voor glasvezel moet worden beperkt. Het bedrijf dat de aanleg verzorgt mag niet oneindig extra kosten in rekening brengen, bovenop het abonnementsgeld. Dat vindt althans een politieke meerderheid in Lochem.

Lees verder

8 november 2016

Politiek wil onderzoek naar dure aansluitingen glasvezel Hof van Twente

GOOR - CDA, VVD en SP dienen vanavond in de raad een motie in waarin ze B en W vragen onderzoek te doen naar de 4 procentsgroep die moet bijbetalen om ook aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk dat Cogas in Hof van Twente gaat aanleggen.

Lees verder

7 november 2016

Aanleg glasvezel in buitengebied weer vertraagd

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Asten en Someren zou in september starten.

Lees verder

1 november 2016

Gaslek in buitengebied Den Ham na boring voor glasvezel

DEN HAM - Medewerkers van netbeheerder Cogas hebben vanmiddag een gaslek gedicht in het buiten gebied van Den Ham.

Lees verder

31 oktober 2016

Buitengebied Boxtel kan in maart 2017 snel internet hebben

BOXTEL - 669 huishoudens in het buitengebied van Boxtel kunnen in maart 2017 snel internet hebben. Als ze tenminste in zee gaan met glasvezelbedrijf Mabib. Dat wil 35.000 huishoudens in de provincie aansluiten.

Lees verder

31 oktober 2016

Buitengebied krijgt glasvezel

Ruim 56% van de huishoudens in het buitengebied van Hof van Twente heeft een abonnement afgesloten voor glasvezel.

Lees verder

29 oktober 2016

Laatste kans voor glasvezel zonder aansluitkosten

Het gaat er om spannen of glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied van Markelo. "Als we de 50% in de hele Hof van Twente niet halen, dan gaan we in het buitengebied van Markelo geen glasvezel aanleggen", aldus Marieke Seinen van Cogas.

Lees verder

28 oktober 2016

Het spant erom: nog 192 aansluitingen glasvezel te gaan in Hof van Twente

GOOR - Het gaat erom spannen dit weekend. Voor maandag moeten nog 192 huishoudens in het buitengebied van Hof van Twente een glasvezelabonnement afsluiten bij een van de vijf beschikbare aanbieders.

Lees verder

28 oktober 2016

Vertraging aanleg glasvezel buitengebied Friesland

De uitrol van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Friesland loopt naar verwachting vier maanden vertraging op.

Lees verder

26 oktober 2016

Glasvezel buitengebied: nu of nooit

HEELWEG - Veel bewoners in de buitengebieden van Oude IJsselstreek zijn de trage internetverbinding via een 60 jaar oude koperkabel zat. Ze willen ook snel internet via glasvezel, zoals in dorpen al aanwezig is. Om glasvezel aangelegd te krijgen, moet wel 50 procent van de bewoners aangeven dit te willen. "Het is nu of nooit om de kans op een betere leefbaarheid te verbeteren", zegt Jan Geert Hek.

Lees verder

26 oktober 2016

'Eind 2017 snel internet in heel Oude IJsselstreek'

HEELWEG - Het buitengebied van de gemeente Oude IJsselstreek kan eind 2017 gebruik maken van snel internet. Het investeringsfonds CIF en Cogas zijn volop in de voorbereiding om 'glas' te realiseren. Voorwaarde is wel dat vijftig procent van de bewoners in de buitengebieden zich inschrijft.

Lees verder

21 oktober 2016

'Mabib haakt af bij aanleg glasvezel in ABG-gemeenten'

Gilze en Rijen Glasvezelbedrijf Mabib gaat geen glasvezelnet aanleggen in het buitengebied van de ABG-gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen.

Lees verder

21 oktober 2016

Provinciale lening niet nodig voor glasvezel buitengebied Brabant

De Maatschappij voor Breedband Internet Brabant (Mabib) ziet af van de lening bij het Breedbandfonds, die eerder dit jaar aan het bedrijf was toegewezen. Mabib kan met behulp van private financiers het buitengebied van glasvezel voorzien. Meer dan 35.000 huishoudens en bedrijven krijgen in de komende tweeënhalf jaar toegang tot snel internet aangeboden.

Lees verder

20 oktober 2016

Skypen lukt nauwelijks in buitengebied Emmen

Ook in de gemeente Emmen hebben inwoners van het buitengebied de handen ineengeslagen om snel internet te kregen. Mede-initiatiefnemer Angela Wolbers vertelt.

Lees verder

20 oktober 2016

Glasvezel in buitengebied Lingewaard

BEMMEL - Het Enschedese glasvezelbedrijf NDIX gaat het buitengebied van Lingewaard van glasvezel voorzien.  Voorwaarde is wel dat 55 procent van naar schatting 2.300 adressen bereid is mee te doen.

Lees verder

19 oktober 2016

Overheid subsidieert internet buitengebied (video)

MIDDELBURG - Inwoners van buitengebieden in Zeeland die breedband internet willen kunnen vanaf 1 november subsidie aanvragen om de aansluitkosten te vergoeden.

Lees verder

18 oktober 2016

Provincie geeft per adres subsidie voor snel internet in buitengebied Zeeland

MIDDELBURG - Met een nieuwe subsidieregeling wil de provincie ervoor zorgen dat minstens 3400 huishoudens in het Zeeuwse buitengebied draadloos snel internet krijgen.

Lees verder

11 oktober 2016

Start aanleg glasvezel in buitengebied

Aannemer GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking van BAM Infra Techniek BV en Van Gelder Telecom BV) start binnenkort met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Hardenberg.

Lees verder

10 oktober 2016

Aanmeldavonden glasvezel Hof van Twente

De inschrijfperiode voor glasvezel in Hof van Twente is in volle gang. In de komende weken organiseren glasvezelambassadeurs op diverse locaties informatieavonden waar bewoners terecht kunnen voor informatie en het afsluiten van een abonnement. 

Lees verder

10 oktober 2016

Hoop op glasvezel in buitengebied Boxtel

BOXTEL - Er gloort hoop voor 669 adressen in het Boxtelse buitengebied, die nog geen glasvezel hebben. Glasvezelbedrijf Mabib is in beeld voor aanleg van een netwerk.

Lees verder

7 oktober 2016

'Teveel toezeggingen om gunst van kiezer'

Krijgt Ermelo's buitengebied als eerste glasvezel?

Lees verder

7 oktober 2016

Berkelland subsidieert afgelegen huishoudens voor FTTH

De gemeente Berkelland is van plan om een budget vrij te maken voor de subsidie van breedband in het buitengebied.

Lees verder

7 oktober 2016

Breedband internet in Zeeuwse buitengebieden

Huishoudens en bedrijven in het landelijke Zeeuwse gebied (ook wel buitengebied) kunnen binnenkort ook internetten via een betrouwbare breedbandaansluiting. Greenet en DELTA gaan een strategische samenwerking aan door hun netwerken te combineren.

Lees verder

6 oktober 2016

College Ermelo reageert op vragen rond glasvezel buitengebied

Het college van Ermelo heeft gereageerd op vragen van de SGP rond de voortgang van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

5 oktober 2016

Vertraging voor snel internet in buitengebied

AALTEN/GROENLO - De campagne waarbij ambassadeurs de boer op gaan voor de aanleg van snel internet in het Achterhoekse buitengebied is vertraagd.

Lees verder

4 oktober 2016

Rijssens bedrijf biedt alternatief Cogas

Het Rijssense bedrijf Delta Infratechniek gaat de strijd aan om de glasvezelklant in het Markelose buitengebied met Cogas.

Lees verder

4 oktober 2016

Bijna 11.500 euro voor 1 glasvezelaansluiting

De campagne Glasvezel Buitenaf van Cogas is in volle gang. Het aantal aanmeldingen blijft met 7% in september wat achter.

Lees verder

3 oktober 2016

Start aanleg glasvezel in het buitengebied

Hardenberg - Nog even en de bewoners van het buitengebied van de gemeente Hardenberg hebben toegang tot het glasvezelnetwerk van Cogas.

Lees verder

2 oktober 2016

Berkelland trekt 300.000 euro uit voor aanleg glasvezel moeilijk bereikbare adressen

De gemeente Berkelland wil 300.000 euro ter beschikking stellen om de aanleg van glasvezel op veraf gelegen adressen in het buitengebied mogelijk te maken.

Lees verder

28 september 2016

Volgende stap snel internet buitengebied provincie

Regio - Vandaag, 28 september 2016, ondertekenen de betrokken bestuurders van de provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten, waaronder gemeente De Ronde Venen, de intentieverklaring 'Snel internet buitengebied provincie Utrecht'.

Lees verder

28 september 2016

CDA wil bij aanleg glasvezel niet 'in achterste rij staan'

NIJKERK Nijkerk staat wel achteraan in de rij wanneer hier pas eind 2018, begin 2019 glasvezel in het buitengebied wordt aangelegd.

Lees verder

28 september 2016

Vijftig ambassadeurs steunen glasvezel

AALTEN/DINXPERLO - Vijftig bewoners van het buitengebied in Aalten en Dinxperlo hebben zich gemeld om als ambassadeur op te treden voor de aanleg van glasvezel.

Lees verder

22 september 2016

Glasvezel Brabantse buitengebied toch later

UDEN - Boeren, burgers en andere lui in het Brabantse buitengebied moeten nog wachten op de langverwachte aanleg van glasvezel. Planning is nu 2017.

Lees verder

20 september 2016

Financiering glasvezel buitengebied Horst hapert

De politiek in Horst aan de Maas wil nog niet garant staan voor een lening van 4,5 miljoen euro voor een glasvezelnetwerk in het buitengebied.

Lees verder

20 september 2016

Ook in Twenterand 'schop in de grond' voor aanleg glasvezel

TWENTERAND - Wethouder Ben Engberts zette vanmiddag samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste 'schop in de grond': het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Twenterand.

Lees verder

19 september 2016

CIF start campagne voor glasvezel in buitengebied Vechtdal

Goed nieuws voor de bewoners van het buitengebied van Vechtdal. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland. Om dit te doen, moet de helft van de bewoners vóór 28 november 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor start CIF op 19 september de campagne Glasvezel buitenaf.

Lees verder

19 september 2016

Glasvezel in buitengebied gaat komen

CIF (Communication Infratructure Fund) gaat in het buitengebied glasvezel aanleggen. Daardoor wordt breedband internet en televisie mogelijk.

Lees verder

18 september 2016

Snel internet mogelijk in het buitengebied van Nieuwleusen

Als Nieuwleusen Synergie zijn we blij en trots te kunnen meedelen dat (eindelijk!) glasvezel mogelijk wordt in het buitengebied van Nieuwleusen. We hebben samen met de gemeente hierover overeenstemming kunnen bereiken met CIF.

Lees verder

13 september 2016

Snel internet buitengebied

WOUDENBERG De provincie Utrecht heeft het voortouw genomen om in het buitengebied van de provincie snel internet te regelen. Dit wordt in de periode van 2017 tot 2019 gerealiseerd.

Lees verder

7 september 2016

Pas op met aanleg diepte glasvezel in het buitengebied

De gemeente Ede heeft besloten om een aanleg diepte van 40 m toe te staan in het buiten gebied ondanks bezwaren van grondroerders.

Lees verder

7 september 2016

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Salland Zuid

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Salland Zuid. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland.

Lees verder

6 september 2016

Buitengebied sneller over internet dan kern van Den Hout

DEN HOUT - Bewoners van het buitengebied van Den Hout kunnen al per maart 2017 beschikken over een supersnel glasvezelnetwerk voor digitale tv en internet. De leefbaarheidswerkgroep Den Hout startte enkele jaren geleden een initiatief om de mogelijkheden van een glasvezelnetwerk in het buitengebied te onderzoeken.

Lees verder

1 september 2016

Glasvezel, de essentie van leefbaar buitengebied

Daar waar onze gemeenschap in de dorpskernen het vanzelfsprekend vindt om goede aansluitingen te hebben op tv, internet, riool, is het in het buitengebied nog altijd niet vanzelfsprekend.

Lees verder

26 augustus 2016

Steun voor glasvezel buitengebied Horst aan de Maas

Horst aan de Maas wil volledig garant staan voor glasvezel in het buitengebied. De coöperatie Buitengewoonbereikbaar sluit een lening van 4,5 miljoen euro af voor de aanleg.

Lees verder

22 augustus 2016

Informatieavonden glasvezel buitengebied Hof van Twente

Na de zomervakantie start Glasvezel Buitenaf met de vraagbundeling voor het buitengebied van Hof van Twente (provincie Overijssel). Vanaf september kunnen de inwoners zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting.

Lees verder

16 augustus 2016

Vraagbundeling glasvezel Oost Gelre eind september van start

Eind volgende maand start CIF de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Oost Gelre (provincie Gelderland). Dat maakt de gemeente Oost Gelre vandaag bekend in een nieuwsbrief.

Lees verder

16 augustus 2016

CDA Ermelo wil vaart maken met glasvezel

ERMELO - Ermelo moet het eerste dorp op de Veluwe worden dat in het hele buitengebied over glasvezel beschikt. Dat wil het CDA in Ermelo, de grootste raadsfractie in het dorp.

Lees verder

14 augustus 2016

Stichting Sterk Midden Drenthe zet door met glasvezel

Beilen – Stichting Sterk Midden Drenthe zet door met de aanbesteding voor glasvezel in het buitengebied van Midden-Drenthe. De raad van commissarissen gaat er van uit dat de gemeenteraad van Midden-Drenthe een positief besluit neemt.

Lees verder

8 augustus 2016

"In 2017 glasvezel in buitengebieden Groningen"

Volgens lokale glasvezelinitiatieven moet het in 2017 gaan lukken om het Groningse platteland te verglazen. Dat meldt Het Dagblad van het Noorden dit weekend.

Lees verder

30 juli 2016

Hoop op glasvezel in buitengebied

Het Burgerinitiatief "Glasvezel Buitengebied Zwartewaterland" (afgekort BGBZ) is hoopvol gestemd dat er inderdaad glasvezel komt in het buitengebied van Zwartewaterland.

Lees verder

23 juli 2016

In buitengebied Wijk bij Duurstede zegt 50% 'Ja' tegen glasvezel

Wijk bij Duurstede - Gebiedscoöperatie O-gen onderzoekt samen met onder andere de gemeente Wijk bij Duurstede de mogelijkheid om glasvezel in het buitengebied aan te leggen.

Lees verder

21 juli 2016

Onderzoek glasvezel in Renkums buitengebied

RENKUM - Het Renkums college heeft een motie van GemeenteBelangen overgenomen om nader onderzoek te doen naar glasvezel in het Renkums buitengebied.

Lees verder

18 juli 2016

De vlag kan uit: Salland Noord krijgt glasvezel

RAALTE/ OLST-WIJHE - Het is gelukt: het buitengebied van Salland Noord krijgt glasvezel. 59,6 procent van de huishoudens wil op het netwerk worden aangesloten. Dat is ruim boven de vijftig procent die CIF Cogas had gesteld. Het bedrijf begint na de bouwvak met de graafwerkzaamheden.

Lees verder

14 juli 2016

Cogas gaat buitengebied verglazen

Mensen die in het buitengebied van Goor wonen kunnen zich vanaf nu aanmelden om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk van Cogas.

Lees verder

14 juli 2016

Glasvezel voor iedereen in de gemeente Hoogeveen

Hoogeveen - Maandagavond vond de eerste informatieavond plaats rondom glasvezel voor alle buitengebieden in de gemeente.

Lees verder

14 juli 2016

Barneveld ondertekent convenant glasvezel buitengebied

Wethouder Van den Hengel van de gemeente Barneveld heeft woensdag het convenant waarin de gemeente Barneveld en het Communication Infrastructure Fund (CIF) afspraken maken over de aanleg van glasvezel in het buitengebied ondertekend.

Lees verder

13 juli 2016

Kabelnoord legt glasvezel aan in buitengebied

De provincie Friesland koopt aandelen in Kabelnoord, dat vervolgens glasvezel gaat aanleggen in het buitengebied van negen gemeenten.

Lees verder

12 juli 2016

Buitengebied Berkelland krijgt glasvezel

BORCULO/RUURLO - Inwoners en bedrijven in het buitengebied van de gemeente Berkelland krijgen de beschikking over glasvezel. Volgens aanbieder CIF hebben zich voldoende mensen aangemeld.

Lees verder

12 juli 2016

Buitengebied kiest voor glasvezelverbinding

GILZE EN RIJEN - Een fantastische opkomst en geweldige opsteker vindt voorzitter Peter Wouters van GilzeRijenGlas. Meer dan negenhonderd leden van de vier corporaties hebben bijna unaniem ingestemd met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

8 juli 2016

Bewoners buitengebied Winterswijk krijgen glasvezel

WINTERSWIJK - De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Winterswijk kan beginnen. Vrijdagmiddag had 54,5 procent van de 2.200 burgers en bedrijven zich gemeld voor een aansluiting.

Lees verder

7 juli 2016

'Glasvezel buitengebied? Start kan binnen een jaar'

GELDERMALSEN Terwijl de tien gemeenten van Regio Rivierenland proberen het onmogelijke te bereiken, bekommert een groot bedrijf zich om de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Directeur Piet Grootenboer uit Culemborg, van het door pensioenfondsen gefinancierde Communication Infrastructure Fund (CIF) uit Hoevelaken, heeft een snelle oplossing.

Lees verder

7 juli 2016

'Geen blanco cheque voor glasvezel Midden -Drenthe'

Stichting Sterk Midden-Drenthe maakt zich grote zorgen. De gemeente Midden-Drenthe heeft nog geen geld toegezegd voor de aanleg van een glasvezelnetwerk en de tijd dringt.

Lees verder

7 juli 2016

Veere zet zich in voor snelle aanleg breedband in buitengebied

DOMBURG - B en W van Veere maken snel een plan van aanpak voor de aanleg van glasvezelkabel in de buitengebieden.

Lees verder

7 juli 2016

Wethouder Engberts doet oproep: "Zeg ja tegen glasvezel!"

VRIEZENVEEN - Wethouder Engberts van de gemeente Twenterand doet een dringende oproep aan alle inwoners van het buitengebied die zich nog niet hebben aangemeld voor de aanleg van glasvezel: "Het percentage van de aanleg van glasvezel in het buitengebied is momenteel 31% en we hebben aan het eind van de week echt 50% nodig. Dus zeg nu ja tegen glasvezel, deze kans komt echt niet meer voorbij."

Lees verder

6 juli 2016

CIF brengt glasvezel naar buitengebied Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Losser

De buitengebieden van Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Losser in Twente komen ook in aanmerking voor een glasvezelnetwerk van CIF. Na de zomer start Glasvezel Buitenaf met de campagne. Dat maakte CIF gisteren tijdens een feestelijke aftrap van de campagne bekend.

Lees verder

3 juli 2016

Voldoende belangstelling voor glasvezel in De Ronde Venen

Meer dan 60 procent van de bewoners van het buitengebied van De Ronde Venen heeft interesse in een glasvezelaansluiting. Hiermee is de weg vrij voor de volgende stap: de zoektocht naar een partij die een glasvezelnetwerk aan gaat leggen.

Lees verder

29 juni 2016

Heel Rivierenland na 2017 aan de glasvezel

CULEMBORG / TIEL - Moeten de tien gemeenten in de Regio Rivierenland 42 miljoen euro investeren in de aansluiting van 12.500 woningen en bedrijven in het uitgestrekte buitengebied op glasvezel? Woensdag 29 juli praat het algemeen bestuur van de Regio hier in Culemborg over.

Lees verder

24 juni 2016

Gemeente Dronten ziet kansen voor glasvezel in het hele buitengebied

DRONTEN - Op aandringen van Irene Korting (VVD) zei wethouder Dirk Minne Vis gisteravond dat het gemeentebestuur mogelijkheden ziet voor glasvezel in het hele buitengebied van de gemeente Dronten.

Lees verder

23 juni 2016

Puttense glasvezelpromotors voelen zich niet aan de kant gezet

PUTTEN - Ze voelen zich geenszins buitenspel gezet. Integendeel: de Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Putten is blij dat de Noordveluwse gemeenten een overeenkomst hebben ondertekend met de Stichting Breedband Noord-Veluwe.

Lees verder

23 juni 2016

Glasvezel buitengebied Veluwe weer stap dichterbij

ERMELO - Ongeveer 2,5 jaar geleden hebben vijf inwoners van de Noord-Veluwe de Stichting Breedband Noord-Veluwe opgericht met als doel om snel internet in de buitengebieden van de Veluwe te realiseren. Op 22 juni tekenden zij met Communication Infrastructure Fund (CIF) en gemeenten op de Noord- en Oost-Veluwe een convenant, die maakt de weg vrij om met de inschrijfperiode en de aanleg van start te gaan.

Lees verder

22 juni 2016

Eindelijk snel internet voor Edes buitengebied

EDE - Het lijkt er op dat scholen, bedrijven en particulieren in het buitengebied van de gemeente Ede breedbandinternet gaan krijgen. De gemeente heeft om dit te bewerkstelligen een akkoord gesloten met het Communication and Infrastructure fund (CIF).

Lees verder

21 juni 2016

Breedbandproject De Ronde Venen in tussenfase

De vraagbundeling voor glasvezeldiensten in het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen (Utrecht) liep op 15 juni af, maar dat geldt enkel voor de eerste fase.

Lees verder

20 juni 2016

Convenant voor glasvezel in buitengebied Noord- en Oost-Veluwe

VELUWE - Gemeenten Apeldoorn, Brummen, Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Voorst, Regio Noord-Veluwe (RNV), Stichting Breedband Noord-Veluwe en Communication Infrastructure Fund (CIF) slaan de handen ineen voor de aanleg van snel internet in de buitengebieden van de Veluwe.

Lees verder

20 juni 2016

Glasvezel door de lucht voor snel internet in buitengebied Wijchen

WIJCHEN - De eerste bedrijven en huishoudens op het Wijchense platteland krijgen de komende weken snel internet. Bij autobedrijf Coppes in Bergharen wordt begin juli een zender geplaatst die supersnel internet krijgt via een glasvezelverbinding.

Lees verder

20 juni 2016

Buitengebied Winterswijk nadert deadline voor glasvezel

MEDDO - Het Algemeen Meddo's Belang is de afgelopen tijd samen met de Stichting Breedband Buitengebied Winterswijk bezig geweest met het onder de aandacht brengen van de aanleg van glasvezel.

Lees verder

16 juni 2016

'Internet in buitengebied nauwelijks sneller'

Internetten via een telefoonlijn in de buitengebieden is het afgelopen jaar gemiddeld niet veel sneller geworden. Dat constateert de Consumentenbond donderdag op basis van steekproeven op verschillende momenten op 20.000 plekken in Nederland.

Lees verder

15 juni 2016

Ruim 60% bewoners buitengebied wil snel internet

De Ronde Venen - Ruim 60% van de bewoners van het buitengebied van De Ronde Venen heeft aangegeven belangstelling te hebben voor snel internet. Dat betekent dat er voldoende animo is om afspraken te gaan maken met een bedrijf dat glasvezel gaan aanleggen. Als alles voorspoedig verloopt, wordt nog dit jaar met het werk begonnen.

Lees verder

14 juni 2016

Hele Achterhoek heeft glasvezel in 2018

WINTERSWIJK - In het buitengebied van alle Achterhoekse gemeenten kan het glasvezelnetwerk in het voorjaar van 2018 zijn aangelegd. Dat blijkt uit een overzicht van investeringsmaatschappij CIF. De voorbereiding is al gestart in Winterswijk en Berkelland.

Lees verder

14 juni 2016

Glasvezel buitengebied kan in 2017 aangelegd

BUITENPOST - Achtkarspelen streeft ernaar om in het voorjaar 2017 te starten met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeente.

Lees verder

14 juni 2016

Animo glasvezel in gemeente Berkelland mager

BORCULO/RUURLO - Het loopt niet storm met aanmeldingen voor glasvezel in Berkelland. Nog maar 6 procent van het potentiële aantal aansluitingen heeft zich aangemeld. De teller moet op 11 juli op minimaal 50 procent staan. Pas dan begint de aanleg.

Lees verder

11 juni 2016

Laatste-Kans-Actie voor glasvezel

De vraagbundelingscampagne LVCNET loopt tot 1 juli. Vrijwilligers organiseren de Laatste-Kans-Actie om het benodigde aantal inschrijvingen te werven voor de aanleg van glasvezel.

Lees verder

10 juni 2016

Buitengebied is met glasvezel klaar voor de toekomst

Balkbrug - Momenteel wordt via Cogas de mogelijkheid geboden om in het buitengebied van de gemeente Hardenberg glasvezel aan te leggen. Voorwaarde is wel dat tenminste 50% van de adressen zich hiervoor daadwerkelijk een abonnement afsluit.

Lees verder

9 juni 2016

Aanleg glasvezel Hellendoorn en Wierden van start

Vandaag werd precies op de grens tussen de gemeenten Hellendoorn en Wierden (provincie Overijssel) het startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hellendoorn en Wierden.

Lees verder

8 juni 2016

OBW bespreekt glasvezel op donderdag 16 juni bij Wenninkhof

De Vereniging Ondernemers Buitengebied Winterswijk houdt op donderdag 16 juni een informatiebijeenkomst over glasvezel voor alle bedrijven.

Lees verder

8 juni 2016

Toch glasvezel in buitengebied Noordoostpolder

EMMELOORD - Het bedrijf FiberFlevo gaat het buitengebied van Noordoostpolder voorzien van glasvezel. Het komt er dus toch.

Lees verder

6 juni 2016

Twijfel over miljoenen voor glasvezelnet Gennep

GENNEP - De aanleg van een glasvezelnetwerk voor snel internet in het buitengebied van de gemeente Gennep kost de gemeente 5 miljoen euro. Dat bedrag is zo hoog dat er ernstige twijfels zijn of het wel verantwoord is om daaraan zoveel gemeenschapsgeld uit te geven.

Lees verder

5 juni 2016

Rivierenland wil overal glasvezel hebben

TIEL - De Regio Rivierenland wil dat zij voorop gaan lopen met een goede breedband-glasvezel internetverbinding voor alle huizen en bedrijven in de tien aangesloten gemeenten. Het enthousiasme was groot bij een recente bijeenkomst waar gemeenteraadsleden werden voorgelicht over de stand van zaken.

Lees verder

2 juni 2016

Besluit over aanleg glasvezel NOP uitgesteld

Er is nog geen besluit genomen of glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk. Internetprovider FiberFlevo zou donderdag de knoop doorhakken. Het besluit is uitgesteld naar woensdagochtend.

Lees verder

2 juni 2016

Glasvezel in buitengebied Achterhoek

DIDAM / DOETINCHEM - Inwoners van het buitengebied in de Achterhoek kunnen voor de zomer van 2017 een aanbod verwachten van hun gemeente voor de aanleg van glasvezel, waarmee ze een snelle internetverbinding krijgen.

Lees verder

1 juni 2016

Friesland heeft twee opties voor glasvezel in buitengebied

De provincie Friesland wil met een of meerdere marktpartij(en) snel internet in de provincie aanleggen. Het doel is om via een samenwerking tussen marktpartij(en), de provincie en de gemeenten tot een snelle aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Friesland te komen.

Lees verder

30 mei 2016

Ondernemers in actie voor snel internet in buitengebied

De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland (OSD) en Agrarisch Schouwen-Duiveland hebben de handen ineen geslagen om zich hard te maken voor de komst van snel internet in het buitengebied.

Lees verder

26 mei 2016

Aanleg glasvezel in buitengebied Lochem begint in 2017

LOCHEM Bewoners van het buitengebied van de gemeente Lochem mogen zich verheugen op snel internet.

Lees verder

24 mei 2016

Eerste glasvezelkabels in buitengebied Lonneker liggen erin

LONNEKER - Het begin van de aanleg van glasvezel in een deel van het buitengebied van Lonneker is er. Oud-lid van de Lonneker dorpsraad Ger Krabbe heeft dinsdagmiddag de eerste grond verplaatst. Bij de start van het project waren zo’n 25 belangstellenden aanwezig.

Lees verder

19 mei 2016

Woningen mogelijk toch glasvezel

OLDENZAAL - Een groep van 12 woningen aan de Kleibultweg, Visschedijkweg en Vriendschapsmeerweg in Oldenzaal krijgen mogelijk wel glasvezel.

Lees verder

19 mei 2016

'We voelen ons gediscrimineerd als inwoners van Schaijk'

SCHAIJK - 'Een gratis glasvezelaansluiting voor iedereen', zo luidt de slogan van E-Fiber, het bedrijf dat momenteel bezig is met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Landerd.

Lees verder

18 mei 2016

Twee weken extra voor aanmelden glasvezel Noordoostpolder

EMMELOORD - Bewoners en bedrijven in Noordoostpolder krijgen nog twee weken extra om zich aan te melden voor aansluiting op het glasvezelnetwerk. De noodzakelijke zestig procent is nog niet gehaald. Initiatiefnemer FiberFlevo heeft nog 243 aanmeldingen nodig.

Lees verder

18 mei 2016

Bijna glasvezel in buitengebied van Lonneker

Reggefiber begint volgende week met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Lonneker.

Lees verder

17 mei 2016

FiberFlevo telt de aanmeldingen voor glasvezel

Emmeloord - Nog veel bewoners en ondernemers in het buitengebied van Noordoostpolder hebben zich in het pinksterweekend aangemeld voor glasvezel. Maandag kon dit voor het laatst. Initiatiefnemer FiberFlevo is nu aan het tellen.

Lees verder

11 mei 2016

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Salland

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Salland. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland.

Lees verder

9 mei 2016

LVCNET vol power

Op vrijdag 29 april zijn de teamleiders van LVCNET bijgepraat over de glasvezelcampagne in het Land van Cuijk. De campagne loopt boven verwachting.

Lees verder

9 mei 2016

Buurt meet zelf animo glasvezel Doetinchem en Bronckhorst

DOETINCHEM/ ZELHEM - Een drietal bewoners van de buurten Slangenburg (gemeente Doetinchem) en Heidenhoek (gemeente Bronckhorst) gaan zelf meten hoeveel animo er in het gebied is voor de aanleg van glasvezel waardoor snel internet mogelijk is. Dit met als doel het proces tot aanleg van glasvezel in het buitengebied te versnellen.

Lees verder

28 april 2016

Strijden voor glasvezel in buitengebied Twenterand

VRIEZENVEEN - Glasvezel in het buitengebied van de gemeente Twenterand; Cogas gaat zich er de komende weken hard voor maken. De netbeheerder moet voor 11 juli van dit jaar van 50 procent van de 1750 betrokken huishoudens in het buitengebied een handtekening onder een abonnement hebben, om glasvezel aan te leggen.

Lees verder

25 april 2016

Groen licht voor glasvezelaanleg in buitengebieden Wierden en Hellendoorn

WIERDEN/HELLENDOORN - Het eindoffensief van de Stichting Glashelder en de verschillende Plaatselijke Belangen heeft effect gehad. Met 54,9 procent is er voldoende animo voor glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Wierden en Hellendoorn.

Lees verder

23 april 2016

Inventarisatie aanleg snel internet buitengebied

NIEUWVEEN - Snel internet in het buitengebied van de gemeente Nieuwkoop kan binnen een jaar worden aangelegd. Enige voorwaarde is dat 60 procent van de bewoners van het buitengebied aangeeft van snel internet gebruik te willen maken. Daarvoor start de werkgroep Breedband met een vraaginventarisatie. De aftrap hiervoor was woensdag 20 april in Nieuwveen.

Lees verder

19 april 2016

Glasvezelproject Landerd nu echt van start

LANDERD - Het heeft een paar jaar geduurd, maar de aanleg van een glasvezelnetwerk in Landerd gaat nu dan toch echt van start.

Lees verder

19 april 2016

Kritische kanttekeningen in glasvezeldebat

DRACHTEN - Gemeente Smallingerland gaat een besluit nemen over het eventueel aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Een nadrukkelijke wens van ondernemers en scholen in de kleine dorpen. Directeur Niek Geelhoed van Kabelnoord in Dokkum plaatste dinsdagavond tijdens een speciale Ronde Tafelbijeenkomst wel enkele kanttekeningen.

Lees verder

19 april 2016

Witte vlaggen markeren interesse voor snel internet

Emmeloord - Bewoners van het buitengebied van Noordoostpolder en Urk die zich aanmelden voor snel internet, krijgen een witte vlag. Als het aan de gemeente en glasvezelaanbieder Fiber Flevo ligt, kleurt de hele polder wit.

Lees verder

18 april 2016

Breedbandaanleg in buitengebied Utrecht kost 42 miljoen euro

In de provincie Utrecht bestaat het witte gebied, ofwel gebouwen waar geen breedbandverbinding naartoe gaat, uit zo'n 14.000 percelen.

Lees verder

18 april 2016

Opgave voor glasvezel in Wierden en Hellendoorn moet sneller

WIERDEN/HELLENDOORN - Paniek bij plaatselijke belangen door trage aanmelding glasvezelaanleg. Nog een week de tijd om 50 procent te halen.

Lees verder

16 april 2016

Glasvezel Molenwaard inventariseert interesse

Glasvezel Molenwaard heeft glasvezelplannen voor de gemeente Molenwaard. Een van de initiatiefnemers, Ton de Ruiter, vergelijkt breedband met een 6-baans autosnelweg. 'We gebruiken nu alleen nog de vluchtstrook. Over een paar jaar zal de gehele snelweg nodig zijn.'

Lees verder

14 april 2016

Heel Voorst is het 'koperdraadje' zat

TEUGE/WILP/TWELLO - Een meerderheid van de gemeenteraad van Voorst lijkt zich maandag te scharen achter het voorstel dat een snelle aanleg van glasvezel in het buitengebied mogelijk moet maken.

Lees verder

14 april 2016

Rabobank investeert in glasvezel buitengebieden Brabant

EINDHOVEN - Brabantse boeren mogen ambtenaren, buschauffeurs en verpleegkundigen uit de rest van Nederland dankbaar zijn. Hun pensioengelden worden deels belegd in de aanleg van supersnel internet in de Brabantse buitengebieden.

Lees verder

14 april 2016

Nog dit jaar eerste 40.000 glasvezelaansluitingen buitengebied

De Stichting Breedband Noord Veluwe verwacht dat de eerste van totaal 40.000 aansluitingen in het buitengebied van de Veluwe nog dit jaar glasvezel hebben.

Lees verder

13 april 2016

De Ronde Venen peilt interesse glasvezel

Vandaag, woensdag 13 april 2016, start DICO Breedband Buitengebied een glasvezelcampagne in de buitengebieden van de gemeente De Ronde Venen. Bij de aftrap van de campagne gaat een periode van vraaginventarisatie van start.

Lees verder

13 april 2016

VVD Oosterhout: 'Buitengebied sneller aansluiten op glasvezel'

OOSTERHOUT - De fractie van de VVD in Oosterhout wil dat het geplande glasvezelnetwerk voor het buitengebied zo snel mogelijk wordt aangelegd.

Lees verder

9 april 2016

Glasvezel binnenkort ook in buitengebied gemeenten

BUREN - Het buitengebied van Buren krijgt binnen afzienbare tijd snel internet wanneer het glasvezelproject slaagt van de tien samenwerkende gemeenten in de Regio Rivierenland. Maar het kan zijn dat de gemeenten zelf geld moeten meebetalen wanneer grote kabelaars erin wensen te investeren.

Lees verder

7 april 2016

Eindelijk: glasvezel in ieder Brabants gehucht

ETTEN-LEUR - Het leek lang een gebed zonder eind, de aanleg van glasvezel in de Brabantse polders. Te duur, niemand die zijn vingers eraan wilde branden. Maar die tijd is voorbij. Er zijn zelfs meerdere partijen die plattelandsbewoners in de provincie van razendsnel internet willen voorzien. In september 2017 begint de aanleg in West-Brabant.

Lees verder

6 april 2016

Stichting Glashelder beantwoordt glasvezelvragen tijdens inloopdagen

Eind deze maand loopt de vraagbundeling van de Glasvezel Buitenaf voor het buitengebied van Hellendoorn en Wierden ten einde.

Lees verder

6 april 2016

Buurtschappen Hof van Twente werven huishoudens voor glasvezel

MARKELO - Het is van groot belang dat 50 procent van de huishoudens in het buitengebied van Hof van Twente gaat voor glasvezel. Gebeurt dat niet, dan legt netbeheerder Cogas geen glasvezelnetwerk, dat snel internet mogelijk maakt, aan in het buitengebied. Het is om die reden dat de besturen van de verschillende buurtschappen ambassadeurs inzetten om huishoudens op het platteland enthousiast te maken voor glasvezel.

Lees verder

5 april 2016

Steun voor glasvezel in buitengebied Horst aan de Maas

De provincie Limburg en gemeente willen het initiatief voor glasvezel in het buitengebied in Horst aan de Maas financieel steunen.

Lees verder

5 april 2016

Buitengebied Voorst qua internet 'net Derde Wereldland'

TWELLO - Tientallen inwoners van het buitengebied van de gemeente Voorst waren gisteravond naar een bijeenkomst van de gemeenteraad over snel internet gekomen. De vele nsprekers vervloekten hun huidige, trage internetverbinding over een 'koperdraadje' en bepleitten daarom een rappe realisatie van snel internet. En er gloort hoop.

Lees verder

3 april 2016

Glasvezel geeft Moergestel kansen voor veiligheid

Binnenkort gaat er gegraven worden in Moergestel voor glasvezel in het buitengebied. De initiatiefnemers van dit project bieden de gemeente Oisterwijk de kans om via een bijdrage te zorgen voor extra aansluitpunten in Moergestel.

Lees verder

2 april 2016

'Lagere leges bij aanleg glasvezel'

De gemeenteraad van Hoogeveen moet zich deze maand uitspreken over een lager tarief voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

31 maart 2016

Regtuijt: Glasvezel, lokale inzet werkt!

WIERDEN - 'Glasvezel: lokale inzet werkt!' Dat is de stelling van Jeroen Regtuijt, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Wierden.

Lees verder

31 maart 2016

Gemeenschapslijst Someren-Eind maakt zich zorgen over glasvezel in buitengebied

Gemeenschapslijst Someren-Eind/Sluis 13 stelde op donderdag 31 maart schriftelijke vragen aan het College van B en W van de gemeente Someren over de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

30 maart 2016

Snel internet in het buitengebied: Wat is de beste techniek?

Het gemis van snel internet in het buitengebied houdt de gemoederen bezig. Het CDA stelde er Kamervragen over en bijna dagelijks lijken er nieuwe burgerinitiatieven bij te komen. VNG Magazine wijdde er zelfs een themanummer aan.

Lees verder

30 maart 2016

Gemeente Epe tevreden over dialoogavond met 'buitengebied'

EPE Een groep van 21 raadsleden en fractievolgers hebben dinsdagavond gesprekken gehad met zo'n 160 inwoners uit het buitengebied van gemeente Epe. 'Het was een positieve en constructieve avond waar zelfs al meteen oplossingen zijn aangedragen voor bepaalde zaken', aldus de gemeente Epe.

Lees verder

30 maart 2016

FiberFlevo beste partij voor aanleg glasvezel in buitengebied

NOORDOOSTPOLDER - FiberFlevo is na de marktconsultatie van gemeente Noordoostpolder overgebleven als partij die aan alle voorwaarden en wensen van de gemeente voldoet. De gemeente sloot woensdagmorgen een voorwaardelijke overeenkomst met het Emmeloordse bedrijf.

Lees verder

29 maart 2016

Aftrap aanleg glasvezel in Dinkelland, Oldenzaal en Borne

SAASVELD - De wethouders Ilse Duursma (gemeente Dinkelland) en Michel Kotteman (gemeente Borne) hebben dinsdagmiddag symbolisch afgetrapt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van beide gemeenten en Oldenzaal.

Lees verder

21 maart 2016

LVCNET organiseert glasvezel informatieavonden in Land van Cuijk

Glasvezelcoöperatie LVCNET start een grootschalig informatieoffensief om glasvezel onder de aandacht te brengen in het Land van Cuijk. In de komende maanden worden tientallen informatie- en inschrijfavonden georganiseerd.

Lees verder

21 maart 2016

CIF en Breedband Noord-Veluwe willen FttX in buitengebieden

De Stichting Breedband Noord Veluwe heeft een intentieovereenkomst gesloten met het Communication Infrastructure Fund (CIF) voor de aanleg van glasvezel in de Veluwse buitengebieden.

Lees verder

21 maart 2016

Wethouder Engberts ondertekent convenant glasvezel buitengebied

VRIEZENVEEN - Cogas Kabel Infra B.V. heeft afgelopen zomer aangekondigd glasvezel te willen uitrollen in het buitengebied Twente en een deel van Salland.

Lees verder

21 maart 2016

Gemeenten met CIF in gesprek over glasvezel in buitengebied

KAMPEN/ZWOLLE - Glasvezel voor meer dan 7.000 huishoudens op het platteland van Kampen, Zwolle en Noord-West Overijssel is weer een stap dichterbij gekomen. Stichting IJsseldelta Glasvezel Buitengebied heeft CIF Glasvezel aangewezen als partij die het mag aanleggen.

Lees verder

18 maart 2016

Glasvezel kan 'gratis' in Smallingerland

Voor een bedrag van 10,6 miljoen euro kunnen alle 4000 huishoudens in het buitengebied van Smallingerland de beschikking krijgen over glasvezel.

Lees verder

18 maart 2016

Proef met 4G voor snel internet op Achterhoeks platteland

VARSSELDER-VELDHUNTEN - Netwerkaanbieder T-Mobile start een proef in het buitengebied van Varsselder-Veldhunten waarmee het mogelijk wordt om via 4G snel te kunnen internetten. De 3 maanden durende proef is een samenwerking tussen Het Internet Huis in Doetinchem en T-Mobile. Pieter Hoenderken, directeur van Het Internet Huis, is al langer bezig om via een router 4G aan te bieden in buitengebieden in de Achterhoek.

Lees verder

18 maart 2016

Aanleg glasvezel buitengebied Gilze en Rijen dit jaar van start

Nog dit jaar kan worden gestart met de aanleg van een coöperatief glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeente Gilze en Rijen (provincie Noord-Brabant).

Lees verder

16 maart 2016

Buitengebied Hoogeveen trekt interesse van CIF

Het buitengebied van de Drentse gemeente Hoogeveen wordt voorzien van een glasvezelnetwerk.

Lees verder

15 maart 2016

Krijgt buitengebied Balkbrug snel internet?

Balkbrug - Al langere tijd leeft met name in het buitengebied van Balkbrug de wens om snel internet te krijgen. Plaatselijk Belang Balkbrug kent deze wens heeft een bijeenkomst voor ambassadeurs van Cogas geweest.

Lees verder

14 maart 2016

Grote kans op snel internet in Berkelland

BERKELLAND - Grote kans dat bewoners in het buitengebied van Berkelland niet lang meer verstoken zijn van supersnel internet, via glasvezel. Het telecominfrastructuur bedrijf Cummunication Infrastructure Fund (CIF) wil glasvezel aanleggen op het platteland van de gemeente.

Lees verder

12 maart 2016

Eindelijk schot in aanleg glasvezel in Brabants buitengebied

NOORD-BRABANT - Na jaren soebatten lijkt het erop dat er met de komst van de Maatschappij voor Aanleg van Breedband in Brabant BV (Mabib) eindelijk schot komt in de aanleg van snel internet in het Brabantse buitengebied.

Lees verder

11 maart 2016

Provincie stopt met aanleg breedband buitengebied

DOETINCHEM - De provincie stopt met de financiering van de aanleg van breedband in het buitengebied van de Achterhoek.

Lees verder

11 maart 2016

Buitengebied Winterswijk eerste met glasvezel in Achterhoek

ARNHEM/WINTERSWIJK - De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Achterhoekse gemeenten begint na de zomervakantie in Winterswijk. Dat gebeurt niet met directe financiële steun van de provincie Gelderland. Die is volgens gedeputeerde Jan Jacob van Dijk niet meer nodig, omdat de commerciële telecombedrijven zelf in actie zijn gekomen.

Lees verder

10 maart 2016

Zundert maakt werk van breedband

ZUNDERT - Als het aan wethouder Johan de Beer (foto) ligt, beschikt heel de gemeente Zundert over niet al te lange tijd over een goede internetverbinding. "We willen daarbij de regierol pakken en vraag en aanbod samenbrengen."

Lees verder

9 maart 2016

Snel internet dichtbij voor buitengebied Noord-Beveland

GEERSDIJK - Het dorpshuis van Geersdijk zat woensdagavond vol met inwoners uit het Noord-Bevelandse buitengebied. Ongeveer honderd mensen kwamen af op de zogeheten Breedband-avond in het Drenthehuis.

Lees verder

5 maart 2016

Buitengebied eind 2017 aan de beurt voor glasvezel

September 2017 wordt gestart met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Lees verder

2 maart 2016

CIF en Oost Gelre in gesprek over glasvezel

In Oost Gelre worden gesprekken met CIF gevoerd over de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente.

Lees verder

29 februari 2016

Reggefiber gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Lonneker

Het buitengebied van Lonneker krijgt glasvezel. Nu meer dan 60% van de huishoudens heeft aangegeven een glasvezelaansluiting te willen, gaat Reggefiber een netwerk aanleggen.

Lees verder

26 februari 2016

Belangstelling glasvezel buitengebied Hellendoorn groot

HELLENDOORN De belangstelling voor glasvezel in de buitengebieden van Hellendoorn is groot. In totaal bezochten meer dan 1.200 inwoners de informatiebijeenkomsten die afgelopen week door Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. georganiseerd werden.

Lees verder

25 februari 2016

Glasvezel voor buitendorpen

SNIKZWAAG - Er moet glasvezel komen in de buitendorpen. Het internet in de dorpen buiten de grote plaatsen laat volgens 'DFM op Glas' te wensen over.

Lees verder

24 februari 2016

Spitters legt glasvezelnetwerk KempenGlas aan

Spitters gaat het glasvezelnetwerk van KempenGlas aanleggen. Gisteren werd het contract getekend waarmee KempenGlas de opdracht aan het bedrijf uit Waalre gunt.

Lees verder

24 februari 2016

Buitengebied Holten wil massaal glasvezel

HOLTEN - De inwoners van het buitengebied van Rijssen-Holten willen graag glasvezel. Ruim 65 procent heeft zich al aangemeld om mee te doen met de aanleg. Zestig procent aanmeldingen was nodig om het project ta laten beginnen.

Lees verder

23 februari 2016

Bijeenkomst over breedband buitengebied

DOORN - Gemeenten Houten, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug verkennen traject voor breedband in het buitengebied.

Lees verder

23 februari 2016

Informatieavonden glasvezel buitengebied Wierden en Hellendoorn

Cogas wil het buitengebied van Twente voorzien van glasvezel. Na Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal en Borne, richt het bedrijf nu haar pijlen op het buitengebied van Wierden en Hellendoorn.

Lees verder

21 februari 2016

Buitengebied Alphen en Chaam sluit aan bij Midden-BrabantGlas

Veel inwoners van het buitengebied van de Noord-Brabantse gemeente Alphen-Chaam hebben interesse in glasvezel.

Lees verder

19 februari 2016

Tientallen aanmeldingen per dag voor glasvezel in regio Haaren

HAAREN - De teller van het burgerinitiatief Midden-BrabantGlas, voor glasvezel in de regio Haaren, staat inmiddels op 10.000 leden. In totaal moeten er rond 1 maart 2.500 leden zijn, wil de aanleg van een glasvezelnetwerk in het Brabantse buitengebied doorgaan.

Lees verder

18 februari 2016

Buitengebied Twente dichter bij glasvezel

CIF en 4 Twentse gemeenten hebben een akkoord bereikt over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat melden de partijen in een persbericht.

Lees verder

17 februari 2016

Glasvezel voor buitengebied Losser, Haaksbergen, Enschede en Hengelo

HAAKSBERGEN - De gemeenten Haaksbergen, Enschede, Hengelo en Losser hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Het glasvezelnetwerk wordt uitgerold door investeerder Communication Infrastructure Fund (CIF). De gemeenten zetten binnenkort hun handtekening onder een convenant om de afspraken en de voorwaarden voor de aanleg te bekrachtigen.

Lees verder

16 februari 2016

Glasvezel buitengebied Eersel: nog ruim 100 aanmeldingen nodig

EERSEL - Het verste buitengebied (categorie 3a) van de gemeente Eersel lijkt nog niet echt warm te lopen voor het commerciële glasvezel model van netwerkeigenaar Reggefiber. Van de 202 huishoudens zijn er vooralsnog vijftien aanmeldingen binnen.

Lees verder

16 februari 2016

Cogas wil glasvezel in buitengebied Hellendoorn aanleggen

NIJVERDAL - Het bedrijf Glasvezel Buitenaf heeft eind vorige week alle huishoudens in het buitengebied van Hellendoorn en Wierden een brief gestuurd dat Cogas hier glasvezel gaat aanleggen.

Lees verder

16 februari 2016

Overeenkomst over aanleg van glasvezel in buitengebieden Salland en Twente

Het Rabobank Communication Infrastructure Fund (CIF) gaat in de buitengebieden van Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Losser glasvezel aanleggen.

Lees verder

16 februari 2016

Buitengebied Dinkelland, Oldenzaal en Borne krijgt glasvezel

DENEKAMP/OLDENZAAL/BORNE - Het buitengebied van de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Borne krijgen glasvezel. Het aantal aanmeldingen voor een aansluiting heeft de 50 procent overschreden.

Lees verder

15 februari 2016

Steun overheid nodig voor aanleg glasvezel

In een verklaring roept de Stichting Glasvezel Groningen gemeentes en provincie op zich actief in te zetten voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied.

Lees verder

15 februari 2016

Buitengebied moet nog even wachten op snel internet

ROOSENDAAL - Het is nog onduidelijk wanneer het buitengebied van de gemeente Roosendaal wordt aangesloten op glasvezel.

Lees verder

12 februari 2016

Rekam gaat buitengebied Bodegraven aansluiten op glasvezel

Kabelmaatschappij Rekam gaat het buitengebied rond Bodegraven op glasvezel. Op donderdag 18 februari wordt er een start gemaakt met de verglazing.

Lees verder

12 februari 2016

'Breedband verovert platteland Twente'

Zonder breedband zoals via de gloednieuwe glasvezelkabel zijn we nergens was de strekking van het symposium Platteland van de Toekomst dat vrijdag werd gehouden bij BWG Stables in Tubbergen. Zorg, agrarische sector of MKB, wanneer internet niet goed werkt, loopt alles in de soep. Met de komst van glasvezel overal in de gemeente Tubbergen wordt het buitengebied net zo bereikbaar als de stad.

Lees verder

10 februari 2016

Extra aanmeldavonden voor glasvezel Dinkelland en Oldenzaal

WEERSELO - Cogas houdt donderdag- en vrijdagavond in zaal Ensink in Weerselo twee extra bijeenkomsten waar inwoners van het buitengebied van Dinkelland, Oldenzaal en Borne zich kunnen aanmelden voor glasvezel. De netbeheerder doet dat omdat er in de praktijk behoefte aan blijkt te zijn.

Lees verder

10 februari 2016

Eindelijk duidelijkheid over glasvezel in buitengebied Wierden en Hellendoorn

WIERDEN/NIJVERDAL - De bewoners in het buitengebied van de gemeenten Wierden en Hellendoorn hebben lang op glasvezel moeten wachten, maar nu lijkt dan toch de kogel door de kerk.

Lees verder

8 februari 2016

Akkoord aanleg glasvezel buitengebieden 9 Overijsselse gemeenten

Investeerder CIF heeft een akkoord bereikt met een aantal Overijsselse gemeenten over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat schrijft dagblad de Stentor.

Lees verder

6 februari 2016

Glasvezel in buitengebieden Salland een stukje dichterbij

Goed nieuws voor mensen in de buitengebieden van Salland. Wethouders van onder andere de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer hebben een akkoord bereikt met investeringsmaatschappij CIF over de aanleg van glasvezel in die gebieden.

Lees verder

4 februari 2016

Wethouder hoopt op veel glasvezel

OLDENZAAL - Wethouder Trees Vloothuis hoopt dat zoveel mogelijk Oldenzalers en bedrijven in het buitengebied gebruik maken van de mogelijkheid om glasvezel te nemen.

Lees verder

2 februari 2016

Veel animo glasvezel in buitengebied Horst a/d Maas

Ruim 70 procent van de huishoudens zonder snel internet in het buitengebied van Horst aan de Maas wil zich aansluiten op een mogelijk toekomstig glasvezelnetwerk.

Lees verder

2 februari 2016

Start aanleg glasvezel in Landerd

LANDERD - Medio maart start E-Fiber met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Landerd. Elk adres wordt voorzien van een glasvezelaansluiting.

Lees verder

30 januari 2016

Coöperatie Humsternet Glasvezel werkt aan glasvezel in buitengebied Oldehove: 'we willen de eerste in Groningen zijn!'

In maart kunnen inwoners van de buitengebieden van rond Oldehove, Niehove en Saaksum zich inschrijven voor breedband internet. Ze doen dit bij Humsternet. Afgelopen jaar deed Humsternet een interessepeiling onder de inwoners. Velen hebben last van slecht internet: ze willen snel, betrouwbaar en toekomstvast internet.

Lees verder

26 januari 2016

HSLnet zet ideaal aan de kant: aanleg glasvezel in buitengebied Heeze-Leende voorlopig onmogelijk

HEEZE - HSLnet zit diep in de nesten. Er is fors meer geld nodig om zoals beloofd de hele gemeente Heeze-Leende van snel internet via glasvezel te voorzien. Daarom wil de HSLnet-directeur zo snel mogelijk om tafel met de bank voor een herfinanciering.

Lees verder

26 januari 2016

Wethouder Dinkelland haalt alles uit de kast voor glasvezel

DENEKAMP - De gemeenteraad van Dinkelland heeft dinsdagavond unaniem een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat ook de moeilijk bereikbare percelen in het buitengebied op een betaalbare manier op het glasvezelnetwerk worden aangesloten.

Lees verder

25 januari 2016

Ruinerwold aangesloten op glasvezel

Ruinerwold krijgt, als eerste dorp in gemeente De Wolden, snel internet. Het plan is om in maart te beginnen met de aanleg van glasvezel. Netbeheerder Rendo wil deels meebetalen.

Lees verder

25 januari 2016

Kamp: gemeenten adviseren over subsidie breedband

Het ministerie van Economische Zaken is bereid om mee te denken met lagere overheden die Europese subsidie aanvragen voor de aanleg van breedband in het buitengebied. Dat schrijft minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer, met een reactie op een motie van de leden Mulder en Oosenbrug.

Lees verder

22 januari 2016

Percentage deelname aanleg glasvezel buitengebied bijna gehaald

Medio november 2015 hebben alle inwoners van het buitengebied van Rijssen-Holten een brief ontvangen over aanleg van glasvezel in het buitengebied met de oproep zich aan te melden. En de behoefte is er, blijkt uit het vele aantal aanmeldingen.

Lees verder

21 januari 2016

Glasvezel in het buitengebied van Oldenzaal en Dinkelland: het is nu of nooit

OLDENZAAL - Mensen die in het buitengebied van Dinkelland of Oldenzaal wonen, moeten voor 15 februari aangeven dat ze voor de aanleg van glasvezel in aanmerking willen komen.

Lees verder

21 januari 2016

Cogas wil glasvezel aanleggen in buitengebied Hellendoorn

ZUNDERT - Het buitengebied in de gemeente Zundert wordt voorzien van breedband. De zogenoemde 'witte vlekken' op de kaart van Zundert krijgen volgens de gemeente voorrang.

Lees verder

16 januari 2016

Cogas wil glasvezel aanleggen in buitengebied Hellendoorn

NIJVERDAL - Kabelbedrijf Cogas uit Almelo wil dit jaar een glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn. Wethouder Jelle Beintema benadrukt desgevraagd dat Cogas tot nu toe geen formele aanvraag bij de gemeente heeft ingediend, maar erkent wel dat hierover diverse keren met Cogas is gesproken.

Lees verder

15 januari 2016

Nu ook glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Asten en Someren

De kogel is door de kerk. Er komt nu ook glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Asten en Someren.

Lees verder

15 januari 2016

Binnen twee jaar snel internet via glasvezel in Brabants buitengebied

DEN BOSCH - Binnen een paar jaar kan iedereen die in het Brabantse buitengebied woont en geen kabel heeft, snel internet krijgen via glasvezel. Het bedrijf Mabib uit Lithoijen krijgt van de provincie een lening van 35 miljoen om 35.000 aansluitingen aan te leggen.

Lees verder

14 januari 2016

35 miljoen om glasvezel in buitengebied aan te leggen

DEN BOSCH - Het Breedbandfonds van de provincie wil 35 miljoen euro uitlenen om adressen in het buitengebied van Brabant op het glasvezelnetwerk aan te sluiten. In totaal gaat het om 35.000 adressen.

Lees verder

14 januari 2016

Glasvezel in buitengebied Horst aan de Maas

Meer dan de helft van de huishoudens in het buitengebied van Horst aan de Maas heeft zich ingeschreven bij een van de beschikbare providers voor een glasvezelnetwerk.

Lees verder

11 januari 2016

Inschrijfperiode glasvezel buitengebied Horst aan de Maas verlengd

Glasvezelinitiatief BuitenGewoonBereikbaar heeft het aantal benodigde inschrijvingen voor een glasvezelnetwerk net niet gehaald tijdens de vraagbundeling.

Lees verder

11 januari 2016

Nog niet genoeg inschrijvingen glasvezel Horst aan de Maas

De coöperatie Buitengewoonbereikbaar heeft nog vijf procent meer aanmeldingen nodig om een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Horst aan de Maas aan te kunnen leggen.

Lees verder

4 januari 2016

Informatieavonden glasvezel buitengebied Lonneker

Reggefiber start binnenkort een vraagbundeling voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Lonneker (gemeente Enschede). Om de bewoners te informeren staan op 13 en 14 januari 2016 informatieavonden gepland.

Lees verder

31 december 2015

Zorgen over verloedering buitengebied rond Almelo

ALMELO - Steeds meer agarische bebouwing komt leeg te staan. Verloedering ligt op de loer. Stichting Plattelands Ontwikkeling Almelo (SPOA) zet zich in om dat te voorkomen.

Lees verder

24 december 2015

Glasvezel kerstcadeau voor buitengebied Boxtel

In het buitengebied van Boxtel en Oirschot worden de komende dagen meer dan driehonderd huishoudens aangesloten op een glasvezelnetwerk. Het startsein voor de aansluiting klonk donderdagmiddag bij boerderijterras De Jacobushof aan de Middendreef in Lennisheuvel.

Lees verder

23 december 2015

Eerste glasvezelaansluiting buitengebied Tubbergen

De eerste bewoners van het buitengebied van Tubbergen kunnen gebruik maken van het glasvezel. Gisteren werd de eerste woning door Cogas aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Lees verder

23 december 2015

Nieuwe breedbandinitiatieven van invloed op glasvezelpilot Barneveld

BARNEVELD - De gemeente Barneveld blijft zich inzetten voor snellere internetverbindingen in het buitengebied. De afgelopen periode is voor een pilotgebied berekend wat bewoners en ondernemers zelf moeten betalen voor een glasvezelaansluiting.

Lees verder

20 december 2015

Resterende deel Lonneker ook op glasvezelnet

LONNEKER - Het duurde allemaal langer dan gedacht. Maar toen de dorpsraad van Lonneker een medewerker van Reggefiber een gedicht en een flesje kruidenbitter meegaf voor de hoogste baas van KPN, kwam alles in een stroomversnelling.

Lees verder

19 december 2015

De hondenkar van Groningen

Het platteland van Groningen schreeuwt om glasvezel. Boeren, burgers en buitenlui moeten binnen een paar jaar toegang hebben tot snel internet, vindt de kersverse Stichting Glasvezel Groningen. 'In het Westen hebben ze een straaljager, wij hebben een hondenkar.'

Lees verder

18 december 2015

Breedband in het buitengebied mogelijk een stap dichterbij

WIJK BIJ DUURSTEDE - Bewoners in het buitengebied willen sneller internet. De aanleg van glasvezel in het buitengebied voor de regio Kromme Rijn zou een oplossing kunnen zijn.

Lees verder

17 december 2015

Demonstratie met borstelgraver voor snel internet in buitengebied

Een van de uitdagingen voor de komst van snel internet in het buitengebied, is de kosten van de aanleg van glasvezelkabel zoveel mogelijk te reduceren. Met een zogenaamde borstelgraver heeft men nu de beschikking over een techniek om vakkundig en snel geulen te graven.

Lees verder

17 december 2015

Glasvezel haalt doel

Midden-Drenthe - De actieve vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied is zo ongeveer ten einde en het eerste doel is gehaald: tegen de 65% deelname.

Lees verder

16 december 2015

Snel internet dichterbij voor bewoners buitengebied Lunteren

LUNTEREN Stichting Lunteren.net wil gebruikmaken van het aanbod van CIF om het buitengebied van Lunteren te voorzien van supersnel internet. Ongeveer 2700 huishoudens op afgelegen plekken krijgen hetzelfde aanbod als de inwoners van een deel van Twente waar CIF al werkzaam is.

Lees verder

15 december 2015

Bewoners zoeken draagvlak voor glasvezel in De Marne

Begin december heeft een aantal bewoners in de provincie Groningen de Stichting Glasvezel De Marne opgericht. Het uiteindelijke doel van de stichting is het tot stand brengen van een glasvezelnetwerk in het hele buitengebied.

Lees verder

14 december 2015

Snel internet stap dichterbij voor bewoners buitengebied

Stichting Breedband Buitengebied Winterswijk (SBBW) gaat in zee met investeringsmaatschappij CIF om het buitengebied van Winterswijk te voorzien van supersnel internet.

Lees verder

11 december 2015

Nieuwe kans op internet buitengebied Winterswijk

WINTERSWIJK - Met steun van investeringsmaatschappij CIF kan in het buitengebied van Winterswijk een snelle breedbandverbinding worden aangelegd. Voorwaarde is wel dat de helft van de 2400 adressen meedoet.

Lees verder

14 december 2015

Nu of nooit voor Stichting Glasvezel Texel

"Het is er op of er onder. Het is van belang dat zoveel mogelijk mensen het retourformulier invullen. Dit is de kans om een volledig glasvezelnetwerk naar alle woningen en bedrijven in het buitengebied te realiseren. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor een ander", vertelt Albert Huisman van de Stichting Glasvezel Texel.

Lees verder

9 december 2015

Nieuwe poging voor glasvezel in buitengebied Lochem

LOCHEM Lochem onderneemt een nieuwe poging om het buitengebied te voorzien van snel internet.

Lees verder

9 december 2015

Glasvezel in hele buitengebied van Groningen

GRONINGEN - Binnen twee tot drie jaar moeten alle Groningers in het buitengebied, van Lauwersoog tot Delfzijl, toegang hebben tot snel internet via de glasvezel.

Lees verder

8 december 2015

Glasvezel lonkt voor buitengebied Dinkelland en Oldenzaal

DINKELLAND/OLDENZAAL - De kans is groot dat het buitengebied van Dinkelland en Oldenzaal volgend voorjaar wordt voorzien van glasvezel. Cogas stelt daartoe serieuze pogingen in het werk. Van de in totaal 2800 huishoudens en bedrijven die daarvoor in aanmerking komen dient dan minimaal 50 procent ja te zeggen tegen het aanbod van Cogas.

Lees verder

1 december 2015

Kampen betaalt mee aan glasvezel

KAMPEN - Gemeente Kampen steekt 3500 euro in een stichting die ijvert voor glasvezel in buitengebieden. De stichting is opgericht door bedrijven en particulieren uit de gemeente Kampen, Zwolle, Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland.

Lees verder

1 december 2015

Buitengebied Markelo krijgt in 2016 aanbod glasvezel

Cogas zal in 2016 inwoners van het buitengebied van Markelo benaderen met een aanbod voor glasvezel.

Lees verder

26 november 2015

Glasvezelnetwerk voor 6 dorpen rond Noordenveld

Zes kleine dorpen in de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) krijgen een eigen glasvezelnetwerk. Tweederde van de huishoudens heeft aangegeven een glasvezelaansluiting te willen. Vorige maand werd al een coöperatie opgericht om dat mogelijk te gaan maken.

Lees verder

26 november 2015

RAS-dorpen oriënteren zich op glasvezel

NIEUW-RODEN – Snel internet leeft bij veel mensen in het buitengebied. Zo'n veertig belangstellenden kwamen onlangs naar de informatieavond over snel internet op obs De Poolster te Nieuw-Roden.

Lees verder

24 november 2015

Lening voor aanleg glasvezel buitengebied Berkelland

BORCULO - Berkelland heeft in overleg met het bedrijf CIF (Communication Infrastructure Fund) een constructie bedacht om alsnog het buitengebied en verschillende bedrijventerreinen aan te sluiten op glasvezelnetwerken.

Lees verder

24 november 2015

Over anderhalf jaar snel internet voor iedereen in Achterhoek

ARNHEM - Over anderhalf jaar heeft de hele Achterhoek snel internet via een glasvezelnetwerk. Dat verwacht de provincie Gelderland. Daarvoor gaan de betrokken gemeenten en de provincie in zee met commerciële aanbieders.

Lees verder

22 november 2015

Coöperatie zoekt steun voor plan snel internet op Noord-Beveland

WISSENKERKE - Traag internet, ook op Noord-Beveland is het voor inwoners en bedrijven in het buitengebied een grote ergernis. De coöperatie Energiek Noord-Beveland (ECNB) wil deze week de handen op elkaar te krijgen voor de aanleg van breedband-internet.

Lees verder

19 november 2015

Glasvezel voor hele buitengebied

Cogas zal alle inwoners van het buitengebied in 2016 benaderen met een aanbod voor glasvezel. De eerste gemeenten waar het om gaat zijn Dinkelland, Oldenzaal en Borne, met in totaal ruim 3.000 huishoudens en bedrijven. Cogas wil de ambitie om het buitengebied te verglazen binnen afzienbare tijd realiseren voor 18.000 huishoudens.

Lees verder

19 november 2015

Buitengebied Drenthe hard op weg naar glasvezel: 'Dertig bewonersinitiatieven actief'

RODERWOLDE - Veel bewonersinitiatieven voor glasvezel zijn al heel ver om ook gerealiseerd te worden. Dat zegt gedeputeerde Henk Jumelet.

Lees verder

18 november 2015

Cogas wil glasvezel voor iedereen in buitengebied Twente

Cogas gaat alle inwoners in het buitengebied van Twente benaderen voor de aanleg van glasvezel. Na Tubbergen kunnen inwoners van Dinkelland, Oldenzaal en Borne nu dus ook snel internet krijgen.

Lees verder

18 november 2015

Mogelijk glasvezel in buitengebied Dinkelland, Oldenzaal en Borne

ALMELO - Na het succes van het glasvezelaanbod in de gemeente Tubbergen gaat Cogas nu ook in Dinkelland, Oldenzaal en Borne peilen of er in het buitengebied interesse is voor de aanleg van de snelle kabelverbinding.

Lees verder

16 november 2015

Raadsbrede steun aanleg glasvezelnet in buitengebied

RIJSSEN De raad van Rijssen-Holten heeft vrijdag 13 november tijdens de begrotingsvergadering unaniem besloten 2.012.500 euro beschikbaar te stellen voor de totale aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

12 november 2015

Gemeente Noordoostpolder in gesprek met glasvezelbedrijven

Deze week ging de gemeenteraad van Noordoostpolder akkoord met een voorstel om op korte termijn marktpartijen te gaan benaderen die snel internet in het buitengebied van Noordoostpolder kunnen aanleggen. De gemeente ziet glasvezel daarvoor als de meest toekomstbestendige oplossing.

Lees verder

12 november 2015

Snel internet in buitengebied Drenthe

RODERWOLDE - Het eerste buitengebied van Drenthe wordt op glasvezel aangesloten. Het gaat om Roderwolde en omgeving, waar donderdag de buurtcentrale voor breedband wordt geplaatst bij dorpscentrum De Doefkamp.

Lees verder

12 november 2015

Internetniet: dorpelingen blijven met trage verbinding zitten

Stedelingen kunnen het zich nauwelijks voorstellen, maar nog altijd zijn er een half miljoen Nederlanders die het moeten doen met een stroperige, trage internetverbinding. KPN gaat daar iets aan doen, maar niet iedereen is geholpen.

Lees verder

11 november 2015

Dorpen in voor breedband internet

DRACHTEN - Wethouder Ron van der Leck van gemeente Smallingerland en gedeputeerde Sietske Poepjes van Provincie Fryslan gaan de dorpen in voor breedband internet.

Lees verder

11 november 2015

Ondernemers buitengebied wachten op glasvezel

Balkbrug - Plaatselijk Belang Balkbrug heeft overleg gehad met de gemeente Hardenberg over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Cogas zal dit gaan realiseren in de gemeente Hardenberg maar een concrete planning is er nog niet.

Lees verder

10 november 2015

'Glasvezel buitengebied blijft zaak van ondernemers'

BARNEVELD - De gemeente Barneveld zit marktpartijen niet in de weg met haar activiteiten om tot de aanleg van glasvezel in het buitengebied te komen. Dat antwoorden B en W op vragen van Pro'98. De gemeente Barneveld investeert niet zelf in kabel, maar is louter behulpzaam bij onderzoek en financiering.

Lees verder

10 november 2015

KPN zet 4G in voor sneller internet in buitengebieden

KPN gaat zijn mobiele 4G-netwerk inzetten om bewoners van buitengebieden te voorzien van sneller internet. Dat maakt de operator bekend.

Lees verder

10 november 2015

Geen draadloos internet in buitengebied Noordoostpolder

Emmeloord - Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder neemt drie maanden de tijd om te onderzoeken welke aanbieders voor glasvezel in het buitengebied er zijn.

Lees verder

9 november 2015

CDA Hof van Twente wil glasvezel voor iedereen in het buitengebied

MARKELO - Het CDA Hof van Twente wil dat ook woningen die 'onrendabel' zijn voor Cogas Kabel worden aangesloten op het aan te leggen glasvezelnetwerk in het buitengebied van hof van Twente. Dat meldt raadslid Arjan Zandvoort.

Lees verder

7 november 2015

'Start direct met aanleg snel internet in buitengebied'

Emmeloord - De fracties van ONS Noordoostpolder en de SP in Noordoostpolder willen dat het college per direct aan de slag gaat met het uitrollen van snel draadloos internet in het buitengebied.

Lees verder

6 november 2015

PvdA-GroenLinks wil 100 procent glasvezeldekking in Noordoostpolder

Emmeloord - De fractie PvdA-GroenLinks in de Noordoostpolder vindt dat de gemeente voor 100 procent glasvezeldekking in het buitengebied moet gaan.

Lees verder

5 november 2015

Overheid denkt na over subsidiëring snel internet in buitengebieden

Tijdens het behandelen van vragen over de begroting heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken deze week aangegeven dat er mogelijk subsidie komt voor snel internet in buitengebieden. De subsidie is uitsluitend bedoeld voor gebieden die verstoken zijn van snel internet, de zogenaamde witte gebieden.

Lees verder

4 november 2015

'Barneveld verstoort mogelijk marktwerking'

BARNEVELD - Handelt de gemeente Barneveld niet in strijd met de wet door zelf actief te werken aan bekabeling van het buitengebied en zo de marktwerking te verstoren?

Lees verder

3 november 2015

Tweede Kamer: Snel internet op alle scholen in 2017

De Tweede Kamer wil dat alle basis- en middelbare scholen in 2017 breedband internet hebben. Dinsdag nam de Tweede Kamer een voorstel van de Christen Unie over dit onderwerp aan. Volgens die partij hebben veel scholen in Nederland onvoldoende internetsnelheid tot hun beschikking.

Lees verder

3 november 2015

Glasvezel Nieuwleusen een stap dichter bij

NIEUWLEUSEN/DALFSEN - De gemeenteraad van Dalfsen heeft maandagavond het principebesluit genomen om onder voorwaarden bereid te zijn een garantstelling te verlenen voor de aanleg van een breedbandnetwerk in de kern en buitengebied van Nieuwleusen.

Lees verder

3 november 2015

CIF: Caiw toont lef bij uitrol buitengebied

CIF heeft zijn zinnen gezet op de uitrol van glasvezel in de Nederlandse buitengebieden en blijft daarmee een grote speler op de eerste laag van glasvezelnetwerken.

Lees verder

31 oktober 2015

Basisschool Steenenkamer aangesloten op glasvezelnetwerk

PUTTEN Op Basischool met de Bijbel Steenenkamer is deze week stilgestaan bij het belang van een goede toegang tot de digitale snelweg voor basisscholen. Dit ter gelegenheid van het aansluiten van deze school in het buitengebied van Putten op glasvezel.

Lees verder

28 oktober 2015

Kamer wil meer ruimte voor aanleg breedband in buitengebieden

De regering zou de regels voor de aanleg van breedbandvoorzieningen in het buitengebied moeten versoepelen. Telecompaper schrijft dat de Tweede Kamer een verzoek van deze strekking heeft ingediend bij de regering.

Lees verder

23 oktober 2015

Opnieuw extra krediet nodig voor glasvezel buitengebied Eersel

EERSEL - Als enige van de 6 fracties stemde PvdA-GroenLinks donderdag tegen het voorstel om 1,5 ton beschikbaar te stellen voor netwerkeigenaar Reggefiber. Daarbovenop maakt de netwerkeigenaar zelf ruim 1 ton vrij. Deze bijdragen moeten ervoor zorgen dat ook huishoudens in categorie 3 (het verste buitengebied) aansluiting krijgen op het netwerk.

Lees verder

21 oktober 2015

School met de Bijbel in Putten viert komst glasvezel

PUTTEN - Snel internet via glasvezel is in het buitengebied geen vanzelfsprekendheid. Daarom spendeert basisschool met de Bijbel De Steenenkamer een feestje aan het feit dat ze de eerste basisschool in Putten-West is die supersnel over het web kan surfen.

Lees verder

21 oktober 2015

Aanleg glasvezel buitengebied Tubbergen gaat door

Cogas Kabel Infra gaat glasvezel aanleggen in het buitengebied van Tubbergen. Ruim 55% van de inwoners van het gebied heeft zich tijdens de vraagbundeling aangemeld voor een glasvezelabonnement. Daarmee is het benodigde aantal inschrijvingen behaald.

Lees verder

19 oktober 2015

Kamp overweegt subsidie breedband internet buitengebied

Minister Henk Kamp van Economische Zaken overweegt subsidie te verstrekken voor de aanleg van breedbandverbindingen in het buitengebied. Dat staat te lezen op de website van Tweakers.

Lees verder

19 oktober 2015

Dinsdag bekend of buitengebied Tubbergen glasvezel krijgt

ALMELO/TUBBERGEN - Cogas maakt dinsdag bekend of het glasvezel aanlegt in het buitengebied van de gemeente Tubbergen. Daarvoor moet minimaal de helft van de mensen in het buitengebied hebben aangegeven glasvezel, waardoor je sneller kunt internetten, te willen. Bij minder aanmeldingen is de aanleg van glasvezel voor Cogas niet rendabel.

Lees verder

14 oktober 2015

Mogelijke partijen voor aanleg glasvezel buitengebied

SOMEREN - Twee partijen willen glasvezel in het buitengebied van de gemeente Someren exploiteren. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente, dat tijdens de commissievergadering op woensdag 7 oktober werd gepresenteerd.

Lees verder

13 oktober 2015

Kans op glasvezel buitengebied Noordoostpolder groeit

De gemeente Noordoostpolder wil actief marktpartijen benaderen met de vraag of zij glasvezel aan willen leggen in het buitengebied en op de bedrijventerreinen van de gemeente.

Lees verder

6 oktober 2015

Primeur Rijssen - Holten: eerste gemeente in Nederland met overal glasvezel

RIJSSEN/HOLTEN - Alle inwoners en bedrijven in het buitengebied van Rijssen - Holten krijgen glasvezel. Rijssen - Holten wordt daarmee de eerst gemeente in Nederland die geheel verglaasd is.

Lees verder

6 oktober 2015

Tweede kans voor aanleg glasvezelnetwerk in Landerd

LANDERD - In de gemeente Landerd wordt mogelijk toch een glasvezelnetwerk aangelegd. Burgemeester Marnix Bakermans en wethouder Ben Maathuis ondertekenden dinsdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst met het bedrijf E-fiber om in de gehele gemeente een glasvezelnet aan te gaan leggen.

Lees verder

5 oktober 2015

Burgerinitiatieven voor glasvezel vrezen de toekomst

PESSE - "KPN legt een bom onder glasvezelinitiatieven in Drenthe." Die noodkreet uiten de Hoogeveense buitendorpen Pesse, Fluitenberg en Stuifzand. Zij zijn verenigd in ZaandDörpen Op Glas (ZDOP) en vrezen voor de toekomst.

Lees verder

30 september 2015

Glasvezelplein tijdens Glasrijk Tubbergen

Tijdens het evenement Glasrijk Tubbergen op zaterdag 3 oktober 2015 organiseert Glasvezel Buitenaf een glasvezelmarkt voor de inwoners van het buitengebied van Tubbergen.

Lees verder

30 september 2015

Glasvezel aan de Rottekade blijkt grote opgave

Bewoners wilden daarop slim inhaken. Direct een glasvezelkabel voor beter internet mee de grond in, maar dat is niet een-twee-drie geregeld.

Lees verder

29 september 2015

Promotie glasvezel bij Glasrijk

TUBBERGEN - Ook de bezoekers van Glasrijk Tubbergen zullen benaderd worden om glasvezel af te gaan nemen.

Lees verder

28 september 2015

Eindsprint voor glasvezel in Midden-Drenthe

SMILDE - Het gaat moeilijker dan verwacht en daarom gaan ze in Midden-Drenthe de deuren langs voor glasvezel. Raadsleden, een wethouder en ambassadeurs voor de snelle internetverbinding begonnen vanavond in het buitengebied bij Smilde.

Lees verder

25 september 2015

"Regel betere internetverbinding in buitengebied"

PROVINCIE UTRECHT/RENSWOUDE - Het CDA in de Staten vindt dat er in de hele provincie een goede internetverbinding moet zijn. Vooral in de buitengebieden en kleine kernen ontbreekt nu vaak nog een snelle verbinding.

Lees verder

24 september 2015

Snel internet buitengebied Gelderland vast door Europese regels

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De Gelderse plannen voor de aanleg van glasvezel op het platteland lopen vast door Europese regels. Het pilotproject in de Achterhoek kan daardoor slechts in zeer uitgeklede vorm worden uitgevoerd.

Lees verder

23 september 2015

Legesverordening obstakel bij aanleg glasvezel Reusel

REUSEL-DE MIERDEN - De huidige legesverordening vormt een obstakel voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Reusel-De Mierden.

Lees verder

22 september 2015

Glasvezel voor boeren

EDE - De gemeente Ede wil het volledige buitengebied van de gemeente gaan voorzien van glasvezel. Dat zegt wethouder Leon Meijer. Duizenden huishoudens die nu nog te maken hebben met langzaam internet, moeten binnen een paar jaar zijn aangesloten op supersnelle verbindingen, via glasvezel.

Lees verder
Lees verder

22 september 2015

Rest buitengebied Putten wacht op glasvezel

PUTTEN - De Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Putten heeft na een lange aanloop de aanleg van glasvezel in Putten West, het gebied tussen de gemeente Nijkerk, het Veluwe randmeer, de gemeente Ermelo en de spoorlijn Zwolle - Amersfoort van de grond gekregen. Voldoende bewoners zagen de wenselijkheid of noodzaak van een aansluiting op de digitale snelweg. Ondertussen is de aanleg in volle gang. De eerste woningen zijn eind 2014 aangesloten; de planning is dat eind 2015 de aanleg in het gebied is afgerond. De bewoners die ondertussen zijn aangesloten zijn razend enthousiast.

Lees verder

22 september 2015

Enexis test breedband voor buitengebied via verlichtingsnet

De gemeente Stadskanaal gaat in samenwerking met Enexis een pilot doen om supersnel internet mogelijk te maken in het buitengebied. Dat gebeurt door het openbare verlichtingsnet geschikt te maken voor gelijkspanning en snel dataverkeer. De pilot zal in het dorp Vledderveen, onderdeel van Stadskanaal, worden uitgevoerd.

Lees verder

22 september 2015

Snel Internet stap dichterbij voor bewoners buitengebied

Snel Internet is een flinke stap dichterbij voor bewoners van het buitengebied van Ommen en Dalfsen. Vechtdal Breed heeft afspraken gemaakt met CIF om snel glasvezel in de buitengebieden van Ommen en Dalfsen aan te kunnen leggen.

Lees verder

22 september 2015

Glasvezel buitengebied Ommen en Dalfsen binnen handbereik

OMMEN/DALFSEN - In Ommen en Dalfsen hoopt de stichting Vechtdal Breed in het eerste kwartaal van volgend jaar te starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

16 september 2015

Gemeente garant voor glasvezel Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De raadsfracties van Dalfsen zijn overwegend positief over het voorstel als gemeente voor 3,5 miljoen euro garant te staan voor de aanleg van glasvezel in Nieuwleusen. Het initiatief van Nieuwleusen Synergie om zowel de kern van het dorp als het buitengebied met een eigen aanbieder te verglazen, wordt breed omarmd.

Lees verder

15 september 2015

Glasvezel Eersel: buitengebied nog langer in de wacht

EERSEL - Huishoudens uit het verste buitengebied (categorie 3a) die zich willen aansluiten op glasvezel zitten nog langer in de wacht.

Lees verder

15 september 2015

Agrico Research organiseert informatieavond glasvezel voor omwonenden

Bant, 15 september 2015 - Woensdagavond 9 september jl. namen zo'n 50 omwonenden deel aan een informatieavond bij Agrico Research over de mogelijkheid om aan te sluiten op de op pas aangelegde glasvezelverbinding tussen Agrico en haar kweekbedrijf.

Lees verder

14 september 2015

Informatieavonden over glasvezel in buitengebied

Bewoners van het buitengebied in Zwartewaterland proberen met steun van de gemeente snel internet te realiseren. Daarvoor hebben ze ook de steun van veel bewoners nodig.

Lees verder

10 september 2015

SallandGlas en CIF onderzoeken samenwerking verglazing Salland

SallandGlas gaat de mogelijkheden onderzoeken om samen met CIF het buitengebied van Salland verglazen. Dat maakt het SallandGlas-team deze week bekend in een extra nieuwsbrief.

Lees verder

10 september 2015

Cogas weigert graafwerk te vergoeden voor glasvezelaansluiting in buitengebied van Twente

ALMELO - Achthonderd adressen liggen zo geïsoleerd dat Cogas weigert graafwerk te vergoeden. Deze huizen of bedrijven liggen te geïsoleerd of er zijn obstakels die een makkelijke aanleg van de kabel blokkeren. Cogas Kabel Infra, die glasvezel op het platteland aanlegt, ziet geen kans om de bewuste aansluitingen zonder extra kosten te realiseren. Bij de overige 20.000 adressen kan dat wel.

Lees verder

9 september 2015

Rodin Connect en NDIX voorzien bedrijven in buitengebied van breedband

Rodin Connect en NDIX zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven te voorzien van een snelle breedbandverbinding in de gebieden waar geen glasvezel beschikbaar is. Breedband wordt naar de bedrijven gebracht in de vorm van een straalverbinding van Rodin, die vervolgens wordt gekoppeld op de open digitale marktplaats van NDIX. Daar zijn ICT-diensten zoals internet en telefonie beschikbaar van meer dan 85 aanbieders.

Lees verder

7 september 2015

'Go' voor KempenGlas - aanleg glasvezel kan beginnen

Het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Bladel, Moergestel, Oirschot en Reusel-De Mierden komt er. De ledenvergaderingen van de cooöperaties hebben het licht op groen gezet.

Lees verder

4 september 2015

Glasvezel voor Nieuwleusen kost 4,5 miljoen euro

NIEUWLEUSEN - Als de gemeenteraad van Dalfsen eind deze maand groen licht geeft voor een garantstelling van 3,5 miljoen euro, dan gaat in Nieuwleusen nog dit jaar de schop de grond in voor glasvezel.

Lees verder

4 september 2015

CIF en SallandGlas verkennen samenwerking

CIF maakt bekend dat het met SallandGlas, het glasvezelinitiatief in de gemeentes Raalte, Olst-Wijhe en Deventer, in overleg is. SallandGlas wil gebruikmaken van het aanbod van glasvezelaanbieder CIF om het buitengebied van Salland te voorzien van een glasvezelnetwerk.

Lees verder

4 september 2015

Glasvezel buitenaf start verkoop abonnementen

Morgen, op zaterdag 5 september, start Glasvezel buitenaf met de verkoop van glasvezelabonnementen in het buitengebied van Twente.

Lees verder

4 september 2015

Glasvezel buitenaf start verkoop abonnementen

Morgen, op zaterdag 5 september, start Glasvezel buitenaf met de verkoop van glasvezelabonnementen in het buitengebied van Twente.

Lees verder

3 september 2015

Westerveld via 'eilandjes' over op glasvezel

DIEVER - Westerveld op Glas heeft een alternatieve manier bedacht om deze gemeente van glasvezel te voorzien. Het burgerinitiatief denkt daarmee veel sneller met de aanleg te kunnen beginnen.

Lees verder

1 september 2015

Breedband Hollands Kroon: providers tekenen in oktober

De coöperatie Breedband Hollands Kroon zoekt alternatieve financiering voor de buitengebiedtoeslag. De coöperatie geeft aan dat er investeringsbereidheid is onder de ondernemers in het buitengebied, maar er wordt gekeken naar meer investeerders. Er wordt overleg gevoerd over de voorwaarden waaronder dat zou kunnen.

Lees verder

31 augustus 2015

Buitengebied wil sneller internet

Een groep Zwartewaterlanders die buiten de bebouwde kom wonen zet zich in voor snel internet in het buitengebied. Dit burgerinitiatief krijgt steun van de gemeente Zwartewaterland en het bedrijf Gemeente Glasvezel. De provincie wil subsidie verlenen als minimaal 60 procent van de adressen de actie ondersteunt.

Lees verder

26 augustus 2015

Glasvezel gaat laatste ronde in

Smilde - Het is een kwestie van de laatste twijfelaars en/of onwetenden over de streep trekken. Dan is ook in het 'onrendabele' buitengebied snel internet via glasvezel een feit.

Lees verder

21 augustus 2015

Glasvezel voor basisschool met de Bijbel Steenenkamer

PUTTEN - Basisschool met de Bijbel Steenenkamer in Putten is vrijdag aangesloten op het glasvezelnetwerk. Bijzonder aan deze aansluiting is dat deze school in het buitengebied van Putten staat. Waar een groot aantal basisscholen in grootstedelijk gebied nog glasvezel voor snel internet moeten ontberen, kunnen binnenkort maar liefst 3 basisscholen in het buitengebied van Putten hiervan gebruik maken. BmdB Steenenkamer is dus de eerste van deze drie basischolen.

Lees verder

21 augustus 2015

Behoefte aan informatie over glasvezel in Tubbergen

TUBBERGEN - Bijna 800 mensen hebben volgens de netwerkbeheerder Cogas afgelopen week de vier informatiebijeenkomsten in de gemeente Tubbergen bezocht over de komst van glasvezel in het buitengebied. Op de bijeenkomsten in Mander en Albergen waren zelfs te weinig stoelen beschikbaar voor alle bezoekers.

Lees verder

19 augustus 2015

Internet voorlopig drama op "De Appelgaard"

Aanleg van glasvezel voor "De Appelgaard" maakt deel uit van groter geheel en is niet 1,2,3 gerealiseerd.

Lees verder

17 augustus 2015

Bewoner kan met telecombedrijf snel internet opeisen

Amsterdam - Bewoners van buitengebieden kunnen dankzij nieuwe regels en geld van investeerders met telecombedrijven snel internet afdwingen. Gemeenten moeten zich schikken als dorpelingen glasvezel wensen en daaraan meebetalen.

Lees verder

17 augustus 2015

Meer dan de helft basisscholen niet op glasvezel

Basisscholen moeten zo snel mogelijk geld krijgen om allemaal een glasvezelverbinding te krijgen. Daarvoor pleit de PO-Raad, het orgaan dat de belangen van het basisonderwijs behartigt. Alle scholen zouden in 2018 een snelle internetverbinding moeten hebben, omdat in dat jaar alle groepen 8 een digitale eindtoets krijgen.

Lees verder

17 augustus 2015

Gedeputeerde wil in gesprek met glasvezelinvesteerders

ARNHEM - Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk nodigt investeringsmaatschappij CIF uit voor een gesprek over de aanleg van glasvezel op het platteland in Gelderland.

Lees verder

17 augustus 2015

Snel internet via glasvezel in buitengebied Twente

AMSTERDAM - Investeringsmaatschappij CIF ziet mogelijkheden tot het aanleggen van glasvezel op afgelegen plekken waar het tot voor kort te kostbaar leek. Dit betekent dat zo'n 20.000 huishoudens in het buitengebied van Twente zich vanaf deze zomer kunnen inschrijven voor snel internet via het glasvezelnetwerk.

Lees verder

17 augustus 2015

Geen digitale files met een glasvezelnetwerk

Voor het versturen en opslaan van data is steeds meer bandbreedte nodig. Maar een probleem is dat niet, vindt Erik Huizer, hoogleraar internettoepassingen aan de Universiteit van Utrecht en CTO van SURFnet. Want wie in een digitale file terecht dreigt te komen, kan met een aansluiting op een glasvezelnetwerk snel uit de problemen zijn.

Lees verder

15 augustus 2015

Veluwe smacht naar wifi

VELUWE - De aantrekkingskracht van de Veluwe op toeristen en recreanten is serieus in gevaar door gebrekkige mobiele en digitale bereikbaarheid. Het uitgestrekte bos- en heidegebied is zijn eerste plaats op het gebied van verblijfsrecreatie al kwijt.

Lees verder

15 augustus 2015

Glasvezelinternet in half miljoen huishoudens buitengebied

Goed nieuws voor veel huisgezinnen die op het platteland wonen. Een groep investeerders onder leiding van CIF gaat in buitengebieden glasvezel aanleggen.

Lees verder

15 augustus 2015

Snel internet voor iedereen

Amsterdam - Honderdduizenden huishoudens op het platteland krijgen zicht op supersnel internet. Een groep investeerders waaronder pensioenfondsen biedt een half miljoen gezinnen en bedrijven voor een tientje per maand extra of eenmalig een vast bedrag op afgelegen plekken een snelle glasvezelverbinding aan.

Lees verder en Lees verder

11 augustus 2015

Informatieavonden glasvezel buitengebied Raamsdonk, Waspik en Sprang-Capelle

Na de grote belangstelling voor het initiatief van KempenGlas, krijgen nu ook de inwoners van het buitengebied van Midden-Brabant de mogelijkheid om zelf een coöperatief glasvezelnetwerk aan te gaan leggen.

Lees verder

10 augustus 2015

60.000 nieuwe glasvezelklanten in Q1 2015

Het aantal glasvezelklanten is ook begin 2015 weer fors gestegen. Circa 60.000 huishoudens sloten in Q1 van het jaar een glasvezelabonnement af.

Lees verder

5 augustus 2015

Buitengebied West Maas en Waal wil ook snel internet

WEST MAAS EN WAAL - Het overgrote deel van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied van West Maas en Waal vindt snel internet hartstikke belangrijk. Meer dan de helft is bereid mee te betalen aan een glasvezelnet. Dit blijkt uit een enquete van de gemeente.

Lees verder

5 augustus 2015

Glasvezelkabel buitengebied Moergestel komt er aan

MOERGESTEL - Burgerinitiatief MoergestelGlas - voor de aanleg van een glasvezelkabel in het buitengebied - ligt op koers. Eind deze maand geven de leden hun ja-woord en dan kan een aannemer in september al beginnen met de aanleg.

Lees verder

5 augustus 2015

Innovatief plan snel internet buitengebied NOP

Ondernemers in de gemeente Noordoostpolder zijn trage internetverbindingen in het buitengebied zat en willen met een innovatief plan op korte termijn snel internet aanleggen. De gemeente ziet de financiële voordelen, maar wil eerst een provinciaal onderzoek naar gebruik van glasvezel afwachten.

Lees verder

3 augustus 2015

Ondernemers willen haast met snel internet buitengebied

Met een innovatief plan kunnen de buitengebieden van Noordoostpolder al binnen een paar maanden snel internet krijgen. De Ondernemersvereniging GroenDorpen presenteert het plan deze maand aan de gemeenteraad.

Lees verder

31 juli 2015

Actie voor glasvezel buitengebied gaat door

Beilen - Om de vereiste 65 procent te halen, gaat de campagne om glasvezel te krijgen in het buitengebied van Midden Drenthe in september weer verder.

Lees verder

28 juli 2015

Kosten voor glasvezel in buitengebied van Salland moeten omlaag

Het blijft nog onzeker of en wanneer Salland Glas kan beginnen met de aanleg van glasvezelkabels in het buitengebied van Salland. Van de minimaal zesduizend aanmeldingen is nog maar de helft binnen. Veel mensen vinden de kosten te hoog.

Lees verder

28 juli 2015

Afspraak SallandGlas en gemeenten over kosten

DEVENTER - SallandGlas heeft met de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe afspraken gemaakt over de afdracht van leges, degeneratie- en toezichtskosten bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de drie gemeenten.

Lees verder

24 juli 2015

EZ staat 06-nummers toe voor vast breedband in buitengebied

Het Ministerie van Economische Zaken staat het gebruik toe van 06-nummers voor internetverbindingen op een vaste locatie.

Lees verder

17 juli 2015

Glasvezel buitengebied Eersel: Reggefiber of toch KempenGlas?

EERSEL - De aanleg van glasvezel in het verste buitengebied van de gemeente Eersel staat op losse schroeven.

Lees verder

16 juli 2015

Glasvezel voor buitengebied

NIJKERK/REGIO Door de regio FoodValley, waar ook Nijkerk deel van uitmaakt, wordt verder onderzoek gedaan naar de aanleg van glasvezelkabels in het buitengebied, zodat ook daar gebruik kan worden gemaakt van breedband internetverbindingen. Voor Nijkerk gaat het om naar schatting 625 aansluitingen. Er zijn nog wel allerlei Europese voetangels en klemmen.

Lees verder

16 juli 2015

Gelderland wil Europese regels oprekken voor snel internet buitengebied

ARNHEM - De provincie Gelderland heeft 100 miljoen euro op de plank liggen om 100.000 huishoudens in het buitengebied op snel internet aan te sluiten. Maar Europese regels voorkomen dat de spade de grond in gaat. Tijd voor een Gelderse lobby in Brussel.

Lees verder

15 juli 2015

Aanleg glasvezel Eersel laat maar op zich wachten

EERSEL/KNEGSEL - Het geduld van een grote groep huishoudens in het Eerselse buitengebied wordt danig op de proef gesteld.

Lees verder

15 juli 2015

Gedeputeerde Van Dijk pleit in Brussel voor glasvezel in buitengebied

DOETINCHEM - Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk verdedigt vandaag in Brussel het glasvezelplan van de provincie Gelderland en de Achterhoekse gemeenten om ook de buitengebieden snel internet te bieden.

Lees verder

9 juli 2015

Overijssel wijzigt subsidieregeling breedband buitengebied

De provincie Overijssel heeft aanpassingen doorgevoerd in haar subsidieregeling voor breedbandinitiatieven in het buitengebied. Met de nieuwe regeling wordt het voor regionale initiatieven eenvoudiger en goedkoper om breedbandnetwerken te realiseren in het buitengebied.

Lees verder

8 juli 2015

Initiatiefgroep Glasvezel Gemeente Renkum opgericht

De glasvezelpeiling van GemeenteBelangen in Renkum, heeft heel wat in beweging gezet: Een eerste marktpartij heeft zich gemeld om een deel van Renkum te gaan verglazen en inmiddels is er ook een nieuwe initiatiefgroep opgericht die zich hard gaat maken voor glasvezel in de overige delen van de gemeente.

Lees verder

8 juli 2015

Tele2 komt met TV Light-abonnement met minimum aantal zenders

Tele2 lijkt in te spelen op een vraag bij consumenten waar nog geen andere provider op heeft ingespeeld. Het bieden van een goedkoper televisieabonnement met alleen de 20 populaire en minimaal verplichte zenders. Dat zijn 27 zenders minder dan het standaard abonnement en daarvoor krijgt de klant 2 euro korting per maand.

Lees verder

4 juli 2015

Weer hoop op glasvezel Calfven

CALFVEN - Calfven kan mogelijk toch nog worden aangesloten op glasvezel. De negentien West-Brabantse gemeenten, die verenigd zijn in de Regio West-Brabant, willen het volledige buitengebied aansluiten op snel internet.

Lees verder

29 juni 2015

Cogas: Plannen voor uitrol glasvezel buitengebied Twente gereed

Komende woensdag zal Cogas een toelichting geven op haar plannen om in buitengebied van Twente glasvezel aan te leggen. Vermoedelijk zal de gemeente Tubbergen hierin een pilot-rol toebedeeld krijgen. In de dorpskernen is inmiddels al glasvezel aanwezig.

Lees verder

29 juni 2015

Rivierenland verder met glasvezel in buitengebied

TIEL - Het algemeen bestuur van de regio Rivierenland wil verder met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden.

Lees verder

25 juni 2015

Geen breedband in Achterhoek voor eind 2016

's-HEERENBERG De aanleg van breedband op het Achterhoekse platteland is met minimaal 1 jaar vertraagd.

Lees verder

25 juni 2015

Sneller internet op het platteland: de strijd om glasvezel in Brabant

DEN BOSCH - Er zijn in Brabant nog zo'n 45.000 adressen waar geen glasvezel of coaxaansluiting van Ziggo of UPC is en waar ook nog geen concreet glasvezelplan is. Dat moet nu gaan veranderen.

Lees verder

22 juni 2015

Het glasvezelargument van Femme Taken

Femme Taken werkt in Amsterdam. Hij is de oprichter van Tweakers, een website over technologie en elektronica. Femme: "Draadloze verbindingen zijn minder betrouwbaar dan glasvezel".

Lees verder

19 juni 2015

Snel internet in buitengebied Noord-Groningen

Alle inwoners en bedrijven in het buitengebied van Noord-Groningen ontvangen deze week een uitnodiging om een vragenlijst over snel internet in te vullen. De vragenlijst heeft als doel om duidelijk te krijgen wie interesse heeft in snel internet en waar de behoefte het grootst is. De resultaten tellen mee bij de beslissing waar breedband straks als eerste zal worden uitgerold.

Lees verder

17 juni 2015

Draadloos kabelinternet in buitengebied niet haalbaar

Gebruik van de draadloze Docsis techniek om buitengebieden van snel internet te voorzien, is in praktijk niet haalbaar. Dat blijkt uit een testpilot van kabelbedrijf Delta in Zeeland, aldus Telecompaper.

Lees verder

16 juni 2015

Provincie Zeeland start pilot draadloos breedbandinternet

De Gedeputeerde Staten van Zeeland heeft besloten dat er per 1 juli aanstaande gestart wordt met een pilotproject voor het aanbieden van snel, draadloos internet in de badplaats Cadzand-Bad in Zeeuws-Vlaanderen.

Lees verder

10 juni 2015

Barneveld: onderzoek naar glasvezel in buitengebied

BARNEVELD - De gemeente Barneveld onderzoekt of in het buitengebied ten oosten van Barneveld en ten westen van Kootwijkerbroek glasvezel kan worden aangelegd.

Lees verder

5 juni 2015

Strijd om aanleg glasvezel in buitengebied Brabant, nieuwe speler Mabib zet markt onder druk

EINDHOVEN - Er is een strijd losgebarsten om de aanleg van glasvezel in het Brabantse buitengebied. Een nieuwe speler zet de markt hiervoor flink onder druk. Het bedrijf Mabib uit Lithoijen wil maar liefst 45.000 Brabantse adressen 'verglazen'.

Lees verder

4 juni 2015

Krijgen we geen glasvezel? Dan doen we het zelf wel

Ieder jaar groeide in Langedijke de ergernis over het trage internet. Er zou in dit dorp in het zuidoosten van Friesland geen glasvezelnet worden aangelegd en daarom doen particulieren en bedrijven het maar zelf.

Lees verder

1 juni 2015

Overheid houdt Digitenne tot 2020 in de lucht, KPN stelt voorwaarden

Digitenne blijft in elk geval tot 2020 in de lucht, maar de overheid stelt wel voorwaarden aan exploitant KPN. Die moet de overstap maken naar DVB-T2, wat mogelijk miljoenen euro's gaat kosten.

Lees verder

1 juni 2015

Glasvezelgebruiker is tevredener dan ADSL-klant

Glasvezelklanten blijken tevredener te zijn over hun breedbandpakket dan mensen met een ADSL-abonnement. Dat is een van de conclusies van een studie die in Portugal is uitgevoerd.

Lees verder

1 juni 2015

Glasvezel in Venray nog niet zeker

GlasWeb Venray kan nog geen duidelijkheid verschaffen of er voldoende aanmeldingen zijn om te kunnen starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Lees verder

30 mei 2015

Veel belangstelling voor Glasvezelinitiatief!

De afgelopen weken zijn werkgroepleden van Glasvezel in Gasteren bij u aan de deur geweest om uw belangstelling voor ons glasvezelinitiatief te peilen.

Lees verder

30 mei 2015

Geen samenwerking tussen Bright Access en Cogas - Straten twee keer geopend

De partijen Bright Access en Cogas Kabel gaan niet samenwerken bij de aanleg van een glasvezelnetwerk op het industrieterrein in Delden. Dit betekent dat de straten twee keer worden opengebroken. Cogas is inmiddels bijna klaar met de verglazing en heeft de geul op de meeste plaatsen weer gedicht. Na een controle van de gemeente is het de beurt aan Bright Access. Zij zullen de geul weer openen en de eigen kabels trekken.

Lees verder

30 mei 2015

Concurrentie bij aanleg glasvezel in Land van Cuijk

LAND VAN CUIJK - De 5 gemeenten in het Land van Cuijk hebben concurrentie gekregen bij de aanleg van een glasvezelnetwerk in de regio. Behalve de gemeenten heeft zich ook de Mabib, de Maatschappij voor Breedband in Brabant, bij de provincie gemeld met een aanvraag voor een financiering om glasvezel aan te kunnen leggen in het buitengebied.

Lees verder

29 mei 2015

'Everyone needs broadband access'

Washington - The top US telecom regulator on Thursday unveiled plans to subsidise high-speed internet for low-income households, saying the service was essential for people trying to better themselves.

Lees verder

27 mei 2015

Kamervragen over breedbandinternet in buitengebieden

Voor burgerinitiatieven 'Snel Internet' op platteland is veel begrip maar participeren is nog steeds brug te ver !

Lees verder

25 mei 2015

Epe zet in op glasvezel en recreatie

De gemeente Epe vraagt in de perspectiefnota 2016-2019 aan de raad hoe deze denkt over het inzetten van geld voor twee onderzoeken: naar glasvezel in het buitengebied en het instellen van een bedrijveninvesteringszone.

Lees verder

22 mei 2015

Buitengebied Oostrum wil ook glasvezel

Ook het buitengebied van Oostrum is voldoende overtuigd van de noodzaak van een glasvezelnetwerk. Dat maakte GlaswebVenray vrijdag bekend. In het buitengebied zijn, in tegenstelling tot de kern, voldoende klanten geworven.

Lees verder

21 mei 2015

Dorpsraden en belanghebbenden trekken in Losser samen op voor aanleg glasvezel

LOSSER - Bewoners in de buitengebieden van Losser, Hengelo, Haaksbergen en willen dat eind 2015 gestart wordt met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

20 mei 2015

Ambitiedag SamenSnelInternet

Bent u betrokken bij een lokaal initiatief op het gebied van snel internet in uw regio? Kom dan 18 juni 2015 naar de Ambitiedag SamenSnelInternet. Het ministerie van Economische Zaken organiseert deze dag. Uitwisseling van kennis op het gebied van snel internet in het buitengebied staat op deze dag centraal.

Lees verder

16 mei 2015

Glasvezel nodig in zorg

Bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden maakt zich al een aantal maanden sterk voor realisatie van glasvezel.

Lees verder

16 mei 2015

Hilvarenbeek neemt glasvezelnetwerk in gebruik

Het glasvezelnetwerk in Hilvarenbeek is klaar. Vorige week activeerde CIF op feestelijke wijze de eerste aansluiting.

Lees verder

14 mei 2015

Glasvezelplannen niet van de baan

ACHTERHOEK De bezwaren van de Europese Commissie op de plannen van de provincie en de Achterhoekse gemeenten om het buitengebied te voorzien van glasvezel betekenen niet dat de plannen van de baan zijn.

Lees verder

13 mei 2015

Nog flink 'kauwen' op glasvezel Achterhoek

DOESBURG - Er moet nog een hoop worden gesleuteld aan het glasvezelplan van de provincie Gelderland en de Achterhoekse gemeenten om ook de buitengebieden snel internet te bieden. Of zoals de betrokkenen stellen: er moet nog flink worden gekauwd.

Lees verder

13 mei 2015

Rijk mist aandacht voor landelijk gebied

Terwijl het overgrote deel van Nederland uit landelijk gebied bestaat, heeft het rijk nauwelijks aandacht voor de trends en problemen in buitengebieden. De focus van de rijksoverheid ligt op steden en topsectoren, stelt de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De VNG wil meer oog voor wat er speelt in het landelijk gebied.

Lees verder

12 mei 2015

Glasvezel is de toekomst, ook voor het milieu

Het Nederlandse glasvezelnetwerk is in de laatste jaren vrij hard gegroeid en inmiddels zijn er al zo'n 2 miljoen woningen in ons land aangesloten op het netwerk.

Lees verder

7 mei 2015

Bewoners buitengebied Hengelo zijn wachten op snel internet beu

Ze snakken naar sneller internet en zijn het wachten beu. Bewoners en bedrijven in de buitengebieden van Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Losser komen daarom zelf in actie.

Lees verder

6 mei 2015

ChristenUnie wil sneller internet voor scholen

Veel scholen kampen met een lage internetsnelheid waardoor hun mogelijkheden met digitale leermiddelen beperkt zijn. Tweede Kamerlid Joel Voordewind: "Scholen werken met digiborden, tablets en laptops en zijn daarin mede afhankelijk van snel internet. Ik hoor dat scholen in gebieden waar geen glasvezel is neergelegd door de lage internetsnelheid maar beperkt gebruik kunnen maken van deze digitale leermiddelen. Dat moeten we toch goed kunnen regelen anno 2015?" Samen met SGP-collega Bisschop heeft Voordewind vragen gesteld.

Lees verder

30 april 2015

Glasvezelproject Achterhoek vraagt meer tijd

OOST-ACHTERHOEK Inwoners van het buitengebied van de Achterhoek moeten geduld hebben voordat ze aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Provincie en gemeenten hebben meer tijd nodig om de Europese wetgeving te bezweren. Wat een simpele vraag aan de Europese Commissie leek te zijn, wordt een ingewikkeld pad. "Brussel maakt het ons niet makkelijk", bromt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Lees verder

28 april 2015

Glasvezel noodzaak voor agrarische sector

DE WOLDEN – Bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden maakt zich al een aantal maanden sterk voor realisatie van glasvezel.

Lees verder

28 april 2015

KPN belooft: mobiel bereik in buitengebied wordt beter

ARNHEM - Bewoners van de Gelderse buitengebieden hebben straks nauwelijks nog last van slecht mobiel bereik. Dat belooft KPN. Het bedrijf wil dat bereiken door masten bij te plaatsen en bestaande masten op te waarderen. Daardoor wordt het bereik voor mobiel bellen en 4G groter.

Lees verder

27 april 2015

'30 Mbps is niet voldoende in het buitengebied'

In de Achterhoek wordt op grote schaal geprobeerd om glasvezel in het buitengebied te krijgen. Volgens minister Kamp van Economische Zaken is een snelheid van 30 megabit per seconde (Mbps) voldoende.

Lees verder

24 april 2015

Glasvezel in buitengebied Eersel kost 3000 euro en stukje graven

EERSEL - Voor 222 huishoudens in het buitengebied van de gemeente Eersel gaat de aanleg van glasvezel een kleine drieduizend euro kosten.

Lees verder

21 april 2015

Komst van glasvezel Steenwijkerland weer stap dichterbij

STEENWIJKERLAND - De belangstelling voor glasvezel in het buitengebied van gemeente Steenwijkerland is onverminderd groot.

Lees verder

21 april 2015

Burgemeester Marnix Bakermans: 'Wellicht toch glasvezel in Landerd' (update)

LANDERD - In de gemeente Landerd wordt wellicht toch een glasvezelnetwerk aangelegd. Dat zei burgemeester Marnix Bakermans dinsdag tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van het college van B en W.

Lees verder

21 april 2015

O-gen opent glasvezel loket

Gebiedscoöperatie O-gen heeft een glasvezel loket geopend. Het loket helpt lokale initiatieven die aan de slag willen met breedbandprojecten in hun omgeving.

Lees verder

17 april 2015

Snel internet in buitengebieden bevorderd

REGIO - Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) ziet mogelijkheden om snel internet in buitengebieden verder te bevorderen. Voor de provincie Gelderland is dit goed nieuws, omdat glasvezel in de Achterhoek zo een stuk dichterbij komt.

Lees verder

15 april 2015

B&W Giessenlanden durven glasvezelinvestering aan

Zal de gemeente Giessenlanden het geld dat gereserveerd is voor het glasvezelinitiatief GiessenlandenNet lenen of schenken. Dat is in het kort de vraag waar de gemeenteraad zich volgende week over gaat buigen.

Lees verder

14 april 2015

Breedband Alkmaar-Buiten op weg naar glasvezel

Breedband Alkmaar-Buiten wil een glasvezelnetwerk voor de inwoners van de gemeente Schermer en Graft-De Rijp. Om dat mogelijk te maken zou 50% van de inwoners 'ja' moeten zeggen tegen glasvezel.

Lees verder

13 april 2015

Informatieavonden Glasvezel De Wolden

Glasvezel De Wolden is een campagne gestart om inwoners van De Wolden (Drenthe) te enthousiasmeren voor een eigen glasvezelnetwerk. Op diverse plaatsen in de gemeente worden informatieavonden georganiseerd. Morgen, dinsdag 14 april, kunnen de inwoners van Ruinerwold zich laten informeren over de mogelijkheden van glasvezel.

Lees verder

9 april 2015

Venray pompt nog eens 50.000 euro in glasvezelinitiatief

Het glasvezelinitiatief in Venray krijgt opnieuw geld van de gemeente. Dinsdagavond heeft de gemeente ingestemd met een investering van 50.000 euro.

Lees verder

9 april 2015

Infowinkel glasvezel in Brinkstraat

Beilen - Om de aanleg van glasvezel in het buitengebied te promoten en belangstellenden van informatie te voorzien is zaterdag een infopunt geopend in de Brinkstraat in Beilen.

Lees verder

9 april 2015

Glasvezel loket voor het buitengebied geopend

In een tijd waarin de maatschappij steeds afhankelijker wordt van snel internet, zijn grote delen van het platteland nog altijd verstoken van breedbandverbindingen die dit mogelijk maken.

Lees verder

4 april 2015

Gemeenschapslijst heeft oplossing voor aanleg glasvezel in buitengebied Someren

Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII komt met een initiatiefvoorstel om aanleg van glasvezel in het buitengebied in de gemeente Someren mogelijk te maken.

Lees verder

3 april 2015

'Nederlanders met 4g maken evenveel gebruik van wifi als toen ze 3g hadden'

Meer dan driekwart van de ondervraagden in een onderzoek van onderzoeksbureau Telecompaper zegt evenveel of zelfs meer gebruik te maken van wifi sinds de overstap naar 4g. Ongeveer een vijfde claimt wifi minder te gebruiken door de overstap naar 4g.

Lees verder

3 april 2015

Gelderland wil hulp Kamp bij snel internet buitengebieden

De provincie Gelderland wil dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) helpt om in kaart te brengen wat de zogenoemde 'witte gebieden' zijn waarin het volgens Europese regels is toegestaan dat overheden investeren in snel internet. De provincie loopt bij de plannen om samen met gemeenten zelf snel internet in de Achterhoek te brengen voortdurend tegen hindernissen aan.

Lees verder

2 april 2015

'Minimaal 100 Mb voor internet in buitengebied Achterhoek'

WINTERSWIJK - Breedbandverbindingen op het Achterhoekse platteland moeten een hoge snelheid hebben. De snelheid, uitgedrukt in megabit (Mb), moet minimaal 100 zijn. Alleen dan is het mogelijk dat alle toepassingen, bijvoorbeeld voor dienstverlening in de zorg, voor alle inwoners beschikbaar komt.

Lees verder

1 april 2015

KPN gaat snelheid breedband verhogen

KPN wil in de komende periode op veel plaatsen de breedbandsnelheid verhogen. Dit zal zowel met behulp van glasvezel als met DSL gebeuren, zo maakt het bedrijf op woensdag 1 april bekend tijdens een bijeenkomst voor de pers.

Lees verder

1 april 2015

Het is nu of nooit voor glasvezel buitengebied

Hijken - Sterk Midden Drenthe zet de komende tijd alle zeilen bij om bewoners van het buitengebied warm te maken voor snel internet in de vorm van glasvezel.

Lees verder

28 maart 2015

Provincie Drenthe verbindt voor breedband

Drenthe wil breedband. Vanuit verschillende initiatieven wordt er hard gewerkt om het buitengebied aan te sluiten op glasvezel. De provincie Drenthe biedt hen de helpende hand.

Lees verder

27 maart 2015

Eind 2016 glasvezel voor iedereen in buitengebied Achterhoek

VARSSEVELD - De provincie Gelderland gaat er van uit dat eind 2016 iedereen in het Achterhoekse buitengebied glasvezel heeft.

Lees verder

24 maart 2015

SallandGlas gaat opnieuw rekenen aan eigen bijdrage glasvezel buitengebied

RAALTE - Nu even een time-out, zei Ben Nijboer begin maart toen SallandGlas de vereiste 3.750 aanmeldingen niet had gehaald.

Lees verder

20 maart 2015

Buitengebied Oirschot kan rekenen op glasvezel

OIRSCHOT - Twee partijen doen eind deze maand definitieve aanvraag bij BOM om in Oirschot aan de slag te kunnen.

Lees verder

19 maart 2015

Duitse regering wil 50 Mbps breedband in 2018

Bondskanselier Angela Merkel heeft op de CeBIT vakbeurs een actieplan met tien punten aangekondigd. In 2018 moet heel Duitsland de beschikking hebben over minimaal 50 Mbps breedband. In het buitengebied wordt daarvoor een combinatie gebruikt van vast en mobiel.

Lees verder

19 maart 2015

Snelheden breedband in Europa nog altijd in de lift

Vrijwel ieder huishouden in Europa kan toegang krijgen tot een breedband verbinding en steeds meer van deze breedbandverbindingen verlopen via kabel en glasvezel.

Lees verder

18 maart 2015

Buurtschapsraad praat over glasvezel

LATTROP - De Buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp zal maandag weer een openbare vergadering houden.

Lees verder

18 maart 2015

Glasvezel: Opsterland blijft terughoudend

De ambities van de gemeente Opsterland rond glasvezelnetwerken in het buitengebied blijven beperkt. Ondanks eerdere twijfels ging de raad maandagavond unaniem akkoord.

Lees verder

17 maart 2015

Noordoostpolder wil niet opdraaien voor snel internet

EMMELOORD - Dat de politiek in Noordoostpolder steeds sterker aandringt op goede internetverbindingen in het buitengebied, weet wethouder Andries Poppe als geen ander.

Lees verder

17 maart 2015

Buurtschap Ommerkanaal bereikt 60% aanmeldingen voor FTTH

In buurtschap Ommerkanaal is als eerste de ondergrens van 60 procent bereikt van het aantal inschrijvingen dat nodig is om glasvezel aan te leggen in het buitengebied van Ommen. In heel het buitengebied staat het aantal inschrijvingen nu op 40 procent van het totaal aantal huishoudens.Dat schrijft dagblad De Stentor.

Lees verder

12 maart 2015

Stichting Breedband Dalfsen kiest partner voor snel internet in buitengebied

DALFSEN - De stichting Breedband Internet Buitengebied Dalfsen zoekt samenwerking met een vergelijkbare initiatiefgroep in de regio om te komen tot tienduizend aansluitingen voor glasvezelkabel.

Lees verder

12 maart 2015

Stemhokje Gelderland: glasvezel

In de aanloop naar de provinciale verkiezingen trekt EenVandaag met een stemhokje de provincie in. Vandaag zijn we in Gelderland, waar de bewoners zich druk maken om glasvezel. Of eigenlijk het ontbreken ervan. Want veel huishoudens in het buitengebied van Gelderland hebben in dit digitale tijdperk nog geen of slecht werkend internet.

Lees verder

12 maart 2015

Eersel puzzelt nog op glasvezel

EERSEL - Komt er voor groepjes huizen en afgelegen woningen in het verre buitengebied van de gemeente Eersel nu een oplossing met prijs op maat voor glasvezelaansluitingen, of gaat iedereen misschien toch hetzelfde bedrag neertellen? Het is allemaal nog mogelijk, volgens wethouder Liesbeth Sjouw.

Lees verder

12 maart 2015

Gemeente Renkum afwachtend in glasvezelproject

De gemeente Renkum doet te weinig om een glasvezelnetwerk aangelegd te krijgen. Dat is kort samengevat de mening van een aantal partijen in de gemeenteraad.

Lees verder

11 maart 2015

Inschrijven op obligaties GlaswebVenray gestart

De verkoop van obligaties voor het glasvezelnetwerk in GlaswebVenray is op 1 maart van start gegaan. Met de uitgifte van obligaties wil GlaswebVenray eigen vermogen binnenhalen. De coöperatie doet dit door de verkoop van obligaties voordat de aanleg van het glasvezelnetwerk kan beginnen.

Lees verder

11 maart 2015

'Glasvezel heeft de toekomst, niet draadloos'

Minister Kamp (Economische Zaken) wil dat inwoners van Nederlandse buitengebieden toegang krijgen tot sneller internet, via draadloze of bekabelde netwerken. Dat heeft hij in een brief aan de Tweede Kamer geschreven, meldt Nu.nl. Volgens Ben Nijboer, voorzitter van SallandGlas, is het vooral een oproep aan de overheden om glasvezelinitiatieven te ondersteunen.

Lees verder

11 maart 2015

'Direct sneller internet in buitengebied'

Assen - Het Drents parlement heeft woensdag volmondig erkend dat er snel internet in het buitengebied moet komen. Alle acht partijen stemden in met het Statenstuk 'Hoogwaardige Communicatienetwerken Drenthe (breedband)'.

Lees verder

10 maart 2015

Buitengebieden krijgen geen breedbandinternet

NIEUWKOOP - De gemeenteraad piekert er niet over om grote financiële risico's te lopen, waar het gaat om de introductie van het Breedbandnetwerk 'NieuwkoopNet' in de buitengebieden. De risico's voor een garantstelling voor de investeringskosten kunnen oplopen tot 16 miljoen euro en die risico's zijn voor een meerderheid van de politiek simpelweg te groot.

Lees verder

10 maart 2015

330.000 bedrijven en huishoudens zitten nog zonder breedband

Nederland ligt aardig op schema voor het halen van de doelstellingen uit de Europese Digitale Agenda. Toch zijn er circa 330.000 huishoudens en bedrijven niet kunnen beschikken over een internetverbinding met een snelheid van ten minste 30 Mbps.

Lees verder

10 maart 2015

Overheid gaat regionale breedbandinitiatieven ondersteunen

Mobiele 4G-netwerken zijn in maar weinig gevallen een alternatief voor breedband op het platteland. Doorgaans moet er gezocht worden naar een combinatie van vaste en mobiele netwerken, dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken maandag geschreven.

Lees verder

9 maart 2015

EZ wil stimulans voor breedband in buitengebied

Het ministerie van Economische Zaken kondigt enkele maatregelen aan om de aanleg van breedband in het buitengebied te vereenvoudigen. Vanaf 1 september kunnen ondernemers een vergunning aanvragen om via radiofrequenties in een bepaald gebied draadloos internettoegang aan te bieden.

Lees verder

9 maart 2015

'Ruim helft Nederlanders heeft last van slechte wifi-kwaliteit'

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft problemen met zijn wifi-netwerk, omdat er te grote drukte is op een van de twee gebruikte frequenties.

Lees verder

9 maart 2015

Snel internet in buitengebieden bevorderd

Gebruik maken van radiofrequenties voor draadloos snel internet, de mogelijkheid om met Europees geld investeringen rond te krijgen en lagere kosten voor het aanleggen van een vast telecomnetwerk. Dat zijn de extra mogelijkheden die minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) initieert om snel internet in buitengebieden verder te bevorderen. Dat schrijft de bewindsman vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder

9 maart 2015

Buurtschap Ommerkanaal voorop met belangstelling voor glasvezel

OMMERKANAAL - Bijna 40 procent van de inwoners van het buitengebied van Ommen heeft zich ingeschreven voor glasvezel.

Lees verder

9 maart 2015

Glasvezel op platteland alleen haalbaar bij centrale aanpak provincie

De enige haalbare manier om buitengebieden toegang te geven tot snel internet is door financiële steun van overheden en/of andere geldschieters. Met die steun zou er een organisatie opgericht moeten worden die een glasvezelnetwerk aanlegt in gebieden in Groningen die nu nog geen toegang hebben tot breedbandinternet.

Lees verder

9 maart 2015

Snel internet

Snel internet. Je beseft pas wat je mist als je het niet meer hebt. Dat overkwam mij het afgelopen weekend toen ik in een hotelletje zat aan de Zeeuwse kust. Nu hoor ik u denken; het was prachtig weer, wat moet je dan met snel internet. Ik zal het u proberen uit te leggen.

Lees verder

7 maart 2015

'Buitengebied Rijssen en Holten in 2016 op glas'

RIJSSEN/HOLTEN - Volgens wethouder Roland Cornelissen van Rijssen-Holten wil 70 procent van de bewoners in het buitengebied van Holten een aansluiting op glasvezel voor internet. Als zij 650 euro bijdragen zouden zij eind 2016 allemaal een aansluiting kunnen hebben. Het gaat onder meer om Espelo en Dijkerhoek.

Lees verder

6 maart 2015

CDA en D66: 'Sneller breedband internet op platteland'

Regio - Het huidige provinciaal beleid over hoogwaardige communicatienetwerken in Drenthe heeft na bijna twee jaren praten te weinig resultaat laten zien bij het aanleggen van breedband, aldus CDA en D66.

Lees verder

6 maart 2015

Gespreid betalen voor aansluiting breedband in buitengebied Bronckhorst

HENGELO/VORDEN - Inwoners van het buitengebied in de gemeente Bronckhorst die breedband willen, mogen de aansluitingskosten van 500 euro in tien termijnen betalen. Dat besloot de gemeenteraad donderdagavond.

Lees verder

6 maart 2015

De Vrije Ruimte Sterksel op HSL glasvezelnetwerk

Sinds 5 maart 2015 kunnen de eerste bewoners van 'De Vrije Ruimte' in Sterksel gebruik maken van het glasvezelnetwerk van HSLnet. In de nieuwe wijk 'De Vrije Ruimte' (Providentia) wonen en leven mensen met en zonder (verstandelijke) beperking samen. Alle woningen en zorgeenheden worden voorzien van glasvezel van HSLnet.

Lees verder

6 maart 2015

Digitale infrastructuur regio moet stukken beter

Den Helder - Een toekomstbestendige digitale infrastructuur is van wezenlijk belang voor ondernemers, maar ook voor bewoners en toeristen in de regio Noord-Holland Noord. De regio Noord-Holland Noord dreigt echter de boot te missen door geen of onvoldoende digitale ontsluiting. Dat stelt het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Lees verder

5 maart 2015

Eco-Oostermoer reageert op statenstuk 2015-671

Recent is door twee statenfracties aan ECO-Oostermoer Verbindt gevraagd een reactie te geven op statenstuk 2015-671 [1] (hoogwaardige communicatienetwerken Drenthe).

Lees verder

4 maart 2015

Ook glasvezel voor buitengebied en industrieterreinen Gilze en Rijen?

Onlangs rondde Reggefiber de aanleg van haar glasvezelnetwerk in de gemeente Gilze en Rijen af. Daarmee is 95% van de huizen in de kernen van Gilze en Rijen aangesloten. "Een prachtig resultaat," vindt Pieter de Bruijn van Gilze Rijen op Glas, "maar we zijn nog niet klaar."

Lees verder

3 maart 2015

Miljoenen nodig voor aanleg glasvezel in buitengebied

Er is 40 tot 70 miljoen euro nodig om ook de het Groningse platteland van snel internet te voorzien. Dat kan alleen bereikt worden als de overheid en andere financiers geld toezeggen.

Lees verder

3 maart 2015

Montferland wil minima tegemoetkomen bij aansluiting glasvezel buitengebied

DIDAM/'S-HEERENBERG - Montferland wil minima in het buitengebied tegemoetkomen in de kosten van de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Die aansluiting kost eenmalig 500 euro.

Lees verder

3 maart 2015

Gemeenteraad akkoord met garantstelling voor aanleg glasvezel buitengebied

DOETINCHEM - Een goede digitale verbinding voor snel internet en storingsvrije televisie is voor iedereen van haast net zo groot belang als elektriciteit en water.

Lees verder

2 maart 2015

Glasvezel op platteland alleen haalbaar als hele provincie centraal wordt aangepakt

GRONINGEN - De enige haalbare manier om buitengebieden toegang te geven tot snel internet is door financiële steun van overheden en/of andere geldschieters. Met die steun zou er een organisatie opgericht moeten worden die een glasvezelnetwerk aanlegt in gebieden in Groningen die nu nog geen toegang hebben tot breedbandinternet.

Lees verder

2 maart 2015

Gelderland akkoord met oprichting Glasvezel Achterhoek BV

Provinciale Staten van Gelderland staan unaniem achter de oprichting van Glasvezel Achterhoek BV. Dit bedrijf gaat de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek verzorgen. Provinciale Staten van Gelderland zijn ook unaniem akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van 900.000 euro. Hiermee kan de provincie leningen voor de aanleg van breedband op bedrijventerrein in Gelderland co-financieren, zo laat het weten.

Lees verder

2 maart 2015

SallandGlas optimistisch over komst glasvezel

Ondanks een uitgebreide campagne, is het SallandGlas nog niet gelukt om 3.750 aanmeldingen voor glasvezel binnen te halen. Gisteren verstreek de zelfopgelegde deadline van de initiatiefgroep.

Lees verder

28 februari 2015

Bijna 100 nieuwe aanmeldingen op een dag voor glasvezel in buitengebied Salland

RAALTE/OLST-WIJHE - Bijna 100 bewoners van het buitengebied van Salland hebben zich vandaag (zaterdag) aangemeld bij SallandGlas, het bewonersinitiatief dat probeert glasvezel aan te laten leggen op het platteland van Raalte, Olst-Wijhe en Deventer.

Lees verder

28 februari 2015

Partijen Gelderland over mobiele bereikbaarheid en breedbandinternet

In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer MijnStemhulp.nl de politieke partijen in Gelderland een aantal stellingen voorgelegd.

Lees verder

28 februari 2015

Optimisme over glasvezel in buitengebied Salland

RAALTE/OLST-WIJHE - Voor SallandGlas, het bewonersinitiatief dat probeert glasvezel in het buitengebied van Salland te laten aanleggen, was het vandaag (zaterdag) toch een bijzondere dag.

Lees verder

28 februari 2015

SP: ook glasvezel voor minima in buitengebied

WINTERSWIJK/ DOETINCHEM - De SP wil dat minima die in het buitengebied van de Achterhoek wonen een aansluiting kunnen krijgen op het glasvezelnetwerk. Zo'n aansluiting kost 500 euro.

Lees verder

26 februari 2015

32% Of Broadband Connections Are Superfast, But Urban-Rural Divide Is Widening

Ofcom says rural and suburban broadband speeds did not rise in the six months leading up to November 2014 and are just one third of urban speeds.

Lees verder

23 februari 2015

Glasvezel door riool geen optie voor Salland

De techniek om het glasvezelnetwerk door de drukriolering aan te leggen is voor Salland geen reële optie gebleken.

Lees verder

20 februari 2015

Glasvezel - ingezonden brief

Met grote verontrusting verneem ik in de pers dat er nog maar 1000 aanmeldingen zijn voor Sallandglas. Het is nog maar een week tot 1 maart en er moeten nog 2700 adressen zich aanmelden anders gaat het hele feest niet door.

Lees verder

20 februari 2015

Chaletparken en industrie nodig voor aanleg glasvezel in Eersel

EERSEL - Inwoners uit het verste buitengebied van Eersel (categorie 3) weten nog altijd niet wat zij gaan betalen voor aansluiting op glasvezel. Voor deze uiteindelijke aansluitprijs zijn recreatieparken met vakantiewoningen binnen het verste buitengebied en industrieterreinen - die ook onder categorie 3 vallen - van groot belang.

Lees verder

20 februari 2015

Garantie financiering glasvezel Ommen

OMMEN - De gemeenteraad van Ommen heeft donderdagavond unaniem ingestemd met een bankgarantie van bijna 2,8 miljoen euro voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Lees verder

20 februari 2015

Projectleider KempenGlas: 'Buitengebied in de Kempen heeft binnenkort glasvezel'

REUSEL-DE MIERDEN - Meer dan 2000 aanmeldingen zijn er inmiddels bij KempenGlas binnen vanuit de buitengebieden van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel.

Lees verder

17 februari 2015

Deventer Belang: 1,6 miljoen euro winst op lening glasvezel teruggeven aan buitengebied

DEVENTER - De fractie van Deventer Belang stelt woensdagavond in de raadsvergadering voor om de winst uit de lening voor glasvezel grotendeels terug te geven aan de huishoudens in het buitengebied.

Lees verder

16 februari 2015

LTO Salland wil glasvezel in het buitengebied

RAALTE/OLST-WIJHE - Landbouworganisatie LTO Salland hoopt dat het plan van bewonersinitiatief SallandGlas om glasvezel aan te leggen in het buitengebied van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe doorgaat.

Lees verder

13 februari 2015

Aanleg glasvezel in Riethoven in april hervat

RIETHOVEN - In het gebied Broekhovenseweg-Wilgerijs-Elzerijs in Riethoven mogen bewoners in april sleuven gaan graven voor de aanleg van glasvezel, naar het voorbeeld van het zelfwerkzaamheidsproject Witrijt.

Lees verder

11 februari 2015

Raad: 37.500 euro voor onderzoek glasvezel

De raad van gemeente Horst aan de Maas stelde tijdens de raadsvergadering op dinsdag 10 februari niet 75.000 euro maar slechts de helft beschikbaar om de haalbaarheid van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente te onderzoeken.

Lees verder

11 februari 2015

'Glasvezel in buitengebied Tubbergen gaat er komen'

TUBBERGEN - Bewoners in het buitengebied van Tubbergen kunnen in de toekomst beschikken over glasvezel. Maar dan moeten ze wel zelf die wens kenbaar maken. "Want anders gebeurt er niets."

Lees verder

10 februari 2015

Plaatselijke Belangen Olst-Wijhe: glasvezel in buitengebied is nodig

OLST-WIJHE - De bestuurders van de Plaatselijke Belangen van de gemeente Olst-Wijhe vinden het belangrijk dat er glasvezel in het buitengebied wordt aangelegd. Dat zeggen zij in een bericht op de website van de gemeente.

Lees verder

9 februari 2015

Voldoende belangstelling voor glas in Hoornsterzwaag

In Hoornsterzwaag is voldoende belangstelling voor aansluiting op glasvezel om met de tweede fase van het project Glasvezel in de Oosthoek van start te gaan. Circa 70 procent van de betrokken 450 huishoudens heeft zich aangemeld. Dat schrijft burgerinitiatief Glasvezel in de Oosthoek in een persbericht.

Lees verder

9 februari 2015

Glasvezelwijkcentrale voor buitengebied Putten West geplaatst

PUTTEN - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Putten West is eind vorig jaar gestart. De eerste bewoners van het buitengebied van Putten maken al gebruik van een snelle en betrouwbare verbinding voor internet, televisie en telefonie. Deze eerste woningen zijn nog aangesloten op de glasvezelwijkcentrale die geplaatst was voor het stedelijk gebied van Putten. Vandaag is aan de Arkemheenseweg in het buitengebied van Putten een extra glasvezelwijkcentrale geplaatst.

Lees verder

9 februari 2015

Waarom moet boer in Berkelland wel betalen voor glasvezel?

BORCULO - Waarom kost glasvezel de bewoners in het buitengebied wel geld? Dat wil GemeenteBelangen-raadslid Arnold Kion van het college van B en W weten.

Lees verder

6 februari 2015

Tholen benadert KPN voor sneller internet in het buitengebied

THOLEN - De gemeente Tholen praat niet meer alleen met Delta over de komst van snel breedbandinternet in het buitengebied. Wethouder Frank Hommel zegt dat ook KPN is benaderd. Met name het CDA maakt zich hard voor de komst van sneller internet.

Lees verder

5 februari 2015

Werkgroep Glasvezel houdt infoavond

Werkgroep Glasvezel voor Iedereen organiseerde dinsdag 3 februari in Horst een informatiebijeenkomst over het haalbaarheidsonderzoek naar glasvezel in het buitengebied. Ruim 25 geïnteresseerden kwamen op de bijeenkomst af.

Lees verder

4 februari 2015

Vodafone stapt naar rechter om overname Reggefiber door KPN

Vodafone wil dat de rechtbank zich buigt over de overname van glasvezelboer Reggefiber door KPN. In oktober vorig jaar besloot de Autoriteit Consument en Markt dat KPN de glasvezelaanbieder mag overnemen, maar Vodafone wil dat de rechtbank de overname ongeldig verklaart.

Lees verder

4 februari 2015

KempenGlas richt vier glasvezelcoöperaties op

Woensdag is een belangrijke dag voor de mensen van KempenGlas, de organisatie die streeft naar de aanleg van glasvezel in de Kempen. Vandaag zullen zeker vier lokale glasvezelcoöperaties worden opgericht. Het gaat om MoergestelGlas, OirschotGlas, BladelGlas en Reusel-DeMierdenGlas.

Lees verder

3 februari 2015

Worsteling met ambities glasvezel

De ambities zijn er wel, bij zowel de Opsterlandse gemeenteraad als het College van B en W. Maar de aanleg van glasvezelnetwerken kent vele haken en ogen.

Lees verder

31 januari 2015

Toekomstgericht denken: Ontwikkelingen gaan razendsnel

Draagkracht voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Hollands Kroon vraagt vooral om bewustwording. Antwoorden op vragen waar u wellicht niet altijd bij stil staat kunnen daar een bijdrage aan leveren.

Lees verder

30 januari 2015

VS stelt definitie breedband fors bij

De Federal Communications Commission in de VS heeft de minimale snelheid om een verbinding als 'breedband' te mogen aanmerken, flink verhoogd. Werd binnen de vorige definitie een glasvezel- of dsl-verbinding met een downloadsnelheid van 4 Mbps gezien als breedband, nu moet er minimaal 25 Mbps gehaald worden.

Lees verder

30 januari 2015

Roep om glasvezel steeds luider in Wierden

RECTUM/YPELO/WIERDEN - Het Wierdense buitengebied zal niet het eerste gebied zijn dat glasvezel krijgt, maar ook niet het laatste. Zoveel is zeker, aldus voorzitter Henri van der Kolk van Plaatselijk Belang Rectum-Ypelo.

Lees verder

29 januari 2015

Cogas glasvezel ook in deel Ommen

BEERZERVELD - Inwoners van Beerzerveld hoeven zich niet meer in te schrijven bij Vechtdalbreed om een glasvezelaansluiting te krijgen.

Lees verder

29 januari 2015

Cogas wil glasvezel aanleggen in buitengebied Hellendoorn

NIJVERDAL - Cogas in Almelo heeft de intentie uitgesproken om een glasvezelnetwerk aan te leggen in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn. Onduidelijk is of met de aanduiding 'buitengebied' alleen het platteland wordt bedoeld of ook de kleine kernen als Haarle, Daarle en Daarlerveen.

Lees verder

28 januari 2015

More broadband funding sought for Scottish Highlands and Islands

Improving broadband access for the Highlands and Islands should be a priority for the Scottish government, according to a member of the Scottish parliament.

Lees verder

26 januari 2015

Bronckhorst: 7 miljoen euro garantie voor glasvezel

De gemeente Bronckhorst stemde op 19 januari in met deelname aan de Glasvezelmaatschappij Achterhoek BV. Deze glasvezelmaatschappij gaat de aanleg en exploitatie van het breedbandnetwerk in het buitengebied verzorgen.

Lees verder

26 januari 2015

IJDGB wil subsidie voor breedband buiten Kampen en Zwolle

De Stichting IJsseldelta Glas Buitengebied (IJDGB) heeft subsidie aangevraagd bij de Provinciale Regeling Breedband van de provincie Overijssel.

Lees verder

26 januari 2015

'4G kan glasvezel goedkoper maken in buitengebied'

DOETINCHEM - Door via 4G veraf gelegen huizen en bedrijven in het buitengebied te voorzien van acceptabel internet kan de geplande aanleg van glasvezel goedkoper dan de beoogde 500 euro per aansluiting.

Lees verder

26 januari 2015

Cogas wil Twente verglazen zonder subsidie Overijssel

Cogas gaat toch geen gebruik maken van subsidie van de provincie Overijssel bij de aanleg van een glasvezelnetwerk in Twente, zo laat het bedrijf vandaag weten. Een nieuw financieringsmodel maakt de subsidie overbodig.

Lees verder

26 januari 2015

Campagne SallandGlas gaat laatste fase in

Bewoners van het buitengebied van Deventer die nog niet overtuigd zijn van het nut van glasvezel, kunnen zich nog laten informeren over glasvezel tijdens de laatste paar inschrijfavonden van SallandGlas.

Lees verder

22 januari 2015

Onvrede in Salland door goedkoper glasvezel in Achterhoek

RAALTE/OLST-WIJHE/DEVENTER - SallandGlas wil opheldering van de provincie Overijssel, want de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek lijkt dankzij steun van de provincie Gelderland en tien gemeenten veel goedkoper te kunnen dan in Salland.

Lees verder

22 januari 2015

'Meer belangstelling glasvezel door lage prijs'

WINTERSWIJK - Het aanbod om woningen en bedrijven voor 500 euro aan te sluiten op het glasvezelnetwerk is aantrekkelijk. Die lage prijs zorgt ervoor dat de aansluitbereidheid makkelijk boven de 50 procent uit komt.

Lees verder

22 januari 2015

Fiber, Vodafone bieden gereduceerd Sloopdecrisis-pakket aan

Fiber Nederland en Vodafone hebben inschrijvers van Sloopdecrisis.nl een triple play aanbod mogen doen. Ruim 590.000 inschrijvers hebben een aanbieding voor internet, telefonie en televisie gekregen.

Lees verder

21 januari 2015

Achterhoekers in buitengebied voor 500 euro op glasvezel

Bewoners van gebieden in de Achterhoek waar geen snel internet beschikbaar is, kunnen tegen een eigen bijdrage van 500 euro een glasvezelaansluiting krijgen. Na een 'betuttelend en benauwend' proces.

Lees verder

21 januari 2015

OpenNet 5 jaar in Nederland

Dit jaar vieren ze hun 5 jarig bestaan in Nederland: OpenNet. Het concept is in Zweden al jaren niet meer weg te denken, maar in Nederland zijn ze nog relatief onbekend. Glasvezel.nu vroeg Huub van Ettekoven, Director OpenNet Social Move bij OpenNet Europe, wat OpenNet zo anders maakt.

Lees verder

20 januari 2015

Beter internet buitengebied met 4G geen issue Achterhoek 2020

AALTEN - Er wordt geen pitch gehouden over beter internetbereik via 4G voor het buitengebied tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomst van Achterhoek 2020. Die is op 28 januari in scholengemeenschap Schaersvoorde in Aalten.

Lees verder

19 januari 2015

Bronckhorst: garantie 7 miljoen voor glasvezel buitengebied

HENGELO - Het college van de gemeente Bronckhorst wil met ruim 7 miljoen euro garant staan voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Ze stemt in met deelname aan de Glasvezelmaatschappij Achterhoek BV, dat de aanleg en exploitatie van het breedbandnetwerk in het buitengebied gaat verzorgen.

Lees verder

19 januari 2015

Glasvezel buitengebied Horst aan de Maas kost 5,5 miljoen

Het kost 5,5 miljoen euro om 1638 adressen in het buitengebied van Horst aan de Maas te voorzien van glasvezel. De gemeente wil daarvoor een lening van 4,9 miljoen euro afsluiten. Dat blijkt uit een plan van adviesbureau Dialogic en Horst aan de Maas.

Lees verder

16 januari 2015

Eersel realiseert breedband in buitengebieden

Hoe doorbreek je de impasse rond de aanleg van glasvezel in de buitengebieden? De gemeente Eersel denkt de juiste manier gevonden te hebben: een indeling in categorieën, een lening aan betrokkenen en heel veel praten.

Lees verder

16 januari 2015

Buitengebied IJsseldelta onderzoekt mogelijkheden glasvezel

In het buitengebied van Overijssel zijn heel wat partijen hard aan het werk om de inwoners aan te sluiten op glasvezel. Onlangs werd de Stichting IJsseldelta Glas Buitengebied (IJDGB) opgericht. Doel van de stichting: het aanleggen van een duurzaam glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeenten Kampen en Zwolle.

Lees verder

16 januari 2015

Eersel zoekt uit hoe buitengebied aan glasvezel komt

EERSEL - De gemeente Eersel en Eersel Verbonden zoeken nog uit hoe de bijna 400 huishoudens in het verre buitengebied op glasvezel kunnen worden aangesloten. "We kijken naar slimme clusters", legt gemeentelijk projectleider Anne-Marie Hutten uit.

Lees verder

15 januari 2015

Vraagbundeling Vechtdal loopt tot 1 maart

De bewoners van het buitengebied bij Ommen (Vechtdal) hebben tot 1 maart om zich aan te melden voor glasvezel.

Lees verder

15 januari 2015

Komst glasvezel in Venray nog onduidelijk

Het is niet duidelijk of Venray glasvezel krijgt. Donderdag eindigt de inschrijvingsperiode, maar het is nog niet bekend of er voldoende aanmeldingen zijn.

Lees verder

15 januari 2015

3 miljoen voor glasvezel buitengebied Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn is bereid een bedrag van 3 miljoen euro te lenen aan het bedrijf dat in het buitengebied glasvezel gaat aanleggen.

Lees verder

14 januari 2015

Inschrijven voor glasvezel buitengebied van start

Na een reeks van informatiebijeenkomsten gaat het er nu om spannen. De komende weken moet duidelijk worden of in het buitengebied voldoende mensen zich daadwerkelijk inschrijven voor een glasvezelverbinding.

Lees verder

14 januari 2015

Vodafone Thuis niet meer met trage DSL-verbinding

Vodafone gaat eisen stellen aan de kwaliteit van de internetverbinding bij het leveren van diensten aan consumenten. Vodafone Thuis wordt hierdoor niet meer geleverd bij een trage DSL-verbinding.

Lees verder

7 januari 2015

Maker plan glasvezel buitengebied Ede opzij gezet

LUNTEREN - Een felle ruzie binnen het bestuur van Lunteren.net, dat de komst van glasvezel nastreeft in het buitengebied van Ede, heeft geleid tot het vertrek van initiatiefnemer Frits Nolet.

Lees verder

6 januari 2015

Cuijk, Grave en Mill investeren in vraagbundeling

De Brabantse gemeenten Cuijk, Mill en Grave investeren samen ongeveer een half miljoen euro in vraagbundelingen om de interesse voor glasvezel te peilen.

Lees verder

6 januari 2015

Bewoners buitengebied Salland regelen zelf aanleg glasvezel

Het buitengebied van Salland krijgt dit jaar glasvezel. Dat zegt Ben Nijboer, voorzitter van SallandGlas. Volgens Nijboer kampt het buitengebied van Salland al jarenlang met problemen met de aanleg van glasvezel.

Lees verder

2 januari 2015

Glasvezel buitengebied Lunteren

Onlangs werd door de oorspronkelijke initiatiefnemer van Lunteren.net, de heer Frits Nolet uit Vlaardingen, bekendgemaakt dat het adviesbureau IBFN, onder de naam Rural Fiber B.V. aan alle bewoners van het buitengebied een voorstel zal sturen voor aansluiting op het toekomstige glasvezelnetwerk.

Lees verder